Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Pogadanka o zespolach - Metal
Author Message
Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun Apr 25, 2004 8:43 pm   Pogadanka o zespołach - Metal

Dobra, dostałem niezłego kopa, założyłem temat o SlipKnoT. założyłem o Slayer, ale jednak pójdą do kasacji, a zamiast tego stworzony został temat o zespołach. Ten akurat jest o zespołach metalowych, więc proszę z dala mi z Hip-Hłopem, techniawką czy popem... Tu gadamy o zespołach metalowych... nie o subkulturze metalowej... więc glkany proszę zostawić na zewnątrz... No więc - co myślicie o Slayer? Czy tylko ja słucham? czy może ktoś jeszcze? Co myślisz o nich "ktosiu"? kogo najbardziej lubisz z zespołu? Która płyta najbardziej Ci się podoba? Który utwór i z jakiej płyty?

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Apr 26, 2004 11:19 am   

Slayers słucham ale od czasu, do czasu i niestety nie jestem znawczynią ;)
Natomiast jestem typową zwolenniczką takich zespołów jak Amorphis, Bathory, czy Summoning, pomijają całą reszte ;)

Galad 
Moderator

Posted: Mon Apr 26, 2004 6:25 pm   

i tak najlepsze jet IRON MAIDEN ;] ;]

No a takoto to jak juz wczesnej gdzies pisalem to lubie Anatheme (ten Ghotic metal) Korn mam dwie plytaki i clakiewm calkiem... no i teraz tak poznaje SLayer i SOAD ale jeszcze tak naprawde nie sluchalem tego dulo ale ma na dysku i niedlugo przeslucham ;)
in Mordor where the shadows are."

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Apr 26, 2004 7:26 pm   

Galad 
Moderator

Posted: Tue Apr 27, 2004 10:05 am   

no bylo to tak z tymi zmianami:

plyty Iron Maiden i Killers sklad
-Di'Anno - Harris - Murray - Smith - burr
W Number of the Beast zmienic sie woklasta a zastapil go DIckinson

Od plyty Piecde of Mind skal byl taki:

-Dickinson - Harris - Murray - Smith - Mcbrain

W roku 90 z zespolu odeszli Dickinson i Smith. Smitha zastapul Janick Gers(podobno jego ojciec byl polakiem :) )a Dickinsona Blaze Bayley. TO byl neistey wg mnie najgorzy okres dla IM. Dlatego ze wokalista zostal Blaze. Kupielm plyte Virtual 11 i teraz zaluje z wydlaem na to 40 zl bo jeszcze jej nie przesluchaem bo swie pierwsze piosenki juz mnei zniechecliy do tego... moze i niekstire kompozycje sa dobre z Blazem (moze Sign of the Cross [slyszalem tylko wykonanie Bruca na Rock in Rio bo X Factor nie zamierzam kupowac]) Janick jest dobrym gitarzysta oize gorszym od Smitha ale no wsyztsko zepslol Blaze ([przynajmneij ja tak uwazam...).
Na szcxzesceie w tym skladzie nagdlai tylko 2 plyty (X Factor i Virtual 11) a potym zow udo zespolu wrocili Smith i Dickinson.

Sklad wygladal (i wyglada do dziaij) tak:

-Dickinson - Harris - Murray - Smith - Gers - Mcbrain i jest to chyba najlepszy skald IM w jej historii...
W tym skaldzi nagrali plyte Brave new World (2002 rok) ktora uwazam za jenda z najlepszych IM ( ale moze nie najleosza bo inne sa tak samo sper) ale juz wiadomo bylo ze jako tako wrovilo stara IM... Teraz byla plyta Dance of Death no i zdanai s apodzielone.. jedni uwazaja ja za calkowite dziadostwo a jenym se baaardzo podoba. Mi sie podoba...

Ja nie zgadzam se z tym ze wszystko jest robione aby byc na fali... na sile.. (i nie tylko dlatego ze uwielbia IM). Jkaby to bylo robione na sile to mysle ze IM byloby baaaardzo popularne(znaczy bylaby t swego rodzaju moda na Im { czy jakos tak })

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Apr 27, 2004 1:28 pm   

Jak już pisałam wyżej, dla mnie zbyt wielkie szczytowanie przeważnie oznacza robienie coś na siłę. Mogę się oczywiście mylić.
Dzięki za przypomnienie dziejów IM ;) :>

Galad 
Moderator

Posted: Tue Apr 27, 2004 2:06 pm   

nie ma za co ;) :>

hyhy juz wiem Beatlewsi robili wszystko na sile! :lol: :lol: :lol: :lol: :green: :green: (joke) ;] ;] ;]

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Apr 27, 2004 2:07 pm   

Madonna robi ! :hmm:
:lol:

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Tue Jul 06, 2004 8:06 pm   

Myślę, że nie ma sensu, bym zakładał kolejne tematy o zespołach, ięc wpisuję tutaj: słucha ktoś polskiego metalu? Polska ma nawet niezłą scenę metalową, ale już troche się wykrusza... Kiedyś był KAT (chyba się rozpadł?) był również Turbo (a nie wiem, czy oni nadal grają?) ale tych dwóch nie słucham... Słucham natomiast dwóch innych, chyba najcięższych w Polsce czyli Vader (death metal, a jak!) i Behemoth (black metal, naprawdę genialny zespół!)... Jest też Sweet Noise, ale to jest taka jakby mała odskocznia... kiedyś to brzmiało w miarę metalowo, ale teraz tak... kaszanowo, komercyjnie... a jużte kawałki z EdytąG. czy Z pedziem... Chociaż remix "N.U.E.R.H.A." z Docentem z Vadera i Nergalem (zapewne przekręciłem, ale co tam) z Behemotha... Cud, miód i orzeszki! a wy czegoś z polsiego metalu słuchacie?

Hobbitka 
Mallorny Lothlórien

Posted: Sun Jul 25, 2004 12:09 pm   

Zespołu Kat słucham, mam ich kasetę i płytę. O Turbo nawet nie słyszałam tak jak o Vader. Ale Behemoth i Sweet Noise jest fajne (mimo, że S. Noise ma piosenki podobne trochę do hiphopu). ;]
or just fuck off...

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun Jul 25, 2004 1:09 pm   

Nie słyszałaś o Vader? ;o Przecieżto chyba najbardziej znany polski zespół Death Metalowy! No ale jak nie słyszałaś, to poszukaj na google ich oficjalnej strony, można zassaćkilka mp3, choćraczej słabych... słuchałem lepsze kawałki...

QboT
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Jul 25, 2004 7:43 pm   

Vader jest wspaniały! Najbardziej w nim lubie to, że nie da się rozróżnić piosenek, bo wszystkie są takie prawie same. A słuchając jakiejś trudno określić z której jest płyty :P

"live today, fight tomorrow"

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun Jul 25, 2004 8:30 pm   

Qbot, Qbot, Qbot... ech, rozumiem, że ty nie rozróżniasz, czasami teżtrudno mi rozpoznać, bo kawałki bywajądo siebie podobne, ale na litość, nie mów mi np. że "Litany" brzmi jak "Death Metal" czy "Final Massacre", albo "Dark Age"! Rozumiem, nie znasz się na ich muzyce, nie trawisz jej, zapewne nawet nigdy nie słyszałeś tych kawałków, ale na litość (ni, nie powiem boską, to nie mój styl!) weź do tego podejdź jak do zwykłej, tylko b. ciężkiej muzyki! Dla mnie techniawa czy HH teżbrzmiąmiędzy sobąpodobnie, ale jakośumiem jeszcze troszke to rozróżnić, choćoczywiście tytułów Ci nie zapamiętam, bo tego nie słucham... Dobra, chyba i tak za bardzo Cie objechałem... Na przyszłośćnie wypowiadaj sie o muzyce, której i tak nie rozumiesz, obrażając ją...

Galad 
Moderator

Posted: Sun Jul 25, 2004 11:41 pm   

rany co to sie na forum porobilo... Przyszedl raz Feanor i wszystkim nagadywal a teraz kazdy chce taki byc. Ludzie uspokujcie sie z tym! :? Badzcie soba a nie...

CO do tych zespolow death metalowych to tez ich nie za bardzo lubie. Wrzeszcza nic si enei da zrozumiec... :/ Anathema tez tak kiedys grala i tez nie za bardzio lubie te plyty... Lubie metal taki jak gra IM albo Black Sabbath ale nei darcie sie gdy nie mozna nic zrozumiec. No jedym podoba sie to a drugim tamto... i juz :)

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Sun Jul 25, 2004 11:52 pm   

Ja chociaż przy drobnym naciągnięciu tego pojęcia mogła bym się za metala uważać (ale cóż chyba się nie uważam i raczej wbrew pozorą nie jestem) wszelkich death i black metali nie lubie, a wręcz nie znosze - to nie metal tylko jakieś darcie się na całego - powinni robic jakieś konkursy specjalnie dla nich - kto bedzie głośniejszy czy coś w tym stylu. Niestety mimo wszystko to mi bardziej ten cały hip-hop przypomina niż prawdziwy metal - też nic się nie da zrozumiec i w pewnym sensie też techno - też większego przesłania nie ma ...
Last edited by Elin on Tue Jul 27, 2004 8:54 pm; edited 2 times in total  

Hobbitka 
Mallorny Lothlórien

Posted: Tue Jul 27, 2004 8:11 pm   

Jak niektórym wiadomo ja uwielbiam Slayera. :twisted: Moją ulubioną płytą jest ,,God Hates Us All'' a z zespołu to najbardziej lubię Jeffa Hannemana (gitarzystę).
or just fuck off...

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Tue Jul 27, 2004 8:31 pm   

Ja najbardziej lubię wspomniane "God Hates us All" "Reign in Blood" "South of the Heaven" i "Season in the Abbyss"... Tej ostatniej nie słuchałem w całości tylko kilka kawałków, ale uwielbiam min. "War Ensamble"... Pierwszy kawałek jaki słyszałem... Z zespołu najbardziej lubięToma Arayę, ale nie za gitarębasową, a za wokal... Geniusz... Choći tak wolę Coreya Taylora ze SlipKnoT... Wogóle zawsze najbardziej lubięwokal, sam lubię śpiewać i sam mam dobry głos... Który z czasem będzie jeszcze lepszy :twisted: !!!!!

Scrat
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Aug 08, 2004 3:57 pm   

Z metalu to lubie KoRn'a, Linea 77(słyszał ktoś o tym zespole:D ) i każdy gtycki metal.

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: