Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Plakaty Filomwe
Author Message
Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 01, 2004 1:15 pm   Plakaty Filomwe

POstanowiłam rozkręcić troszkę dział filmowy (jako szczególnie mi bliski) i proponuję rozmowę o plakatach filmowych. O tym czy się wam podobają czy nie ( i DLACZEGO ) , co sadzicie o stronie graficznej, o czytelności plakatu itp. A może coś byście zmienili?

Na początek proponuję znany wszystkim plakat z FOTR

woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sat May 01, 2004 4:42 pm   

Najwyżej mi tego posta usunął...

Galad 
Moderator

Posted: Sat May 01, 2004 7:02 pm   

mi ten plakat sie podoba.. nie wiem tylko czy nei wolalbym zamiast tej wielkiej Arweny byli by wieksi Boromir, imli, Leoglas, Hobbici, tak aby byla cala Druzyna widocznsa doladnie. A i dodalbym Bilba. Te Nazule pasuja i moa byc :) ogolnie plakat ocienilbym nak na 4+ (1-6) :)
in Mordor where the shadows are."

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 01, 2004 7:18 pm   

Właśnie! ja bym zdecydowanie Arwenę zamienila wielkoscią z Boromirem. Ale waidomo - promocja wątku miłosnego. Plakat ogólnie rzecz biorąc jest w porządku. Podoba mi sieto umieszczenie Czarnych jeźdźców . Ogólnie graficznie dobrze rozwiązany. Podobają mi się też tn napis biegnący przez ciało Froda.

Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun May 02, 2004 8:47 pm   

A co sądzicie o tym ?

Mi on się podoba sw:D

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun May 02, 2004 8:51 pm   

U nas w szkole normalnie sprzedawali plakaty z filmów to byl i ten, i inne. Mam w hausie 2 tylko, ale fajne za to :) Taki z białym Sarumanem o podobny do tego pierwszego. Ale wszystjkie są takie "adne", fajne kolorki, i maja to cos w sobie :)

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon May 03, 2004 8:17 am   

Mi się najbardziej podobał ten:

Bo nie ma w nim tych wszystkich na siłę reklamowanych gwiazd, są tylko Dwie Wieże i świetny nastrój. Powiesiłam go sobie nad łóżeczkiem ;)

Galad 
Moderator

Posted: Mon May 03, 2004 9:41 am   

mi tez ten plakat sie bardzo podoba.. odpowiedznei kolorki, pasuje do tytulu filmu... tak 6/6 ;)

a moze ma ktos link do tego plaatu z RoTK z Frodem.. mi on sie malo podoba i chce pozna wasze zdanie :)

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon May 03, 2004 10:04 am   

To ja dam hurtem...

Z Frodem też mi się nie podoba... Frodo wyszedł tak jakoś nijako. Z Arweną też mi się nie podoba, bo jakoś mi ona nie pasuje do promowania "Powrotu Króla", plakat ostatni jest dla mnie zbyt chaotyczny i za duży tam bałagan i za dużo bohaterów próbowali wcisnąć. Podoba mi sie tylko plakat z Samem i Frodem - to był w końcu bardzo ważny wątek w filmie i ładnie tu przedstawili to cierpienie ich obojga.

Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon May 03, 2004 10:13 am   

A co sądzicie o tym ?

Galad 
Moderator

Posted: Mon May 03, 2004 10:32 am   

mi sie podoba tylko ze dla tych oc nie czytali ksiazi to wielki spoiler.. :)

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Mon May 03, 2004 10:51 am   

Plakat, który wkleił Sługa Saurona, ten z Sarumanem w zasadzie mi sie podoba, ale w zasadzie nie jest taki...hmmm..całościowy...porusza jakby tylko jednej aspekt TTT i skupia wszystko na postaci sarumana. Ale jest Klimaciarski, kolory tworzą świetny klimat.
Natomiast zdecydowanie najlepszy ze wszystkich plakatów do LOTR jest plakat zamieszczony przez Esk. Właśnie też miałam zamiar go tu wrzucić.
Jest taki jak powinien być plakat. Umowny! I świetnie rozwiązany graficznie. Nie stereotypowy - pokazujący twarze aktorów. Intrujacy.
A reszta tych zameiszczonych przez was mi sie nie podoba. To już takie komercyjne szmiry trochę. po prostu wycięcie kadru z filmu.

Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon May 03, 2004 10:58 am   

Masz racje :tak:
Ten z Sarumanem skupia się na nim i na siłach ciemności. Wkleiłem też drugi , który przedstawia Gandalfa i Aragorna , Gimliego i Legolasa. Skupia się za to na siłach dobra. Oba te plakty dzielą się jakby na dobro i zło.I to mi się w nich podoba.

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon May 03, 2004 11:03 am   

To ja dam teraz coś nie związanego z Władcą:

Jak dla mnie świetny. Wbrew pozorom przekazuje treść, a przede wszystkim nastrój filmu, idealnie dobrane kolory. Mnie coś takiego przekonuje.

I jeszcze jeden:

Filmu nie widziałam, ale plakat mi się spodobał. Nastrój sielski, napis intrygujący, zaciekawił mnie.
Last edited by Esk on Mon May 03, 2004 11:40 am; edited 1 time in total  

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Mon May 03, 2004 11:35 am   

Pierwszego niestety nie widzę. A ten z białego oleandra...hmm...Dal mnie on nie jest sielankowy a raczej złowróżbny...ale to może dlatego, że oglądałam ten film. I tajemniczy trochę. I taki...te kobiety są w takiej poświacie dziwnej...ale faktem jest to, że w filmie też sa takie jakieś eteryczne...

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 08, 2004 11:42 am   

Jednym z moich ulubionych plakatów, jest ten z japońskiej wersji The Ring. Jest taki tajemniczy. Byc może jest to spowodowane tym, że na twarzy tego dziecka są japońskie znaki ale też tą zieloną poświatą. Poza tym ta postac wygląda jak jakiś złowróżbna istota fantastyczna...

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Jul 30, 2004 12:06 pm   

Taaak, dwie wieże z "Dwóch wież" :green: pobijają wszystko... Też je mam nad łóżkiem, bo sobie wzięłam z mojej szkolnej biblioteki ^^. Bibliotekarki są w porządku, trochę się ze mnie śmiały, ale zostawiły (śmiałyby wyrzucić!!! :D ). Poza tym fajne są ten z Sarumanem i ten z Sauronem. Nie moja wina, że zawsze lubiłam ciemne charaktery :twisted: . Plakaty 'osobowe' z RotKa są takie sobie, Arwena, ehh, znowu ;) . A Sam wygląda jak nie on, jakoś tak trupio... Ale może to tylko taka moja shiza. Ten ostatni jest nich najlepszy.
A z innyc flmów, bardzo mi się podoba plakat z "Króla Artura"
http://www.allposters.com...c&FindID=20579&
Pozdro :)

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Sep 06, 2004 1:56 pm   

Dużo tego też naprawdę niezłe ;] http://film.wp.pl/film_foto.html?id=24681
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: