Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Przepraszam... Nie wiedziałam, że ta zasada dotyczy także zagadek filmowych. A cytat wyżej to bardzo zabawny fragment (jeden z moich ulubionych) 'Piratów z Karaibów'.
12. Z jakiego to filmu:
"Wiecie, jak Polacy podwożą się do pracy?
Spotykają się już w biurze!"
- na razie za 8 pkt. ale jesli będzie potrzebna podpowiedź (czyli ten sam cytat wersji angielskiej) to spadnie do 6 pkt. bo znalezienie po angielsku potrwa sekudnkę
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Wed May 05, 2004 10:57 am
Ano
Pytanie za 3 punkty.
W Kill Bill vol 1. Uma Thurman przez większość filmu wystepuje w uroczym żółtum dresiku. Ale nie jest to czysty wymysł Tarantino. Pomysł jest zaczerpnięty z innego filmu. Jak brzmi jego tytuł i jaki aktor nosił podobny, żółty dresik?
Czytałam niedawno pokaźny artykulik o tym filmie. Twórcą scenariusza i pierwotnym reżyserem miał być św. pamięci Kieślowski, a po jego śmierci zajął się tym młody niemiec - nazwisko chyba Tykwe. Myślę, że chodzi o te dwa nazwiska.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum