Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Porozmawiajmy o jedzeniu...
Author Message
Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Fri Apr 30, 2004 3:30 pm   

W mojej szkole jest taki jeden gostek co na drugie śniadanie zawsze ma chpisy. Raz się go pytałem ile on tego je tygoniowo - odpwiedział , że 10 paczek( dziwię się , że normalnie żyje). Ja lubie chipsy , ale bez przesady.

Este 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Sat May 08, 2004 10:58 pm   

Ja najbardziej lubie chipsy i pepsi oraz rozne fast foody :D Niby niezdrowe ale dobre ;]

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sat May 08, 2004 11:27 pm   

Heh, najlepiej toby było, żeby chipsy, slodycz eitp. byly zdrowe, a to co niedobre i zdrowe (cokolwiek) bylo niezdrowqe... :D Chociaz wszystko zależy oczywiscie od osobistych gustow... :D
Pozdrawiam :)

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat May 08, 2004 11:37 pm   

no cóz.. racja.. zawsze jest tak ze cos smaczne to niezdrowe.. albo za duzo cholesterolu albo po prostu pfe.. :P
chcoaz pomijajac taki wyjatek jak koltety sojowe.. chcoiaz rto z kolei mało kto lubi :P ale chyba nieslusznie..
rzadko mozna jesc cos smanczego, przyjemnego :P i mało karoycznego.. malo to.. zdrowego :P
niezdrowe zarcie.. owszem.. ale mało.. od czasu do czasu pewne chwile przyjemnosci z orzeszkami Crispers :lol: :P :D

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sat May 08, 2004 11:55 pm   

Racja. Jedyne z nielivznych zdrowych rzecyz które lubię to owoce, marchewki, surowa kapusta, sery zolte i tpoione w plasterkach (to jest takie pyszne, takie najwazniejsze, ze... :D ) mleko... A z niezdrowych... Oj, dużo :D
Pozdraiwam :)

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sun May 09, 2004 10:04 am   

Ja tam lubię wszystko co zdrowe i nie znoszę niezdrowych :D
Lubię wszelkie szczypioreczki, sałatki, pomidorki itp
A nie znoszę chipsów, żarcia z McDonalda [swego czasu wylądowałam na pogotowiu, bo to jedzenie było takie tłuste i mi wątroba siadła :P ], coli, wszelkich napojów gazowanych itp :P

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun May 09, 2004 8:38 pm   

Ja jestem wybredna. I to bardzo :) Wielbię: pizzę, spaghetti, naleśniki z truskawkami albo bananami, czekoladę na gorąco, zupę cebulową, kalafiory w cieście naleśnikowym...etc.
Nie znosze tego co tłuste: golonek np., wątróbki. Nie przepadam za kiełbasą, parówkami itp.

B. Leśmian

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun May 09, 2004 8:50 pm   

Woyaru szklankę mleka powiadasz...hmm...no cóż, mleko takie zdrowe wcale nie jest. A przede wszystkim picie mleka po wyrośnięciu z wieku oseska jest nienaturalne, ponieważ zatracamy enzym trawiący laktozę ( czyli laktazę). U części osób może to prowadzić do reakcji alergicznych, a znane sa nawet przypadki uduszenia się. Poza tym statystyki mówią, ze w krajach gdzie pije się dużo mleka ( Ameryka i Finlandia) najwięcej ludzi umiera na choroby układu wieńcowego i szerzy się cukrzyca. Nie mówię, ze to śmierć itp. ale mleko takie cudownie fantastyczne nie jest jak się go kreuje.

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun May 09, 2004 8:57 pm   

Osobiscie bardzo lubię owoce, nie cierpię warzyw (wyjątkiem jest pomidor, ziemniaki mi spowszedniały). Mogę zajadać sie ryzem, płatkami na mleko :D , ale od czasu do czasu nie pogardzę pizzą czy McDonaldowym fast foodem. No i mleczko, zdrowe czy nie, też lubię :D
Staram się natomiast eliminować cukier. Piję tylko gorzką herbatę, co jest dla moich rówieśników czymś wprost nie do zrozumienia, Ograniczam się w jedzeni słodyczy, nie słodzę płatków itd. Ponoć wystarczy na trzy miesiące usunąć z diety 'syntetyczny' cukier, a organizm sam odzwyczai się na tyle, że przestaną ci smakować słodkości. Planuję taką akcję na zimę, bo w lecie nie mogę oprzeć się lodom :D

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun May 09, 2004 9:02 pm   

A lubicie kawę? Ja uwielbiam ;] Dużą, mocną z odrobinką cukru i milekiem, i absolutnie nie rozpuszczalną ( taką z ekspresu najlepiej włoskiego). A jak mogę tam wlać jeszcze kilka kropelek amaretto...mmm...Jestem nałogowcem chyba :D

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun May 09, 2004 9:26 pm   

O tak... Chociażtaka rozpuszczalna wcale mi nie przeskadza... Choćfakt, że i tak częściej pijęcappucino (dobrze napisałem?)

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun May 09, 2004 10:39 pm   

Kawka o poranku to pewna i dobra sprawa :) Tylko niezdrowa, i troche uzależnia. Ale komu to przeszkadza. Raczej preferuje z mlekiem, niz taka typowa "czarną", choc i taka jest ok. A piliscie Inke Junior?? ;] Tez dobra ;)

Galad 
Moderator

Posted: Sun May 09, 2004 11:17 pm   

a ja za to jeszcze nigdy nie pile kawy i jakos nei zamierzam... tata tak somo nie pile za to mama pije litrami :lol:
in Mordor where the shadows are."

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Mon May 10, 2004 11:03 am   

hehe....ja już jestem po jednej kawce dzisiaj, druga pewnie po południu. U nas picie kawy koło 15.00 to ryrułał. Chyba przejęłam to od rodziców. Kawa najzdrowsza nie jest więc staram się się ograniczać do dwóch dziennie max. I muszę zaznaczyć, ze mimo iż pijam dośc mocną to mnie raczej nie pobudza. Zdażyło mi się już zasypiać po popołudniowej kawie ;]
A Capuccino też lubię. Tylko żadko można trafić na naprawdę dobre. W tym roku we Włoszech piłam sporo capuccino i smak tej kawy różni się od zwykłej. Ma jakąś taką inną nutkę.

No i lubię też cafe frape - w Gracji wogóle nie pija soków, tam tylko żłopią tą kawę w różnych postaciach.

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon May 10, 2004 3:43 pm   

Ja nie pijem kawki. Smak mi nie leży, póki co nocy nie zarywam, więc wspomagania kofeinowego nie potrzebuję.
Zamiast tego uzalezniłam się od czekolady. Najlepiej czekolada plu mleko kondensowane i woda w odpowiednich proporcjach, a jak jeszcze bita smietana to już raj po prostu. :D
Herbata to juz przyzwyczajenie. Najbardziej lubie słabą z cytryną i cukrem. Jak mocna to tylko gorzka... ;)

B. Leśmian

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Mon May 10, 2004 4:17 pm   

hee.. no jja kawke pijem.. nie czesto.. raczej sporadycznie :green:
czy za bardzo senna.. spiąca.. kawka zawsze pomoze.. ale co za duzo to niezdrowo :> :P

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Tue May 11, 2004 5:25 pm   

heheh co do herbatek, to pijam tylko zimą i to w dużych ilościach. Lubię owocowe - bez cukru - mocną herbatę z cytryną i cukrem albo zieloną jaśminową...no i miętę - i nie mam zgagi :)

A czekaolada to moje drugie uzależnienie.Chociaż ostatnio trochę mniej jej jadam ale jak się po dwóch tygodnaich dorwałam do tabliczki to jej zaraz nie było.

Galad 
Moderator

Posted: Tue May 11, 2004 6:56 pm   

o tak zimna herbata.... :) pyszne i faktyczni emozna to pic litrami... :D a taka ze sklepu jaka sice tea tosie nawet nei umywa do prawdziwej domowej zimnej herbaty :D
in Mordor where the shadows are."

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: