Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Polska na eliminacjach MS 2006
Author Message
Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Sep 04, 2005 10:41 am   

Tylko mogłoby ich lecieć więcej... Szczególnie za faul na Kosowskim... :evil: Sędzia był stanowczo za delikatny, a kartka dla Smolarka to kuriozum. Ważne, że nasi nie dali się sprowokować. W tym względzie pokazali klasę :) Szkoda, że Krzynów jest kontuzjowany, bo obawiam się, ze drugiego meczu moza "Kosa" nie strzymać kondycyjnie ;) Było dużo emocji, od samego początku i to był największy plus meczu :)

http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2899613.html -> nie cieszmy się przedwcześnie... mecz z Walią moze nam jeszcz nie dać awansu..

K. I. Gałczyński

nagg 
Administrator

Posted: Tue Sep 06, 2005 5:49 pm   

No i masz babo placek - trzeci zawodnik z panteonu gwiazd Polskiej Reprezentacji nie będzie grał z Walią :(

onet.pl wrote:

Niespełna trzydzieści godzin przed początkiem meczu eliminacji piłkarskich mistrzostw świata z Walią w Warszawie występ Macieja żurawskiego jest mało realny. "Pozostaje czekać na cud" - twierdzi piłkarz.

"Na poniedziałkowym treningu, podczas próby przyjęcia piłki w biegu doznałem urazu mięśnia przywodziciela. Dzisiaj nie trenowałem i w hotelu pod opieką lekarzy poddany zostałem zabiegom rehabilitacyjnym. Czy zagram w środę? Pozostaje czekać na cud" - powiedział we wtorek po południu Maciej żurawski.

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Sep 06, 2005 6:28 pm   

Akurat w ataku nie mamy problemów, aczkolwiek na Walię przydałby się ktoś sprawdzony w cięzkich warunkach ;) A Oli jest w kadrze, czy nie?

K. I. Gałczyński

nagg 
Administrator

Posted: Tue Sep 06, 2005 7:39 pm   

Niby tak, ale ja jestem fanek starego tandemu żuraw-Franek - oni sie "czują" jeszcze z czasów Wisły. Gdyby zagrywał im "Szymek" kontrolowalibysmy pole gry...

Oli - technicznie zostal powolany na Austrie i Walie... Mam nadzieje, ze jednak nie wiejdze - nie to ze jst to zly napadzior (choc nie jestem jego fanem - ma jakas tendencje do wbijania pilek fuksem jakims ;) ) ale mysle, ze nie zrozumie sie z reszta druzyny - tak dawno nie grali razem...

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Sep 06, 2005 7:53 pm   

Ja Olego lubię średnio :P Szczególnie meczach Wisly z Panatinaikhosem :dark: Pytanie było z czystej ciekawości.

Ja też wolę duet żuraw Władca Muraw + Franek łowca Bramek :lol: ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... Ważne są 3 punkty. Jak je zdobedziemy mnie nie interesuje :P

K. I. Gałczyński

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Sep 06, 2005 8:20 pm   

Ta, o ile żura w ogóle zagra :(

Onet

nagg 
Administrator

Posted: Tue Sep 06, 2005 9:30 pm   

elistir wrote:

Onet

:) Napisałem to parę postów wyżej :]

Tak czy inaczej, trzymamy kciuki :) A mnie możecie wyglądać na trybunach ;] żyleta pyta, odpowiada kryta! :D

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Sep 07, 2005 7:33 pm   

nagg wrote:
elistir wrote:

Onet

:) Napisałem to parę postów wyżej :]

Tak czy inaczej, trzymamy kciuki :) A mnie możecie wyglądać na trybunach ;] żyleta pyta, odpowiada kryta! :D

Uuups, nie zuważyłam, jak to elistir :lol:

No jasne, że kciuki trzymamy. Zazdroszczzę tylko panu naggowi miejscówki na trybunach ;] Też bym chciała :tak:

nagg 
Administrator

Posted: Wed Sep 07, 2005 11:28 pm   

Suma sumarum mecz jednak byl nudny :/ Dobrze, ze sa trzy punkty, milo, ze Anglicy zgubili punkty z Irandią :] Juz tylko remis z Anglią dzieli nas od mistrzostw... :ban:

BTW Ten mecz mnie utwierdzil w przekonaniu, ze Rasiak nie gra nic!

Galad 
Moderator

Posted: Wed Sep 07, 2005 11:31 pm   

a jak Kossowski biegał ;o :lol: :)
dobrze, że 3 punkciki, ale na końcu jak zawsze obrona "obrona częstochowy"...
a jak byśmy (odpukać :x ;) ) z Anglią przegrali to...??
in Mordor where the shadows are."

Ozz 
Hooliganin

Posted: Thu Sep 08, 2005 8:33 am   

Nagg - pewnie na łazienkowskiej było bosko... Na Śląskim ostatni raz byłem na Polsce-Anglii i troche mi brak tego... :)
No ale oglądanie meczu w barze z paroma kumplami przy paru browarkach i parudziesięciu innych osobach też ma swój urok :)
Co do meczu - Rasiak nie ma szans na grę w wyjściowej jedynastce Tottenhamu, do spóły z Keanem na przykład... Musieliby chyba grać w 3 napastników, a on by jedynie stał i podawał im piłki :green: Smutne, ale prawdziwe... A już niedługo Anglia i wszystko się wyjaśni :)

Pozdrawiam.

Mojso 
Lord Sith

Posted: Thu Sep 08, 2005 4:53 pm   

Rasialdo ludzie nie wiem po co wogóle po co Pawcik go powołuje on wogóle grać nie umie, a co do meczu to dobrze że choć jeden gol, chociaż jak żurawski podhcodził do karnego przydygałem że przestrzeli, ale naszescie nie kombinował tylko na pałe w środek

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu Sep 08, 2005 5:44 pm   

No ale i Rasiak miał swoje dobre mecze. Nigdy nie wiadomo, co się zdarzy, a miał się do górnych piłek przydać...

Neith - obojetnie co sie staine mamy baraże. A co do meczu z Anglią... potrzebujemy 1 punkt ;) Jesli Angole nie wygrają z Austrią [gdzie grają?] to tez mamy 100%owy awans. Jak Szwedzi wygrają z Chorwatami to też ;)

K. I. Gałczyński

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Sep 11, 2005 9:37 am   

hehe :lol: ja mecz Polska-Walia oglądałam na ruskim telewizorku z czarno-białym ekranem 10 na 10cm. Obraz nie wiadomo czemu miał kształt koła i był przechylony co sprawiało wrażenie, że jedna z drużyn biega pod górkę. Zabawne to było, zabawne...

nagg 
Administrator

Posted: Wed Sep 14, 2005 11:26 am   

Reprezentacja Polski awansowała o 5 miejsc i w najnowszym rankingu FIFA zajmuje obecnie 17. pozycję. To najwyższa lokata "biało-czerwonych" w historii, od sierpnia 1993 roku, a więc od miesiąca ogłoszenia pierwszego zestawienia. Wtedy Polska była 20.

W rankingu prowadzi Brazylia, przed Holandią i Argentyną. Podopieczni Marco van Bastena awansowali o jedną pozycję i wyprzedzili Argentyńczyków.

Na 11. pozycję (z siódmej) spadli rywale polskiej kadry w eliminacjach mistrzostw świata - Anglicy.

Pozostałe drużyny, które walczą z Polakami w jednej grupie o awans do przyszłorocznych finałów MŚ, są sklasyfikowane dużo niżej. Austria jest 79. (71.), Walia - 82. (83.), Irlandia Północna po zwycięstwie nad Anglią - 101. (116.), a Azerbejdżan - 114. (116.).

http://sport.onet.pl/1163595,wiadomosci.html

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Sep 14, 2005 3:32 pm   

Wszystko fajnie, ale skąd się wzięła Holandia na 2 miejscu? ;o Dla mnie to dośc dziwne, bo o holenderskiej piłce nie słychac tyle co kiedys.

K. I. Gałczyński

nagg 
Administrator

Posted: Sat Oct 01, 2005 6:40 pm   

No już niebawem mecze ktore moga nam dac awans :) Przypominam - zdaje sie, ze nawet w TVP bedize mozna je ogladac - wiec 8 Pażdziernika bądzicie czujni :) (Chyba bedzie Czechy-Holandia)

Dzien wczesnij jest towarzyski meczyk Polska - Islandia :)

No i nasza smietanka napastnikow miala troche czasu zeby pokazac sie na zachodzie. I narazie jest tak jak przewidzialem. Rasiak po paru meczach jest jedynym napastnikiem Totenhamu bez bramy :) Dzis zostal wystawiony na pozycji kaloryfera - czyli przez cale spotkanie grzal lawe. Magic Zurawski czaruje, 4 bramczeka - co prawda w meczu gdzie Celtik strzelil 5 do 0, ale... brama to brama :)
Frankowski rozwiazal problemy z umowa miedzy Elche i Levante i pewnie zacznei w koncu grac (byl zawieszony!)

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Oct 01, 2005 6:53 pm   

Ale i Franek zdązył juz jedną strzelić :)

A ja niestety nie obejrzę meczy :| Ani tych, które moga dac nam awans przed meczem z Anglią, ani tego w Manchesterze. W pt. jadę do Anglii :P Tak że będę częsciowo na miejscu, ale raczej odcięta od niusów sportowych :P A wyjeżdzamy 11.10 :|

K. I. Gałczyński

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: