Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Feb 06, 2005 8:16 pm "Polskie obozy śmierci"
Problem interpretacji nazistowskich zbrodni dokonanych na terenie polski. Jak to określają zagraniczne media "polskie obozy zagłady". Co o tym sądzicie?
SMIERC TCHORZOM I ZDRAJCOM!!!!! to nasz narod sie wykrwawial zeby angole i inne francuzy mogli zyc w spokoju a tu takie cos,im tam trzeba pojsc pokazac jak wyglada wojna od srodka a nie,"o hitlersyny jada,eee to ja ide do domu"-tak walcza tchorzliwi francuzi...
A gdyby nie Polskie wojsko to by angole ciagle stali pod Monte Cassino,ale co to szkodzi,przeciez historie mozna sfalszowac,mozna sprzedac Polske stalinowi,czemu nie...
wszystko mozna,w koncu to anglia sie obronila nie?? i jeszcze cala europe wyciagnela od hitlera,(coprawda ten ich ksieciunio to tez widac niezly hitlersyn "a niech z niego psi grzanki maja")
Ogolne moje odczucie to jest takie zeby tam pojsc i ich moresu nauczyc,bo cos troche im sie niewyraznie zaczyna z ta wojna robic...
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:14 am
Hm.. kiedys ktos mi mowił, ze wyjechał za granice i tam przy takiej rozmowioe na temat holocaustu i Hitlera zeszło sie na temat obozów koncentracyjnych.. i Ta pewna konkretna osoba swtierdziła, ze sami jestesmy sobie za to winni.. bo.. sam je sobie wybudowalismy..
Bolesne.. i nieprawda..
No nawet cos wiecej to, niz glupota. Prawda jest taka, ze w Wielkiej Brytanii Polacy bywali uznawani za "faszystow". To nie jest tajemnica. Norman Davies o tym pisze. Prasa brytyjska sprzyjala Rosji, ktora, fakt faktem, byla ostatnia nadzieja dla Anglii. Rosja natomiast nie przepadala za Polska.
Warto siegnac po "Folwark Zwierzecy" Orwella - jest to wizualizacja ZSRR ktora wstrzasnela owczena Anglia. Warto dodac ze Orwell mial poglady lewicowe, a mimo to nie poddal sie propagandzie radzieckiej. (Co prawda obraz ZSRR jest i tak "rozowy" wobac faktow)
Posted: Sun Apr 03, 2005 6:32 pm
To bardzo denerwujące zjawisko ale niestety ciągle obecne w dzisiejszym świecie. Nie tak dawno czytałam ze 20 cystów z światowej prasy, które mówiły o 'polskich obozach koncentracyjnych'. To wynika po prostu z niewykształcenia osób wypowiadających się na ten temat. Ale jeśli w amerykańskim podręczniku do historii może być napisane, że to były 'polskie obozy koncentracyjne' to ja się nie dziwię, że są tak postrzegane. A niestety przeciętny Amerykanin jest tak ograniczony, że nie będzie czegoś takiego sprawdzał. Większa nadzieja w tym, że być może nie zwroci na to uwagi bo po co. W końcu dla nich największą tragedią był atak na WTC.
Fakt, że nie wszyscy Polacy byli aniołami ale jak mi kiedyś jakiś cudzoziemiec wyjedzie z hasłem o 'polskich obozach koncentracyjnych' to mu... ach...tzn dostanie długi i dobitny wykład na ten temat, zapewne podniesionym głosem bo znając siebie nie wytrzymam.
A jakoś w tych dniach miała lecieć w telewizji dobra ekranizacja Folwarku zwierzęcego. Nie wiem czy nie dziś po północy. Ale jest żałoba narodowa, nie wiem czy nie ma zmian w TV z tego tytułu.
Posted: Sun Apr 10, 2005 11:50 am
hm.. faktyczine sprawy wzgledem Nas, troche za daleko zaszły /
Nie wolno zapominać, ze my w czasie II wojny bylismy jednym z najbardziej poszkodowanych narodów jesli nie jedynym
A teraz sami jestesmy posadzani o szkody wzgledem innych.. załosne..
hehe.. Jesli w podrecznikach historii sa takie bzdury jak polskie obozy smierci to siwadczy tylko o totalnej niewiedzy i głupocie tych, którzy te podreczniki komponuja..
I wprowadzaja w bład innych, tych którzy sie z nich ucza albo czytaja..
Z reszta.. Skoro To Nasze OBOZY, to czxemu uinni sie wpieprzaja w nie swoje sprawy?;//
Wem, ze to sprawa swiatowa.. ale to nasze obozy
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum