Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ja właśnie wstałem (jest 12,40 ) bo w nocy byłem na premierze Shreka 2. Poprostu odlot! Najlepsze gadki znowu należą do osiołka. Polecam wszystkim!!!!!!!
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Oto moja recenzja:
„Shrek 2” wszedł na ekrany polskich kin 2 lipca. Po zdumiewającym sukcesie pierwszej części zielonego Ogra i zabawnego Osiołka filmowcy zabrali się ciężko do pracy. Nie chcieli aby druga część była gorsza od pierwszej a więc mieli dużo pracy. Tak jak w poprzedniej części znajdziemy tu parodie wielu bajek, książek i filmów. Jeśli się dobrze przyjrzymy to znajdziemy sceny wzięte z: „Siderman’a”, „Maski Zorro”, „Mission Impossible”, „Władcy Pierścieni” czy „Pretty Woman”.
Jak zwykle w polskiej części mamy świetny dubbing:
- Shrek – Zbigniew Zamachowski
- Osioł – Jerzy Stuhr
- Fiona – Agnieszka Kunikowska
- Kot w Butach – Wojciech Malajka
- Zła siostra przyrodnia – Wojciech Mann
- Królowa Lilian (matka Fiony) – Małgorzata Zajączkowska
- Król Harold (ojciec Fiony) – Janusz Bukowski
- Książe Czarujący – Zbigniew Suszyński
Serdecznie polecam wszystkim którzy jeszcze nie widzieli „Shreka 2” Naprawdę warto!
Nie pisałem wam treści filmu bo chyba wolicie sami to zobaczyć
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Dobra, to my też zrobimy coś społecznie i machniemy recenzję
Autorstwa Esk i Kei
Ekhm... po głębszym zastanowieniu dochodzę do wniosku, że trudno napisać recenzję Shreka Bossski jest i tyle... Dialogi świetne, Wierzbięta po raz kolejny zdał na szóstkę ładnie wprowadził czysto polskie motywy (piosenka Osła: "w czasie deszczu osły się nudzą"). Hihi, pojawia się też odrobina perwersji Poza tym jestem zdania, że ten film trzeba obejrzeć jeszcze przynajmniej z 2 razy, bo często zdarza się, że po jednym świetnym tekście pojawia się następny świetny tekst, którego nie da się usłyszeć, bo jest zagłuszony śmiechem z pierwszego (ale namotałam ). Poza tym nalezy posłuchać się rady Osła i zostać po napisach końcowych koniecznie
To raczej nei była recenzja zgodna z zasadami głoszonymi przez polonistów, ale naprawdę trudno zrecenzować Shreka... Bo jest cały rewelacyjny
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Polskie motywy (te które zapamiętałem, jest dużo więcej):
- "na dobre i na złe"
- "Nie lubię poniedziałków" - kot pod "zatrutym jabłkiem"
- "W czasie deszczu osły się nudzą"
- "ten typ tak ma" - król podczas wspólnego posiłku
Oprócz tego jescze jedno nawiazanie do klasyki filmowej: scena w której kot atakuje Shreka i wyskakuje przez koszulę = parodia słynnej sceny z "Obcego".
See ya
_________________ Kids! Bringing about Armageddon can be dangerous. Do not attempt it in
your home.
Posted: Sat Jul 03, 2004 6:27 pm
No jest i Obcy....buhahaha...i ta Matka chrzestna jak z Coppoli i suchy chleb dla konia....urocze. Aczkolwiek najbardziej ubawił mnie Wojtuś Mann
Wydaje mi się jednka, że pierwsza część trochę bardziej mnie rozbawiła ale ta też była świetna. Shrek się nie ztoczył jak Matrixy np.
Ale najlepsze były motywy z Mission Impossible jak Pinoccia 9czy jak to sie pisze) spuszczał się z liny a potem zaczął kłamać "Ja wcale nie nosze damskiej bielizny!!!"
ale opoczatku:
dialogi oczywiscie swietne, efekty (animacja) tez super, ale akcja... taka sobie nie podobalyu mi sie te neiktore piosenki (za duzo ich bylo jak na taki film) . No tak podsumowujac to fil tak na 4 a 1 moze na 6/6 DObry ale czegos mu ratuje... co nei zmienai faktu ze ocvzywiscie wybrac sie trzeba (nei wiem tylko czy to nei jest film na 1 raz...) a najwiekszym atutem filmu sa oczywiscie diologi i oprawa wizualna :0)
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Mi teżfilm przypadł do gustu... I ten ich kocór... och, po prostu kocham koty! Dobre było też po napisach, ze smoczycą... te "krzyżówki"... właśnie, co wtedy powiedział osioł? "ale sobie krzyżówki spłodziłem" czy "ale sobie trzy szóstki spłodziłem"? bo ja usłyszałem o trzech szóstkach, a siostra o krzyżówkach i nie wiemy kto ma rację... a najlepiej, bo strasznie sięwyróżniałem z tłumu: wszyscy na luźno, najróżniejsze kolory, tylko ja jak zawsze na czarno i w glanach... no i fajnie to wyglądało, bo taki "szatanista" polazł na Shreka, film "dla dzieci"... Ogólem film świetny, nie zgadzam się, że zasługuje na 4, raczej na 5+, bo rzeczywiście czegośjakby brakowało... A może było za dużo...
Posted: Tue Jul 27, 2004 3:23 pm
Na 2 byłam dzisiaj. Była niesamowita! Masa śmiesznych textów i scenek. Była parodia do Władcy i znowu wzmianka o tic tacach (,,Zabierz tą część ciała do której nie pasują tic taci bo ci jedzie!'')...
_________________ here I am
everybody accept me
everybody love me
or just fuck off...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum