Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Polityka
Author Message
Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Jun 05, 2004 4:48 pm   Polityka

No właśnie... Zwykle staram się unikać politycznych tematów, ale myślę, że na forum dyskusyjnym można poruszyć taki temat. Jak partia polityczna wydaje się wam najlepsza ? Kto ejst waszym autorytetem politycznym ? A moze sami nalezycie do jakiegoś stowarzyszenia ?
Pozdrawiam...

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sat Jun 05, 2004 9:31 pm   

Na razie juz jestem zmeczony, wiec nie napisze nic, potem bedize edit. Znaczy napisze, ale tylko, że UPR :)

Po Edicie...

Miałem coś napisać. Hmmm, tylko co, skoro nagg już powiedział to, co ja po częścia chciałem, te rzeczy, które pisał z początku. Duzo ludzi ma polityke gdzieś, co może sie naprawde zle skonczyc, gdyz wtedy do głosu dochodzą prawdziwi pomyleńcy vel. Endrju S, ze swoją demagogiczną partią (tak, bo to nie jest nic innego. Pan L nie ma pojęcia co zrobić z Polską, opiera się cały czas na tym samym, krytykowaniu innych, i popieraniu tych, co są przy władzy, a potem pokazywaniu im d..., vel. SLD :] ), szerzy się korupcja, i nagle budzą się takie pielęgniarki, czy inni górnicy...
Potem może pociągne dyskusje, teraz jestem zbyt szczęśliwy tym, że mecz przd koncem TSP zapewniło sobie utrzymanie ;) i nie mam zamiaru psuć sobie humoru, hehheh :]
Last edited by Ozz on Sun Jun 06, 2004 8:24 pm; edited 1 time in total  

nagg 
Administrator

Posted: Sun Jun 06, 2004 10:15 am   

Polityka, moim zdaneim, jest bardzo wazna - niestety - wielu ludzi ja ignoruje - to zle - wlasnie z ich winy tak naprawde polityka jest zla. Im wiecej obywateli jest aktywnie dzialajacych na srodowisku polityczno spolcznym (nie mowie, ze w partii, ale ze ogladaja wiadomosci, wiedza co sie dzieje, i naleza np. do stowarzyszenia hodowcow kanarkow. Potrafia, w razie jakiegos bledu np. wyslac apel do rzadu) Fachowo to sie nazywa civil society, czyli spoleczenstwo obywatelskie. Bo milczenie daje sile "tyranom".
Polityka? No to liberalizm. Powiem wiecej - liberalizm, libearlizm, liberalizm! Z tym ze w 100% w gospodarce, a w polityce (obyczajowaosci - bo tutaj jestem konserwatysta) tak 50% [w mojej skali teraz mamy odpowiednio: 20% i 35%]. Stowarzyszenie? Nie - zastanawialem sie nad mlodzierzowka Platformy, a zarazem nad KoLibrem (Konsewatywni Libealowie -kojazenie z UPR). Ale KiLiber odpadl, bo chyba sa dla mnie zbyt hardcore'ow - pozatym draznila mnie ta "szczekana" niechcec do UE. Ja tez UE uwazam za beznadziejan organizacje, ale k***a TRZEBA! Wiece wolalem byc w PO ultra liberalem, niz w UPR socjalista :P
Ale ostatecznie uzanelm, ze "bezpartyjnosc" jest najlepsza - poki co. I narazie tak zostalo :)
No i na koniec - jestem troche idealista jesli idze o polityke, i Polske wogole - wierze gleboko, ze bedzie jeszcze lepiej! Ale nie, jesli ludzie sie odwroca od polityki. (I jesli beda wybierac Gierka jako Polaka ktory najwiecej zrobil dla Polski :cegla: )
Moze zabrzmi to szokujaco, ale kontynuujac mysl Lecha Walesy, ktory stwierdzil, ze wszyscy starsi sa skazenie komunizmem. Starzy musza... wyginac :P

nagg

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Jun 06, 2004 1:01 pm   

Ja o moich poglądach politycznych nie będę sie wypowiadać aczkolwiek chcę się z wami podzielić spostrzeżeniami na temat jednego plakatu wyborczego, który dzisiaj widziałam. Bardzo mnie rozbawił. Jest na nim taki sympatyczny pan machający biało czerwoną flagą i nazywa się Apoloniusz Tajner ;] Z listy strartowej PSL więc nieztety nie będę na niego głosować :lol:

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Jun 07, 2004 7:41 pm   

PO PO PO PO PO PO PO PO PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!
I jeszcze raz PO i ew. Unia Wolności, ale wolę PO :D
Od tygodnia też jestem najmłodszą członkinią 'Młodych Demokratów' (mł. PO).
Ci którzy nie głosują także głosują, a raczej pozwalają aby to inni za nich decydowali... Ich wybór. I to też forma głosowania, więc napewno to, ze polityka jest zła (z czym się nie zgadzam) nie jest ich winą. Oni kształtują Polskę tak jak my i mają duży wpływ na politykę. Tylko z innej strony.

Pozdrawiam...

P.S. Ostatnich kilka zdań to EDIT :green:

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version