Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Pogadanka o zespolach - Metal
Author Message
Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Sep 08, 2004 5:09 pm   

Wiesz, na żywo było bardzo dobrze... pamiętam, był w świetnej kondycji głosowej... było wspaniale... a na Nothing Else Matters które ostatnio ściągnąłem z jakiejś stronki głos jużnie był taki rewelacyjny... St. Anger to nie ta sama Metallica... Prawdziwa Metallica skończyła się, gdy wydano "Load"... ten album już nie był typowy, choć nie byl zły tak jak i reszta... a ST. Anger to spokojnie najgorsza płyta, przynajmniej moim zdaniem...

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu Sep 09, 2004 12:53 pm   

(Nie róbcie czatu)(I kto to mówi :roll: ;] )
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Grafzero
Lord Sith

Posted: Thu Sep 09, 2004 4:39 pm   

Taaa.... To nie to samo pamietam jak serce sie rwalo do mlyna na "Master...", a na "Orion" ... Boze te rify, coz bylo minelo (szkoda ze nie w wielkiej eksplozji). Teraz nic juz nie zostalo prucz kilku zdartych plyt...

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Sep 09, 2004 9:03 pm   

Może dzisiaj trochę nietypowy początek
Nimue była już zmęczona – tydzień spędzony w nowej szkole, choć przyjemny i interesujący był pod jednym względem dla niej koszmarem – wszechobecny hip-hłop i pop w każdym zakątku doprowadzał ją do szału.
Powoli przekroczyła próg tawerny na której szyldzie wymalowany był olbrzymi Morgul. Napis głosił: ”Pogadanka o zespołach: Metal”
–interesujące
pomyślała. Niepewnie wkroczyła w krąg światła i zgodnie z widniejącym przy drzwiach ogłoszeniem poczęła powoli rozsznurowywać swoje czarne glany.
Towarzystwo zasiadające w budynku nie było jej obce, jednak nigdy nie miała możliwości bliskiego poznania wielu jej gości
-czas to zmienić !
tak, czas zmienić, bo zmiana jest konieczna. Tam myśl powstała już wcześniej – rano, zaraz po przebudzeniu, ale nie miała najmniejszej szansy bycia zrealizowaną. Teraz był odpowiedni czas. Teraz należy to zmienić !
Usiadła przy pierwszym z brzegu stoliku. Do głowy uderzył jej mocny odór wielu p ar rozsznurowanych glanów stojących przy oknie. Poczuła jak uderza jej do głowy niczym najmocniejsze wino.
Odprawiła pulchną kelnerkę stojąca nad nią, która przyszła przyjąć zamówienie – nie piwa wszak potrzebowała. Z pod czarnego płaszcza wyjęła harfę z jasnego miękkiego, drzewa (często w obecnych czasach mylona z gitarą). Zaczęła grę.
Z początku cicha i spokojna melodia z czasem nabierała mocy. Coraz silniejsze dźwięki pięknej pieśni w nieznanym języku. Język był obcy, jednak przekaz jasny. Zawierał w sobie pytanie. Pytanie niby proste i prozaiczne, a jednak zapadające w pamięć słuchaczy:
Rasy i narody, kobiety i dzielni mężowie, słuchajcie pieśni gdyż w niej zawarte pytanie: „ Kto zna Blind Gauardian – zespół mój kochany – z pogranicza metalu i fantastycznej schedy mistrzów wielkich stworzony”
No a tak na serio – Kto zna zespól Blind Gauardian ? Myślę że większość osób uważających się za fanów Tolkiena powinno go choć ze słyszenia znać, chociażby dlatego że jakiś czas temu nagrał piosenkę „The Lord Of The Ring”, ogólnie tworzą piosenki metalowe jednak o tematyce fantastycznej (elfy, smoki, królestwa itp.)

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu Sep 09, 2004 10:05 pm   

Słyszeć to o nich słyszałem...niejeden raz... z utworów to słyszalem chyba jeden czy dwa i to nie w całości... ale jużwtedy mnie troche to odepchnęło... nie wiem, może to nie był prawdziwy Blink Guardian, ale ten śpiew... no jakoś mi nie pasował... wiem, wiem, pewnie ktoś zacznie najazdy co takiego wspaniałego widzę w krzyku, growlu i skrzeku... No ja odpowiem, że to lubię:) jakoś takie śpiewy prawie operowe mi nie spasowały... ja lubię coś inne kalibru... jednak nie przekreślam innym drogi do słuchania BG... jeżeli klimaty Therion (ale tego obecnego, a nie takiego typowego death metalu jak początku) komuśsiępodbały to BG jest w sam raz dla niego... Szanujęich za kawałek "The lord of the Ring" no bo nawiązuje do twórczości mistrza, jednak tak jak mówię, nie słucham BG :) dobra, kończę to mówić, pewnie zaraz jakiś nbajazd na mnie pójdzie, ale od czego są glany :D

Grafzero
Lord Sith

Posted: Thu Sep 09, 2004 11:29 pm   

"Ślepy Wartownik" ... ta ... obilo sie o me okablowane uszy ale to nie to, pomimo neconcych tytulow ...eehhh... co by tu napisac zeby nie urazic ... wokal ... nie ... gitarki ... nie az tak zle ... teksty ... eehhh ... . No coz Hammerfall pod tym wzglede byl owiele ambitniejszy, ale to moje zdanie.
PS. Fajny wstep.

Z za warstw czarnego lodu pozdrawia Graf

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Sep 13, 2004 6:12 pm   

No własnie Morgul - od czego są glany ? Od nawracana ludzi na porządną muzyke ;) Nie zapominaj że nie tylko ty w nich chodzisz :)
Dziwi mnie troszke że za nim nie przepadacie...No nie wiem o gustach się nie dyskutuje ale jednak to dziwne. Przy zespołach takich jak Nightwish albo Within Temptation - tam żeczywiście sa brzemienia typowo oberowe i gothyckie - nie każdy to lubi, ale jesli chodzi o BG to czegoś takiego nie ma jest to nawet nieco mocniejsze (no może nie jak black, ale...) a poza kawałkiem The Lord of the Ring nagrali mase innych piosenek nawiązujących do tematyki fantasty - jak choćby Drak Elf, albo Excalibur itp, no ale nic - bleckowi pod względem darcia się nie dorówna (i dobrze)...

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Mon Sep 13, 2004 6:17 pm   

A ja teraz szukam albumów polskiej legendy - KAT :D kumpel wielokrotnie nam o nich mówił, ale powiem szczerze, że w końcu nigdy nie słyszałem... Czas to amienić :D pozatym Skoro NErgal z Behemoth ich taaaaaak wychwala (no niby sięna nich wychował, więc czemu miałby nie wychwalać :) ) to czemu nie spróbować? a w dobie neta mogęsprawdzić za darmo... a jak sięspodoba, to zawsze mogę kupić płytę :D No jedyne co słyszałem, to "Ostatni Tabor" ale w wtykonaniu Behemoth, więc to sięnie liczy... Pożyjemy, zobaczymy :D To w końcu legenda :]

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Sep 14, 2004 2:45 pm   

Z polskiego metalu to swego czasu podeszły mi jedynie ballady Kata, ale kaseta była pożyczona, więc to był chwilowy kontakt, natomiast Vadera rzuciłam w kąt po jednej czy dwóch piosenkach. Teraz preferuję metal w klimacie fantasy itp. Nightwish, Blind Guardian, Therion, Manowar, Rapsody, Sonata Arctica, Mithotyn, Empyrium i Hammerfall. Słucham wszystkiego co dorwę z tych zespołów. Jak mnie już tak bardziej najdzie to czasem sięgam po Dimmu Borgir, ale rzadko.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Oct 13, 2004 9:07 pm   

slyszalem piosenke VADERA....nawet fajna....ale z takie HC (czyt. hard core) to najlepiej rammstein....mein teil i huj....nie ma mocnych....nie no sorka...jest jeszcze 2pac ale to nie tu....czemu rodzicie nie puszcza mnie na ich koncert?? ide se poplakac!!

Platon

aragorn3187 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Oct 25, 2004 10:36 am   

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Oct 25, 2004 10:54 am   

Mebriathe
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Oct 30, 2004 11:52 am   

Ja także uwielbiam starą dobrą Metallicę :) Niestety ostatnio ich także łapie komercha, że stają się pożal się Boże nu-metalem... :(

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Nov 15, 2004 12:17 pm   

Quote:
Ja także uwielbiam starą dobrą Metallicę Niestety ostatnio ich także łapie komercha

łapie i to od ponad 5 lat, przynajmniej w moim mniemaniu. ;) [/quote]

Sir Boromir 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Nov 30, 2004 8:14 pm   

Ja najbardziej kocham Iron Maiden- nic ich nie przebije. Poza nimi słucham między innymi Nightwisha, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Stratovariusa, Sentenced, Sonata arctica, Manowar, Rammsteina, Immortala, Metallici, z polskich Vadera i Huntera.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Dec 07, 2004 4:12 pm   

A wiecie ze piosenka rammsteina "ohne dich" to tak naprawde napisal ja Sauron? i jest to "Oda do Pierscienia"...spojrzcie chociaz na refren...

Ohne dich kann ich nicht sein ohne dich!!
Mit dir bin ich auch alein ohne dich
Ohne dich zahle ich die stunden
Mit dir stehen die Sekunden

:dark:

Platon

Therias
[Deleted]

Posted: Mon Dec 13, 2004 3:50 pm   

Quote:
slyszalem piosenke VADERA....nawet fajna....ale z takie HC (czyt. hard core)

Ten Lord Sith to pomylił pojęcia. VADER nie gra HC! HC to shit. Vader to przywódca polskiego metalu, a ściślej trash'u. Posłuchajcie sobie z polskiego: Acid Drinkers, Hunter, KAT, a z zagranicy: Therion, Tristania, Dream Theater (mistrzowie muzyki), Arthrosis (klasyka). Nie oceniajcie zespołów po jednej piosence jak nie wiecie co to w rzeczywistości jest. Ja kocham muzyę, jest dla mnie jak narkotyk. Nie ma dnia żebym nie posłuchał czegoś.

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Mon Dec 13, 2004 4:00 pm   

jeżeli już ściślej, to death :P Vader to przywódca polskiego deathu, ale i tak wolę Behemoth :] tjo tak przy okazji :P

EDIT:
żeby nei było: Behemoth to pagan black death, za czasów przed "Satanicą" tjo grali pagan black :]

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: