Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue May 11, 2004 5:48 pm
Tak jest I chciałam sprostować. to nie był debiut filmowy Bjork bo grała wcześniej w tzrech filmach ale otrzymałam błędną informację za co was przepraszam.
24. Czego do picia ( podaj dokładną nazwę) żąda jeden z dwóch sponsorów filmu i uczestników spotkania z reżyserem? (w filmie Mulholland Drive) 5 pkt.
_________________ And you'll never walk alone...
Last edited by Nienor on Tue May 11, 2004 8:57 pm; edited 1 time in total
Posted: Tue May 11, 2004 9:19 pm
Nio
25. Kiedy wajda odbierał Oscara za całokształt twórczości ( nie pamiętam kiedy to było ale to nieistotne) swoją przemowę zaczął pewnymi słowami. Jakimi? Odpowiedź nie musi być dokładnym cytatem ale ważne, zeby wyrażała to co powiedział Wajda 6 pkt.
Posted: Tue May 11, 2004 9:38 pm
A . Wajda powiedział,że bedzie mówił po Polsku, ponieważ mysli zawsze po polsku. To było na poczatku. Potem powiedział, żę nagroda Akademii jest nagrodą nie tylko dla Niego, ale dla całego polskiego kina
_________________ Nie wtrącaj się między Nazgula a jego łup - Wódz Nazguli
Posted: Wed May 12, 2004 8:19 am
Tak jest. Chdziło mi o to, że mówił po polsku Brawo
26. Jeden z najlepszych reżyserów świata przyjeżdża jutro do Polski ( tak usłyszałam przed chwilą w radiu). Jaki to reżyser, do jakiego miasta przyjeżdża i po co? 3 pkt.
Posted: Fri May 14, 2004 11:10 am
Yep A swoją drogą ten naszyjnik...wiedcie ja nei przepadam za taką błyszczącą biżyterią ale jakbym dostała taki w prezencie to bym nie pogardziła.
Teraz pytanie z pogranicza filmu i literatury ale nie mogę się powstrzymać
28. Ostatni film Tima Burtona "Duża ryba" został nakręcony na podstawie książki o tym samym tytule. Kto jest akutorem tej książki i kto ją przełożył na polski. 5 pkt.
30. Zapewne słyszeliście o filmie "Wilbur chce się zabić". Pytania brzmią:
1) kto jest jego reżyserem?
2) jakim filmem ów reżyser zdobył międzynarodowy rozgłos?
3) czym "charakterystycznym" odznacza się ów film z punktu 2?
- 6 pkt.
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
31. Za jakiś czas wchodzi na ekrany nowy film Martina Scorsese opowiadający o życiu słynnego milionera Howarda Hughesa. Pytanie: Kto gra tytułową rolę i kogo gra w tym filmie znana nam Cate Blanchett?
- 7 pkt.
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum