Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Przyjedź, to sobie taki mini zlocik urządzimy, w raz, dwa... 5 osób . To nawet nieźle.
A lasagne mam już szczerze dość, bo rodzicielka przyrządza ją przynajmniej raz w tygodniu .
_________________ "Głowa moja pełna jest najdzikszych sprzeczności!"
J.Piłsudski
Posted: Thu Jan 31, 2008 8:52 pm
Rude skoczyło do Tychów, więc sama preparowałam sobie obiad.
Mój własny pomysł na kurczaka.
Drobno pokrojona kurza pierś zaprawiona w oleju, śmietanie, z rozmarynem, oregano, bazylią i szczypiorkiem. Makaron świderki. Mięso przyrządzić na patelni, dorzucić śmietany, ugotowany makaron, wymieszać, dodać więcej szczypiorku i ser żółty. Wymieszać. Yummy!
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Thu Jan 31, 2008 9:50 pm
Keira wrote:
Mój własny pomysł na kurczaka.
Drobno pokrojona kurza pierś zaprawiona w oleju, śmietanie, z rozmarynem, oregano, bazylią i szczypiorkiem. Makaron świderki. Mięso przyrządzić na patelni, dorzucić śmietany, ugotowany makaron, wymieszać, dodać więcej szczypiorku i ser żółty. Wymieszać. Yummy!
wypróbujemy ale powiedz Kei, ta śmietana to konieczna??
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Thu Jan 31, 2008 9:56 pm
wiesz, śmietana to jest łącznik kurczaka, makaronu i ziół wtedy wszystko się elegancko miesza... poza tym - uwielbiam kurczaka w śmietanie
ale możesz próbować inaczej
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Wczoraj upiekłem sobie ciasteczka z płatakmi owsianymi Są pyszne!
Jakby ktoś miał ochotę, to tu jest przepisik:
Składniki:
1,5 szklanki cukru
4 łyżki kakao
8 łyżek mleka
100g masła
3 szklanki płatków owsianych
olejek rumowy lub arakowy
Wsypać cały cukier, kakao, mleko oraz masło do garnka i wszystko wymieszać. Garnek postawić na gazie. Gdy się zacznie gotować , gaz wyłączyć. Wsypać wtedy 3 szklanki płatków owsianych oraz olejku do smaku. Uformować ciastka i odczekać od 30 - 60 min. Powinny nadawaćsię do spożycia
_________________ Wielki Optymista
"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 383 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Mon Feb 11, 2008 10:03 pm
czy tylko ja jem na śniadanie kanapki(ew. tosty), na obiad odgrzaną zupką i schabowego mamusi (tu całuski, podziękowania i pozdrowienia dla kochanej rodzicielki ;* ) a na kolacje jajecznicę?
kucharze... ;P
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 383 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Sat Feb 16, 2008 7:45 pm
Mati_00 wrote:
+ spalona patelnia i cała kuchenka w tłuszczu i sosie
dzięki że mnie ostrzegłeś! już zamierzałem spróbować ale moje lenistwo mi na to nie pozwoliło
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum