Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Teraz będzie pytanie wielokrotnie złożone 41.Zasady tego pytania: Wy decydujecie na który podpunkt odpowiadacie (możecie na wszystkie, jeden lub kilka) i za te zdobywacie punkty. Pytanie trwa tak dlugo, dopóki wszystkie podpunkty nie zostaną wyjasnione
a) Ile było oficjalnych filmów o Jamesie Bondzie? - 3 pkt
b) W ktorym roku został nakręcony pierwszy film z serii? - 3 pkt
c) Proszę podać wszystkich "Bondów" i przynajmniej jeden film z serii, w ktorym dany aktor zagrał - 4 pkt
d) Proszę podać przynajmniej 5 "dziewczyn Bonda" (mam na myśli aktorki) i do każej dopisać flim z serii, w którym wystąpiła - 6 pkt
Powodzenia
I sprawdzamy po upływie doby, bo to jednak mogą niektórzy pamiętać
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Kei i Sługa dobrze, a Galadowi jeden punkt zabiorę, bo są drobne błędy Powinno być "W tajnej służbie jej królewskiej mości".
Szukanie oznacza szukanie gdziekolwiek, łącznie z pytaniem się znajomych
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Wed May 26, 2004 8:07 pm
Dziewczyny Bonda:
Ursula Andress ->Doctor No
Jane Seymour -> żyj i pozwól umrzeć
Britt Ekland -> Człowiek ze złotym pistoletem
Izabella Scorupco ->Goldeneye
Michelle Yeoh -> Jutro nie umiera nigdy
Halle Berry -> Die another day
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
42. Plotka głosi, że Francis Ford Coppola dał swojej córce dwie rady co do sztuki reżyserowania, z których ona uparcie nie korzysta, a wręcz stosuje odwrotność. Proszę powiedzieć o jakie rady chodzi i co robi w tych przypadkach Sofia
- 4 pkt
Hrabal
No cóż... Po pierwsze przepraszam za dzikie zaniedbanie tego pytania
Ponieważ nie mam pojęcia, jaką podpowiedź można do tego dać to cóż, dam od razu odpowiedź, a punkty przepadną Odp. Coppola dał Sofii takie rady: 1. żeby jak najwięcej krzyczeć na aktorów; 2. żeby drzemać w przerwach między zdjęciami. Sofia za to do aktorów zawsze mówi cichutko i spokojnie, a w przerwach dzielnie pracuje, zamiast spać
No, to kolejne pytanie.
44.
1) Skąd pochodzi ten kadr?
2) Jak nazywają się aktorzy widniejący na zdjęciu i kogo grają?
3) Kto jest reżyserem tego obrazu?
- 6 pkt za wszystkie odpowiedzi.
Hrabal
Posted: Thu Jun 03, 2004 7:18 pm
1. Elizabeth
2. Mamy od lewej: Josepha Fiennesa (Dudley) i Cate Blanchett (Elizabeth)
3. S. Kapur (imię mi się merda...coś na Sheka...Shekar albo Shekan )
ha...i będzie sequel...a mzoe stad wypływa pytanko Esk, bo akurat wpadla na to na necie
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Fri Jun 04, 2004 12:17 pm
Ano
A teraz sprawdzimy, kto oglądał film dokładnie
45. Poniższy kadr jest sceną z balu, czy jakiejśtam uroczystości. Chwilę wcześniej Elizabeth wypowiedziała pewne słowa. Jakie? Dla podpowiedzi powiem, że te słowa padają potem jeszcze raz.
[b]
Zaliczę naturalnie Dokładny cytat to "Grajcie Voltę!"
46.
Inspiracją do pewnego filmu stała się kontrowersyjna srpawa z '64 roku mająca miejsce w Nowym Jorku. Jeden z dziennikarzy gazety "New York Times" udowodnił, że jeden z aresztowanych członków grupy Ku Klux Klan, którzy dokonali ataków na żydowską dzielnicę, sam był żydem. Chłopak, gdy sprawa sie wydała, posunął się do najbardziej radykalnego czynu - samobójstwa.
O jakim filmie mowa?
- 7 pkt.
EDIT: Widzę, że Nien nie napisała, za ile punktów było pytanie o taniec...
Na gg ustaliłyśmy, że
"Nienor (4-06-2004 12:17)
ja zadałam kolejne. Odpowiedź to "grajcie Voltę!"
Ja (4-06-2004 14:01)
nie napisalas za ile punktow dalabym za osiem, bo to trudne"
więc po podpowiedzi to 7 punktów
Trochę się zaplątałyśmy
Hrabal
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum