Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sun Jun 20, 2004 12:55 pm Polski-Angielski
Zauważyliście, jak śmiesznie brzmią po Polsku niektóre angielskie nazwy zespołów i teksty? Z zespołów np. Megadeath- Mega śmierć Hammerfall - Spadek (jakoś tak, nie wiem w jakiej formie dać) młota, i inne ciekawe A teksty, to jest dopiero bajka
Come crawling faster
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
Master of Puppets I'm pulling your strings
twisting your mind and smashing your dreams
Chodź, pełznij szybciej,
słuchaj swego władcy,
Twoja życie pali się szybciej,
słuchaj swego władcy
Władca
Władca kukiełek pociąga Twoje struny(!)
skręcając Twój umysł i rozbijając Twoje sny
Albo Fuel, też Metallica, pierwsze 2 wersy
Gimme Fuel,
Gimme fire
Daj mi paliwo,
daj mi ogień
Lub Battery, po prostu jak Hatfield śpiewa to słowo - Bateria, po naszemu
I Metal Militia - Metalowa Milicja, zabawne to jest i dużo tego, jakbyście cos znali - mówcie.
PS. Albo Slipknot, If you're 555, than I'am 666, jesli jestes 555, to jaj estem 666, swoją drogą nie rozumiem, ale nieważne
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Co do "If you 555, then I'm 666" chodzi o to, że 555 to wg. jednych człowiek, wg. innych sam stwórca, natomiast 666 to naturalnie Szatan... Choć i tak tekst piosenki jest o tym, że pop jest kiczowy i komercyjny...No może nie dla wszystkich, ale napewno komercyjny...
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
"Potomek"... kiedyś przetłumaczyłem i sie przestraszyłem... Natomiast slipknot znaczy wisielec, albo pętla... jeżeli natomiast rozdzielić na "slip" i "knot" to mamy powaloną gromadkę czy coś w tym stylu...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum