Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Apr 17, 2006 3:20 pm
Jeszcze jest Nancy Farmer "Morze Trolli" takie pomieszanie z poplątaniem mitów skandynawskich i "Atramentowe Serce" Cornelii Funke naprawdę bardzo ciekawe i wciągające..... To z nowszych fantasy oczywiście
Posted: Sat Apr 22, 2006 12:51 pm
Widzę ,że wyrosłaś z bajek dla dzieci(Narnia,Świat Dysku,Hobbit),nie podoba Ci się stare fantasy(Świat Czarownic)Dlatego polecę:(oprócz kilku już podanych i świetnych:sagi:Rapsodia;Pamięć Smutek Cierń;Smok i Jerzy;Złotoskóry i Królewski Skrytobójca;Wiedźmin)
1)Jacek Piekara-Saga o Mordimerze
2)Feliks W.Kress-Księgi Całości
3)Lawrence Watt-Ewans-Władcy Ciemności(krótkie cztery książeczki)
4)Nik Pierumow-dalsza część Władcy Pierścieni(3 tomy)
5)Glen Cook-cykl Czarna Kompania
6)Anne McCaffrey-cykl o Jeźdźcach Smoków z Pern(w zasadzie mix sf i f)
7)Terry Goodkind-cykl Miecz Prawdy
Na razie wystarczy.Myślę,że z podanych książek można znaleźć coś dla siebie.
_________________ Dajcie mi topór,a rozwalę tę bramę!
Posted: Sat Apr 22, 2006 4:48 pm
Primo - nie sądzę, żeby założycielka tego tematu jeszcze go czytała
Secundo - Kipol: Świat Dysku bajką dla dzieci? Nie zgodziłabym się. Pratchetta dobrze się czyta jak się ma szerszą wiedzę o świecie Wtedy wyłapuje się dużo aluzji, a dzieciak tego nie odnajdzie...
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Mon Oct 16, 2006 5:28 pm
Ja bym proponowała zdobywanie wiedzy z dziedziny RPG. Słyszałaś o D&D?? Na pewno, więc przyda ci się ta wiedza. Ej, a grał ktoś kiedyś w D&D a i oczywiście scenariusze układał. To jest naprawde świetna zabawa dla zainteresowanych fantasy.
Ja grałem, ale nie mieliśmy odpowiedniego zespoły (ja i MG chcieliśmy bardzo grać to zaciągneliśmy siłą kumpla, który nie chciał - nic z tego nie wyszło ). Lubie D&D.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Mon Dec 25, 2006 12:43 am
Quote:
jeśli dopiero zaczynasz z fantasy to z Tolkiena polecam zacząć od Hobbita mnie dopiero przeczytanie tego jako lekturki w szkole zachęciło do sięgnięcia po Władcę świat dysku jest bardzo zabawny polecam gorąco
ze mną było tak samo. W szkole kazali mi przeczytać Hobbita (jakoś nie naczekałem )
Od jakiegoś czasu zamierzałem czytać władce pierścieni więc postanowiłem to zrobić zaraz po skończeniu Hobbita żebym wszystko pamiętał
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum