Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat May 08, 2004 2:31 pm
hmmm....no czegoś ci brakuje w tym drugim nazwisku....poszperaj trochę masz moje osobiste pozwolenie na to żeby to dopracować bo prawie odpowiedziałas na to pytanie. Przynajmniej tak mi się wydaje bo Esk PO RAZ KOLEJNY NIE WYSłAłA MI ODPOWIEDZI NA PYTANIE!!!
Posted: Sat May 08, 2004 2:52 pm
eeeee....i co ja mam teraz zrobić....bo właściwie Aragornka odpowiedziała na to pytanie ale zabrakło jej tej jednej literki....naradzę się z Esk. Może oboje dostaniecie puknty...co wy na to? Bo Odpwoiedź Sługi jest oczywiście poprawna.
Przynajmniej tak myślę
18. Wymień przynajmniej 5 filmów, w których wystepują wampiry. 5pkt.
Ehhh To tylko jedna zgubiona liteka. Specialne ne szukałam tylko pisałam z pamięci, bo nie minęła doba... Ale mozemy razem z Sluga dostać punkty, to mi nie robi różnicy ...
Filmy z wampirami (mam nadzieję, ze nic nie przekręce):
1. "Wampir w Brooklynie"
2. "łowcy wampirów: Los Muertos"
3. "Wampir z Mgieł"
4. "Dracula"
5. "Królowa potępionych"
Posted: Sat May 08, 2004 7:37 pm
Aragornka corect! Woyaru masz plusa za aktywność ale niestety Aragornka była szybsza więc dostaje punkty. Ale muszę powiedzieć, ze czuję się zawiedziona. żeby nie podać najważniejszych tytułów...:/ Ale na razie nie powiem wam o jakich filmach mówię, mogą sięprzydać do zagadek.
a teraz pytanie następne. Proste ale będzie trzeba troszeczkę popisać więc za 10 pkt.
19. W filmach Kill Bill ( będę was męczyć pytaniami ztego ) występuje pewna grupa ludzi o pewnej nazwie. Każdy czlonek grupy ma tam swój przydomek. Również osoba kierująca grupą. Podaj zarówno polską jak i oryginalną nazwę:
a) każdego członka
b) organizacji
c) osoby kierującej grupą
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sat May 08, 2004 8:47 pm
a ) członkowie organizacij - Budd , Elle Driver , Vernita Green , O-Ren Ishii , Bill , '' Panna Młoda''( w orginale ''The Bride'')
b ) oraganizacja - Pluton Śmiercionośnych żmij
c) Bill
Cush, bede swinia Odpowiedz SS nie jest poprawna, bo nie the Bridge, tylko the Bride I angielska nazwa organizacji to DiVAS (Deadly Viper Assassination Squad).
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Sun May 09, 2004 9:24 am
taaaa....no cóż....jak na razie to odpowiedzieliście poprawnie jedynie na punkt 'b' i własciwie ten punkt mogę zaliczyć Ozzowi bo podał zarówno polską jak i oryginalną nazwę. Proszę o dopwłnienie odpowiedzi i uważne przeczytanie pytania. Bo O-Ren Ishi czy Bill nie jest przydomkiem tylko nazwiskiem. To samo tyczy się reszty. Chodzi o przydomki jakie mieli oni jako członkowie Plutonu Śmiercionośnych żmij. I The Bride nie jest w tym wypadku przydomkiem Beatrix Szkrab.
Posted: Sun May 09, 2004 3:58 pm
Ozz... cóż za poświęcenie No w takim wypadku musi wystarczyć
Co prawda prosiiłam o nazwy i Polskie i oryginalne ale myslę, że już wszystcy znudzili się tym tematem . Tak więc powiadomiem Esk żeby ci wpisała punkty
20.Gdzie, kiedy i z kim po raz pierwszy całowała się Kirsten Dunst? za 4 pkt?
Posted: Sun May 09, 2004 8:58 pm
hehe...myslę, że wielu ludzi nawet ich płytę ma A ja myślałam, że to pytanie takie łatwe nie będzie
23. 2 lata temu na rozdaniu nagród Amerykańskiej Akademii Filmowej przy odbieraniu jednej ze statuetek miała miejsce kontrowersyjna przemowa... Kto był jej autorem i czego dotyczyła? za 6 pkt
Posted: Mon May 10, 2004 8:09 am
Nienor na pewno 2 lata temu?
W zeszłym roku Michael Moore odbierajac Oscara za swój film "Zabawy w bronią" skrytykował otwarcie politykę Busha, wojne w Iraku etc. Negatywnie o wojnie tejże wypowiedział się Adrien Brody.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Mon May 10, 2004 10:55 am
Tak Kei o to chodzi. A co do tych dwóch lat, to Esk mi tak napisała ja tylko przekopiowałam to pytanie trochę nie myśląc. Ale jakby wziąc pod uwagę, że to była gala na której rozdawano oscary za rok 2002 ( mimo, że to był 2003) to to było dwa lata temu. W każdym razie Kei Punkty dla ciebie bo podałaś pełną odpowiedź - sorry Galad - możesz dostać wirtualnego buziaka jako nagrodę pocieszenia
24. Jaką nagrodę za swój filmowy Debiut zdobyla Bjork? 3 pkt.
_________________ And you'll never walk alone...
Last edited by Nienor on Mon May 10, 2004 3:03 pm; edited 1 time in total
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum