Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Nie znoszę zimy. Nie cierpię, nie trawię i nienawidzę. Zimno czyni mnie nieszczęśliwą. Do tego brak zieleni. Strrraszne. I nie mam na myśli zimy słonecznej, zalegającego na dachach i drzewach i leciutko prószącego bielutkiego śniegu... Kraków w śniegu wygląda naprawdę przepięknie . Ale kiedy na ulicy chlapa, szaro, buro i nieprzyjemnie, można ugrząźć w zaspie, buty rozmoczyć... Eeech. A jeśli na zewnątrz jest mniej niż 20 stopni, to czuję się średnio .
Najchętniej przeprowadziłabym się do kraju, w którym średna temperatura to 25-30 stopni . Hiszpania, Włochy, albo Turcja ... Kocham ciepełko i słoneczko .
Deszcz lubię, ale w sensownych ilościach i jeśli nie towarzyszy mu zimny wiatr i mgły. Dlatego nigdy, przenigdy nie zamieszkam na Wyspach Brytyjskich. Za żadne skarby, za żadne pieniądze.
_________________ "Głowa moja pełna jest najdzikszych sprzeczności!"
J.Piłsudski
Posted: Tue Aug 14, 2007 8:07 pm
A ja, mimo wszystko wolę zimno. Tzn. wolę jak jest zimniej niż lubię (np. -20 a nie -8) niż cieplej (np. >30). Powód jest prosty: rozgrzać można się łatwiej. Spodnie, rajstopy, swetry, koce, gorąca herbatka... zależnie od możliwości. A jak jest mi za gorąco to w pewnym momencie nawet rozebranie do rosołu nic nie pomoże...
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Pogody,ludzie pogody na następny weekend!!
Koniecznie potrzebna!!
Ja chce w góry..buuu
_________________ "Lecz tak właśnie najczęściej bywa z czynami, które obracają koła świata:
dokonują ich małe ręce, na małych spada ten obowiązek,
gdy oczy wielkich zwrócone są w inną stronę."
J.R.R.Tolkien
Co?! Śnieg?! Nie! Błagam... Nienawidzę!
Też chcę w góry . Pojechałabym jutro, ale leje, oczywiście. A jeszcze tydzień temu było ładnie, słonecznie i ciepło. Ja to mam pecha.
A w następny weekend pogoda rzeczywiście jest pilnie potrzebna bo jadę do Tychów .
J.Piłsudski
Posted: Fri Sep 28, 2007 10:16 pm
Yyyy... A po co jedziesz do mojego cudownego, rodzinnego miasta, które muszę jutro opuścić i do którego wrócę za 3 tygodnie? I po cholerę ci ładna pogoda w Tychach?
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
A ostatnio "Dziennik" pisał, że w połowie października może już śnieg spaść...
No nie!!!powstrzymac!!!
BAT wrote:
Mówisz - masz! Dziśpogoda jest super!
co mi tam dzisiaj...
_________________ "Lecz tak właśnie najczęściej bywa z czynami, które obracają koła świata:
dokonują ich małe ręce, na małych spada ten obowiązek,
gdy oczy wielkich zwrócone są w inną stronę."
J.R.R.Tolkien
A po co jedziesz do mojego cudownego, rodzinnego miasta, które muszę jutro opuścić i do którego wrócę za 3 tygodnie?
Koleżankę będę odwiedzać . Ojciec gdzieś w tamte okolice jedzie, to mnie do Tychów podrzuci .
A ja zepsuułaaam. Taka piękna pogoda, w Zakopanem też, idealnie, nic tylko w góry pójść... A ja nie pojechałam, bo sądziłam, że będzie lało. Może jutro...?
J.Piłsudski
Śnieżycaaaa. Ja nie chcęę.
W ogóle pogoda jest jakaś dziwna. Wczoraj widziałam tęczę, a 10 minut później deszcz ze śniegiem, ciemno, chmury jak ołów...
Nienawidzę zimy . Wiosny, wiosny chcę!
J.Piłsudski
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum