Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Musze napisać prace na temat "Dawną literaturę fantastyczną wyparła (choć przecież nie do końca )literatura sciencie fiction .Na kilku przykładach wyjaśnij zjawisko?"
Za pomoc dziękuje.
kontakt stachurski3@op.pl
gg: 7116186
napisz krotko... "bzdura." i oddaj prace. ja bym ocenil na minimum 3, chocby za odwage
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
No jasne, że bzdura! Eru, aż się coś we mnie gotuje! Ja bym napisała to w formie rozprawki, w której neguję tezę, czyli: "Nieprawda, że...". Cóż, ja już w zasadzie nie mam pytań. A właściwie mam jedno. Kto wymyślił ten temat? Pogratulować bycia na bieżąco. To, że teraz więcej powstaje filmów z cyklu: Bardzo-Brzydki-Kosmita-Atakuje-Ziemię-Trzeba-Go-Załatwić, ewentualnie: W-Przyszłości-Ogromna-Asteroida-Zderzy-Się-Z-Ziemią-Ale-I-Tak-W-Ostatniej-Chwili-
Bohaterski-Przystojniak-Wszystkich-Uratuje, to nie znaczy, że w literaturze dzieje się tak samo!!! Wystarczy spojrzeć na ostatnie tłuste lata, kiedy wydawało się (i nadal wydaje) dużo więcej książek fantasy niż sf. Dlaczego? Bo fantasy jest łagodniejsze, bardziej baśniowe, choćby to nawet były krwawe opisy z "Wiedźmina".
_________________ Na b??d l?n pant laur e gw?Šn…
-----------
http://www.forum-arda.prv.pl/ <--- Elves in Black czekają...
zgadzam się z przedmówcami... nic nie mam do starego, dobrego SF... ale w życiu bym nie wpadła na to, że fantasy jest na wymarciu, a literatura fantastyczno-naukowa święciu triumfy... Poza tym... zależy też co uznajemy jako "dawną literaturę fantastyczną"... bo możliwe, że komuś chodzi o książki Verna naprzykład... i porównuje to do popularności Gwiezdnych wojen Albo ktoś się kopnął... i za "dawną literaturę fantastyczną" uznaje tzw. realizm magiczny czyli alicja w krainie czarów, czy jednorożec w ogrodzie muszę przyznać, ze dawno nie slyszalam o wydaniu nowej ksiązki SF (chyba, że jestem ignorantką, jeśli tak, to proszę mnie oświecić )... a pisarze fantasy wciąż płodzą nowe dzieła... mozna by było też wspomniec o tzw. "science fantasy" czyli połączeniem obydwu gatunków jako pomoc do napisania pracy może posłużyc "rękopis znaleziony w smoczej jaskini" ja czesto z tego korzystałam bardzo przydatne ^^ powodzenia
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum