Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Jul 01, 2006 2:32 pm
co ja mysle? jest zajebiscie ciezki do zrozumienia w 100% ... ja niektore odcinki to czytalem po 2-3 razy tzreba by przeczytac go w calosci jezcze z 2 razy zeby wiekszosc zapamietac...ale narazie poszukuje ZO
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Ja najpierw przeczytalam "Wladce Pierscieni" i ksiazka ta bardzo mi sie spodobala, wiec zdecydowalam sie na "Silmarillion", a potem i na "Hobbita". Jak dla mnie, to "Silmarillion" nie jest taki trudny i dosc duzo z niego zapamietalam (np. caly rodowod Noldorow od Finwego do jego wnukow ). To, podobnie jak "Wladca Pierscieni", wspaniala ksiazka. Kiedy ja przeczytalam, wiele jak dotad niewiadomych mi zagadnien rozjasnilo sie. Dowiedzialam sie na przyklad, gdzie wlasciwie odjechal Frodo po Wojnie o Pierscien lub skad wzieli sie w Srodziemiu i kim byli czarodzieje. Nie zaluje przeczytania tej ksiazki i nie nudzilam sie przy niej. Uzupelnila moja wiedze o Ardzie i byla po prostu ciekawa
lub skad wzieli sie w Srodziemiu i kim byli czarodzieje.
Tego raczej można sie dowiedzieć z "Niedokończonych Opowieści"
Ja najpierw przeczytałam WP, potem Niedokończone Opowieści, a dopiero na koniec Silmarillion. I wydaje mi się,że jest to najlepsze dzieło w dorobku Tolkiena, najbardziej mnie wciągnęło, posiada mnóstwo ciekawych wątków i postaci. Dla mnie przewyższa swoim kunsztem nawet WP. Mogę do niego wracać bez końca
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum