Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Apr 30, 2005 7:29 pm Polska, Otwarta Encyklopedia Śródziemia/Fantasy
Czy istnieje jakaś encyklopedia srodziemia:? Kiedys chyba widzialem na Złotym Lesie, a teraz zdaje się, ze jej nie ma - nie wiem - Złoty Las chyba troche poszarzal
Ale wracajac... jesli jest, to mozecie mi puscic linki?
A jesli niema, to czy macie ochote pobawić sie w redaktorow takiej encyklopedii - w sumie, mozna by ja zrobic bardzo szerokotematyczna (w ramach fantasty oczwyscie) jednak na nie napisze nic w niej - jedyne co moge zrobic, to zareklamowac ja na parunastu stronach, zadbac o strone techniczna.
nie, nie
istota jest internetowa, darmowa, tworzona przez userow i fanow - encyklopedia. Jasne, ze mozna sie wrorowac na innych zrodlach.
Tak sobiepomyslalem, ze gdyby zebrac te wszystkie dane ktore napisalismy w tych paru tysiacach postow, to troche kartek by sie zapisalo. A i dla potomnosci by cos jasnego zostalo.
Gdyby bylo paru chetnych, jestem gotow zaryzykowac Tylko musza byc osoby ktore chca pisac, pisac, pisac Jesli na poczatku sie uda, mysle, ze ludzie z innych for sie przylacza...
EDIT:
Tak Galad, ja wiem, ze angielska jest - chodzi mi o polsko jezyczna
no i dobrze, to zdaje sie moze sie zawierac w koncepcji encyklopedii - jak najbardziej
obaczjcie sobie zwykla wikipedie, i zobaczcie jak to tam jest zrobione. Jesli ktos ma watpliwosci, czy to ze kazdy moze edytowac jest ok, to pragne go uspokoic. Nie jest tak, ze jak wpadnie jakis narwaniec i wszystko skasuje, to pare godzin waszej pracy szlag trafia
no mysle, ze tak. Ale nie do przesady - zeby za prawa autorskie mnie nie scigali
W sumie formula Wiki jest bardzo szeroka - w orginale jest nawet kalendarium!!
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
Posted: Sun May 01, 2005 12:55 pm
Bardzo pomysłowe, chociaż wymagające pewnego nakładu pracy i chęci współtworzących przedsięwzięcie. Mówię to z odrobinie doświadczenia przy podobnym projekcie z innej dziedziny.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Sun May 01, 2005 12:57 pm
Musiała by byc pełna mobilizacja bardzooooooooooooo wielu ludzi. A też z doświadczenia wiem że o to trudno. A pozatym zajęło by to sporo czasu, a kto go dziś ma wiele?? ALe co tam prubować można.
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
probilem troche hasel, a konkretnie przelalem to co jest w zwyklej wiki. mozna to fajnie zaczac rozszerzac. Jak komus sie nudzi, to zachecam. Wystarczy kliknac w czerwony link, i pisa pisac pisac
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum