Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Tue Mar 08, 2005 10:02 pm
Proste - na klarnecie
Gramy ze znajomymi w Śródziemie i trzeba było sobie przypomnieć Silmarilion, stąd pamietam drzewka i kwiatki, choć nigdy nie mam pewności czy poprawnie je zapisuje
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Wed Mar 09, 2005 7:00 pm
Gdy Mery i Pipin spotkali entów ilu z pierwszych entów wtedy żyło i jak mieli na imię? Piersi entowie to tacy, którzy chodzili po lasach przed nastaniem ciemności.
Punktacja:4 punkty
Więc odpowiedajcie bo warto:)
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
chodza mi po glowie 2 odpowiedzi... jedna to taka, ze tylko Treebeard. druga, ze on i jeszcze dwoch entow, o ktorych cos z wielkim szacunkiem opowiadal hobittom. imion sobie za cholere nie przypomne.
z dwoch opcji, postawie na druga. trzech. jesli sie myle to ktos ma 4 punkty ;P
[ Dodano: Czw Mar 10, 2005 10:56 pm ]
jako, ze minely juz 24 godziny i nikt sie nie kwapi do udzielenia odpowiedzi, wiec zgodnie z regulaminem zaczalem grzebac w ksiazkach...
a wiec mialem racje, bylo ich trzech. Treebeard wspomina ich pierwszy raz gdy opowiada hobbitom o Entwives. imiona pozostalej dwojki to Fladrif i Finglas. nie chce mi sie przepisywac calego akapitu, jak ktos chce sobie przypomniec ta historie to niech siegnie po TTT.
punktow prosze mi nie przyznawac, lepiej zmiencie troche regulamin i po 24 godzinach sami zamieszczajcie odpowiedz.
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
Always look on the bright side of life
Posted: Fri Mar 11, 2005 8:00 pm
Punkty mimo wszystko zostały ci przyznane. Nowa zagadka:
Ile dzieci miał Sam Gamgee??
4 punkty
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Fri Mar 11, 2005 8:22 pm
A mi się zdaje że 11, albo 13. Z tych co pamiętam będzie Elanor, Frodo ogrodnik, Róża, Pipin i Merry, ale co dalej .... to już będzie luka w pamięci, chociaż kiedyś znałm całe rodzeństwo Elanor... (trzeba było sprawdzić postać jak mi takie imie nadali). Postawie na 13 - dużo ich było.
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Fri Mar 11, 2005 9:27 pm
Hobbitka jako pierwsza odpowiedziała prawidłowo, przyznaje punkty. Następna zagadka Galada.
na zapach jablek jego beczka pachniala jablkami i bluzgal, ze juz w zyciu nie spojrzy na ten owoc
"(...)Tam, na miejscu zwanym Losgar, w ujściu wąskiego fiordu Drengist, zginęły w ogromnym, jaskrawym i straszliwym ogniu najpiękniejsze statki, jakie kiedykolwiekpływały po morzach świata(...)" Kto zbudowach owe okręty? 2 pkt
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
strzelac bede. te nazwy mi nic nie mowia, ale jesli chodzi o wieksza ilosc statkow, to kojarzy mi sie wyprawa Noldorow pod wodza Feanora do srodziemia. a idac tym tropem, to zeby przeprawic sie przez morze gwizdneli okrety Telerim przy okazji robiac wielka zadyme i zabijajac wielu z nich. przez to zostali przekleci.
tak wiec odpowiedz moja jest taka - okrety zbudowali Teleri.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum