Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Apr 20, 2004 10:57 am Polacy zabierają się do "Shreka 2"
Polacy zabierają się do "Shreka 2"
(onet.pl., Gal/20 kwietnia 2004 06:05)
Wczoraj rozpoczęły się nagrania polskiej wersji językowej filmu "Shrek 2".
Tak, jak przy okazji pierwszej części, polskie dialogi do drugiej części zostały napisane przez Bartka Wierzbiętę.
W rolach głównych powrócą: Jerzy Stuhr (Osioł), Zbigniew Zamachowski (Shrek) i Agnieszka Kunikowska (Księżniczka Fiona). Towarzyszyć im będzie Wojciech Malajkat, który użyczy głosu nowej postaci - Kotu w Butach. W rolach drugoplanowych i epizodycznych wystąpią znani polscy aktorzy. Pojawi się Wojciech Mann jako Niedobra Siostra.
Nagrania w studio Start International Poland rozpoczęły się w poniedziałek 19. kwietnia, a kończą 27. kwietnia 2004.
Przypomnijmy, że fabuła kontynuacji "Shreka" rozpoczyna się w momencie, w którym skończył się pierwszy film. Shrek i księżniczka Fiona wracają z miesiąca miodowego i w domu zastają list od rodziców Fiony. Chcą oni ugościć nowożeńców, nie wiedzą jednak, że młoda para to ogr i ogrzyca.
Za reżyserię obrazu odpowiadają Andrew Adamson i Kelly Asbury. Scenariusz napisali Ted Elliott i Terry Rossio. Produkcją zajmą się Jeffrey Katzenberg, David Lipman i Aron Warner.
Polska premiera filmu przewidziana jest na 2 lipca.
bardzo fajnie Ja napewno wybior esie na Shreka 2 bo juz 1 byla suuuupr No czekamy
A obsada chyba bardzo dobra tylko obawiam sie jednego:
Czy przypadkiem tekst dubbingowy nie bedzie taki jak we wszytskich filmach do ktorych W. pisal tekst. Znaczy czy ei bedze nudny bo w Nemo (BTW: o wieeeele gorsza od Shreka dla malych dzieci - sorry jesli kogos urazilem )kazdy tekst sie kojarzyl ze Shrekiem i teksty w stylu: "ej stary" nie smieszyly tylko irytowaly... No oby tak nei bylo....
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Już się niemogę doczekać Shreka 2 powód "no ale będzie jadka normalnie rzeźnia na całego" ja tak zapowiadam ten wielki HIT, a jak będzie zobaczymy. Mam nadzeje że nie będzie tak jak w przypadku Bad Boys 2, jedynka była super miała wszystko czego trzeba do takiego filmu. Dwójka? No tu jest gorzej film jest trochę nudny i nie śmieszny jak pierwszy.Pożyjemy, zobaczymy.
_________________ Lord Draco
"Niech Moc Cię Prowadzi"
Posted: Tue Apr 20, 2004 2:34 pm
O tak osioł jest najlepszy.
Fajne też jest ( jedne z wielu ) :
"Ty zaimij się smokiem , ja biorę na siebie schody. Zajde je skubane i skopie im porecz , tak że nie będą wiedziały któredy na górę. Bezwzględny będe , 0 litości. Znam karatę czwary stopień ... wtajemniczenia nie."
Chociaż nietylko osioł jest fajny( choćby piosenka Robin Hodda i jego kompani)
_________________ Nie wtrącaj się między Nazgula a jego łup - Wódz Nazguli
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Tue Apr 20, 2004 3:11 pm
"Mam smoka i nie zawacham sie go użyc" O włąsnie, i daliscie mi fajny pomysl na temat No a wracajac, to Shrek jest boski i wymiata!! Na dwójke pojde na pewno. Ciekawe jaka fabułka bedzie...
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Tue Apr 20, 2004 4:52 pm
eh.. nie mam nic przeciwko.. ( oo.. swieto ) aby cos takiego miało miejsce....
Ale
mam nadzieje ze nie wyjdzie z tego kompletna kicha jak to z sequelami raczy bywac czasem..
pomysł okazuje sie byc swietny ale sama rezysreka i wszystko wychodzi wrecz banalnie i nudzaco.. :\
Posted: Tue Apr 20, 2004 7:52 pm
"Denatke mi tu "
Ja uwielbiam Shreka. A dzisiaj na zajęciach z historii sztuki uczyłam się czym charakteryzuje się postmodernizm na przykładzie "Imienia róży", która jest takową powieścią i na podstawie Shreka który jest takim filmem. Tylko ciekawe jak się to ma do średniowiecza, które jest w programie na II roku.
A Shreka 2 zapewne obejrzę ale nie wiem czy pójde do kina. Zależy czy mnie ktoś wyciągnie...A zresztą moje bratannice pewnie jakoś szybko dostaną więc sobie od nich pożyczę.
Sukces "Shreka 2"!
(Yahoo, Reuters, Gal/17 maja 2004 05:48 )
Krytycy są zachwyceni "Shrekiem 2", którego premiera odbyła się w sobotę na festiwalu w Cannes.
"Dziękuję wam za to" - miał powiedzieć współzałożyciel wytwórni DreamWorks Jeffrey Katzenberg, który jest producentem serii o przygodach zielonego ogra. Filmowiec podkreślił, że bardzo ciężko jest zadowolić canneńską widownię, dlatego bardzo się cieszy z przyjęcia, jakie krytycy zgotowali jego produkcji, w której głosów użyczyli między innymi Eddie Murphy i Cameron Diaz. Największy aplauz od festiwalowej widowni otrzymały sceny z udziałem nowej postaci - Kota w butach, której głosu w oryginalnej wersji użyczył Antonio Banderas.
"Wyśmiewamy dokładnie wszystko" - komentuje hollywoodzki gwiazdor. "Osobiście naśmiewam się z siebie w roli Zorro. Ale nie jest to tania parodia. To naprawdę dobra robota" - zapewnił Banderas w czasie konferencji prasowej.
Wśród nowych postaci znalazł się także Książę z bajki, który jeszcze przed Shrekiem miał zostać mężem księżniczki Fiony. "Czaruś" w filmie przemawia głosem brytyjskiego aktora Ruperta Everetta.
Mike Myers ponownie występuje jako zielony ogr o wielkim sercu. Ze starej obsady wraca także Eddie Murphy, który wcielił się w rozgadanego Osła. Aktor przyznał, że nieco się przeraził patrząc jak na dużym ekranie robi z siebie głupca, tym bardziej, że w gestach animowanej postaci mógł rozpoznać swoje własne ruchy.
"Kiedy nagrywana jest ścieżka dźwiękowa do kreskówki, w studio znajdują się kamery, które nagrywają twoje reakcje. Później są one przetwarzane przez animatorów" - wyjaśnia Murphy. "Nic dziwnego, że Osioł często robi moje miny. To przerażające." - przyznaje aktor.
Także życie Cameron Diaz zostało w filmie delikatnie wyśmiane. Widowni niezwykle spodobał się pomysł z umieszczeniem w animacji plakatu ówczesnej gwiazdy piosenki - "Sir Justina", który do złudzenia przypomina obecnego partnera aktorki, Justina Timberlake'a. Podobizna z wokalistą umieszczona została w sypialni królewny Fiony. Diaz jednak niechętnie wypowiadała się na temat swojego związku. Zapytana czy Justinowi podobał się film odpowiedziała, że to jego dziennikarze powinni o to spytać.
Przypomnijmy, że w przeciągu 57-letniej kariery festiwalu w Cannes, po raz pierwszy zdarzyło się tak, aby animacja, a następnie jej sequel walczyły o Złotą Palmę. Katzenberg zapowiedział także, że planuje nakręcenie dwóch kolejnych kontynuacji "Shreka".
no dwojka dopiero do kin wchodzi w lipcu a producenci juz mowia o trzeciej i czwartej czesci.. a tutaj calz artzkul zrodlo onet.pl
Będzie trzeci, a nawet czwarty "Shrek"
(Yahoo, Reuters, Gal/17 maja 2004 05:47)
Zanim druga część "Shreka" trafiła do kina na całym świecie, wytwórnia DreamWorks pracuje już nad kolejnym sequelem. Co więcej, producenci animacji zapowiadają jej... czwartą część.
W czasie spotkania z prasą na festiwalu w Cannes, w którym "Shrek 2" walczy o Złotą Palmę, Jeffrey Katzenberg z DreamWorks oświadczył, że planuje nakręcenie czterech części kreskówki, jeśli tylko druga odsłona przygód o zielonym ogrze okaże się sukcesem. "Każdy z czterech rozdziałów opowieści odnosi się do części pierwszej i daje nam lepsze spojrzenie na nią" - wyjaśnia producent.
W "Shreku 2" pojawiła się nowa postać - Kot w butach, któremu w oryginalne wersji filmu głosu użyczył Antonio Banderas. To właśnie jego bohater sprawia, że film jest śmieszniejszy od części pierwszej.
Czwarta część projektu miałaby prezentować historię życia tytułowego bohatera. "Pokażemy jak to się stało, że Shrek trafił na bagna, czyli tam gdzie go znajdujemy w pierwszym filmie" - dodaje Katzenberg.
"Shrek 2" będzie miał swoją premierę 2 lipca. Jak zapowiada producent projektu, drugi sequel miałby trafić do kin w 2006 roku.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Mon May 17, 2004 3:16 pm
A nie wiem czy wiecie że LotR też poszedł na tapetę scenarzystów Shreka 2. Patrzcie:
Kolejne przygody Shreka to nie tylko parodia znanych bajek. Jak donosi jedna z osób, która miała już okazję obejrzeć drugą część "Shreka", znajdzie się tam zabawna scena, nawiązująca do "Władcy Pierścieni".
Shrek wyciągnie z ognia pierścień i włoży go na palec swojej wybranki, księżniczki Fiony, ze słowami "Kocham cię". Jak pamiętacie we "Władcy Pierścieni" Gandalfa wyciągnął z ognia Jedyny Pierścień. Scena w "Shreku 2" podobno bardzo przypomina tę z ekranizacji tolkienowskiej.
Shrek rulezzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tam sa sceny z:
-Matrixa
-WP
-J.Bonda 007
-Frankensteina
-Godzilli
I wielu, wielu filmow... No, a przede wzystkim oczywiscie ze Shreka
Siema!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Tak jak mp3... Ale kto tego przestrzega? Shrek 2 jest całkiem niezły Nieźle się pobrechtać można A cała reszta (wątki miłosne itp) denerwuje mnie........
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Posted: Mon Jun 28, 2004 10:57 am
Ja już oglądałam "Shreka 2" i muszę powiedzieć, że jest całkiem niezły. Chociaż miałam angieslką oryginalną wersję, ale musze przyznac, że Shrek i Osioł mają lepszy głos jako polacy.
_________________ Cherry-elfia łuczniczka z Lorien. Niechętnie patrząca na śmierć, ale chętnie mówiąca: Hannad le.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum