Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Pilka nozna

Która drużyna zwycięży w sezonie 04/05
Wisła Kraków
25%
 25%  [ 4 ]
Amica Wronki
50%
 50%  [ 8 ]
Legia Warszawa
6%
 6%  [ 1 ]
Lech Poznań
18%
 18%  [ 3 ]
Cracovia ;)
0%
 0%  [ 0 ]
Voted : 1
Total Votes: 16

Author Message
Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu May 20, 2004 7:40 pm   

Dzisiaj leci w telewizij mecz Francja - Brazylia. Mecz jest zorganizowany z okazij 100 urodzin FIFY. Na kogo obstawiacie ? Ja myśle , że wygra Brazylia.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Thu May 20, 2004 7:43 pm   

Ano. Pewnie, ze Brazylia. Na TVP 2 leci? Czy jakims sportowym Polsacie Sporcie? Co do piłki, zapomniałe kompletnie. Valencia wygrała puchar UEFA> Ja sie ciesze, nie wiem ja wy, ja bardzo. Choc ta druzyna nie nalzey do grona moich ulubionych, to bardzo sie ciesze,ze hiszpanie wygrali :)

Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu May 20, 2004 7:54 pm   

Meczyk leci na TVP 2. Myślicie , że jaki będzie wynik? Ja obstawiam , że
2-1 dla Brazylii. A co do wczorajszego finału to ja byłem za Marsylią.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Thu May 20, 2004 9:22 pm   

Patrze na ten mecz, i jest naprawwde swietny. Graja wyrównanie, swietna pilke, az sie nie spodziewalem. Co chwile ataki. Genialne spotkanie, mam nadzieje, ze to nie tylko moja opinia. Gdyby przeciwko, nie wiem. Monaco w Lidze Mistrzów stanęła jakakolwiek z tychj druzyn, mysle ze wynik bylby przesadzony. Jeszcze raz - podziwiam, i nie spodziewalem sie...

Galad 
Moderator

Posted: Thu May 20, 2004 9:56 pm   

eee tam dosyc slaby mecz.. jesli Ozz to CI sie bardzo podoba to naprawde dobrego meczu chyba neiwidzialems bo nie jeden final czy nawet polfinal (a nawet cwircwinafl) ligi Mistrzow byl lepszy... ach te mecze... ;) ;] :) a tu no cakiem fajnie ale jakso tak.. :/ :)
in Mordor where the shadows are."

Ozz 
Hooliganin

Posted: Fri May 21, 2004 7:00 pm   

Galad 
Moderator

Posted: Sat May 22, 2004 2:36 pm   

nawet nie chodzi ze bramek nei bylo ale po rostu akcji wcalnie tak duzo nei bylo jak jsie spodziewalem co nei oznacza ze ich wogolnie ni ebylo. a pozatym brakowalo mi bardzo efektownej gry Zidana ktory zawsze tak pieknei oszukuje przeciwnikow ze nie moza oderwac oczu. i jakos tak no mecz dobry ale nei jakis tam super.

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri May 28, 2004 7:51 am   

Co do ostatnich wydarzeń piłkarskich poniosłem osobistą klęskę....

Uwielbiam francuską ligę i uważam ją (słusznie) za drugą po hiszpańskiej w Europie.....wiąże się chyba to z tym, że moje ulubione drużyny narodowe to Kamerun, Nigeria, Senagal i Ghana.

Finał UEFA
Finał LM
Olimpique Lyon był bliski wyeliminowania tego świetnego Porto....może ktoś nie oglądał, ale w pierwszych 30 minutach mogli spokojnie prowadzić 3-0....

Niestety nieszczęścia chodzą parami i to pięknie się potwierdziło...

UEFA....ściągnięcie Bartheza...niesłuszna czerwona...mówię to nie dlatego, że uwielbiam każdą drużynę francuską....żółta kartka była jak najbardziej na miejscu....nie czerwona....ten moment ustawił cały mecz.
Valencia zbyt dobrze gra piłką by nie wykorzystać przewagi jednego zawodnika.

LM....tragedia w dwudziestej którejś minucie....Giuly schodzi z boiska...ja jestem załamany bo wiem co to znaczy....moje obawy całkowicie się sprawdzają....Prso, który wszedł grał słabo jak **** jego szybkość można porównać do ślmaka winniczka.....dlaczego ten Deschamps nie puścił Nondy nie wiem....strata Giuly'ego to był dramat mojego żywota....Morientes grał tragicznie a Rothen był cieniem tego z poprzednich meczów....do tego doszedł niemrawy Roma....bo jako były bramkarz mogę się wypowiedzieć w tej kwestii....pierwsza bramka była do obrony...wystarczyło tylko chcieć.Do tego wszystkiego dołożył się zły dzień duńskiego asystenta groźnego Miltona Nielsena....była jedna taka akcja gdzie o spalonym nie mogło być mowy (30 minuta) Morientes przyjął a tu....gwizdek...ten moment równie mocno jak zejście Ludovica ustawił mecz....jednak komfort prowadzenia 1-0 jest w takich meczach bardzo duży.Nie wiem dlaczego Ibarra nie strzalał z dystansu w kilku sytuacjach....w końcu nie wygra się meczu nie oddając strzałów...Baia na linii nie jest najlepszy....

Wyrzuciłem z siebie cały żal do całego świata.....

Ale nie lękajmy się...PSG (Paris Saint-Germain) zagra w grupowej LM...na Parc des Princes zapowiadają wzmocnienia...Lyon jak zawsze będzie bardzo mocny a do tego będzie jeszcze Monaco (ale już bez rewelacji)

ALLEZ PSG!!!!!!!!!!

Pozdrawiam
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri May 28, 2004 1:07 pm   

Feanorze choc raz się zgadzamy :P Mimo że oddałam kibicowskie serce Realowi Madryt, ale skoor nie dodtar do finału... Trzymałam kciuki za Monaco, zyczyłam im szczęścia... trochę to sprawa honoru, chciałam miec satysfakcje że wygra mój faworyt a nie takiego-jednego. Poza tym Morientes to dla mnie echo Madrytu, wiec strasznie chciałam zwycięstwa Francuzów. :roll: I nic :( Chyba rzynosze pecha, bo moi faworyci p kolei odpadali :( Buuu...

B. Leśmian

Galad 
Moderator

Posted: Fri May 28, 2004 1:30 pm   

rez sie z Wami zgodze. Liczylem na Monaco no ale przegrali i to 0-3 :( ;o faktem jest ze chyba najgorsza rzecza jaka im sie przydazyla to zejscie Giulego. Gdyby on byl to moze by bylo inaczje... ale to gdyby....
Ale jakos tak nie mzoe do nie dojsc ze najlepsza druzyna w Europie jest Porto.. ZresZTa neipodoba mi sie sama formula Ligi Mistrzow . Jak bedzie Superliga czy jak to sie bedzie zwallo to kazdy bedzie gral z kazdym i juz. Bez wyjatkow wiec nei bedzie tak ze jaka sdruzyna bedzie miala szczescie. no ale to dopieor chyba w 2007...

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri May 28, 2004 1:43 pm   

No właśnie. To jakos nie wchodzi do głowy ze są naj w europie :/ Jakos tak sie zakodowało ze te kluby z najbogatszą historią, gwiazdami, spektakularnymi transferami przyjmuje sie jako oczywiste gdy wygrywaja :green: A tu nagle niespodzianka :hmm: Dla mnie Porto jest ok na Puhcar UEFA, ale nie na LM ;) Moze dlatego ze portugalska liga mnie nie przekonuje. A tak to traktuję ten mecz jako było-minęło 8) Dziwne... :tak(:

B. Leśmian

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri May 28, 2004 3:28 pm   

A ja uwazam, ze w duzej mierze zawinil arbiter (wraz z kolegami liniowymi). Odgwizdanie czternastu spalonych, z krótych conajmniej pieć niesłuszie to już lekka przesada...

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri May 28, 2004 4:18 pm   

No to widzę, żę chociaż raz się zgadzamy wszyscy i bardzo dobrze.

Co do Porto to się jednak nie zgodze....Liga Mistrzów jak najbardziej Keiro.To świetna DRUżYNA poskładana z SENSEM i każdy kto zna się na piłce a nawet nienawidzi Porto to potwierdzi....FC Porto to nie jest zlepek gwiazdorów, których sława przeszkadza im w grze...w Porto każdy wie co ma robić....co do ligi portugalskiej to wiedz, że gra tam bardzo wielu Brazylijczyków bo oni są w Portugalii traktowani jak Portugalczycy czyli można wystawić drużynę z nich zrobioną.....pierwsze 5 zespołów jest mocne.Porto gra wspaniale, a wielcy galacticos Realu wypadają na tle Portugalczyków baaaardzo blado.
Ja lubię Benfice, ale Porto też może ewentualnie być.....tak dobrze grającej drużyny nie widziałem od bardzo dawna...każde ogniwo zespołu jest bardzo mocne (nie najsłabsze)....i znów odwołam się do nieszczęsnego Realu bo to jest najlepszy przykład na to, że kasa i nazwiska nie grają w piłkę.Dajmy na to taką ligę hiszpańską...Valencia absolutnie nie ma w składzie żadnego gwiazdora, który mógłby się równać Prestiżem(bo umiejętności mają nawet lepsze) z jednym z galacticos.
Real Madryt jest dla mnie symbolem i ikoną bezmyślności i przeświadczenia, że na boisku nie są ważne umiejętności, ale NAZWISKO.

Nie wiem jak można napisać, że Porto nie pasuje na tryumfatora Ligi Mitrzów z tak fenomenalną grą....wychodzi na to Keiro, że dla Ciebie liczą się tylko nazwy drużyny (Real,Barca,Milan tak) ale jakieś Porto bez gwiazd z jakiejś Portugalii.....nie jestem ich fanem, ale jestem pełen uznania dla gry tego ZESPOłU....podobnie jak Monaco utarli nosa tym wielkim zespolikom....popatrz też na przykład Werderu....przykłady takie można mnożyć....

Przepraszam za takie kazanie, ale uznałem za bardzo niesprawiedliwe słowa Keiry....

PORTO W 100% ZASłUżYłO NA ZWYCIĘSTWO W LM..a chociaż byłem za Monaco(tylko sercem) bo rozum podpowiadał, że tak świetna drużyna jak Porto musi zwyciężyć.

Pozdrawiam

Ale i tak PSG rządzi (i nie mają gwiazd...jak można im kibicować???)
w blasku pochodni.

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri May 28, 2004 5:49 pm   

F?Ťanor wrote:
Przepraszam za takie kazanie, ale uznałem za bardzo niesprawiedliwe słowa Keiry....

PORTO W 100% ZASłUżYłO NA ZWYCIĘSTWO W LM..a chociaż byłem za Monaco(tylko sercem) bo rozum podpowiadał, że tak świetna drużyna jak Porto musi zwyciężyć.

Pozdrawiam

Ale i tak PSG rządzi (i nie mają gwiazd...jak można im kibicować???)

Chodziło mi trochę o co innego :? Nie mówię że Porto nie zasłużyło. Pewnie napisałam niejasno...bywa. Doceniam Porto, są bardzo dobrą drużyną. To co napisałam wynika z pewnego skojarzenia. Dotychczas najczęściej widywałam Porto w Pucharze UEFA i jakoś tak mi zostało, ze ich (bo ja wiem jak to określić) ich nazwa budzi we mnie pierwsze skojarzenie nie z LM. :hmm: Nie wiem czy teraz to oddaje moje poglądy. Od czasu jak uważniej śledze LM na szczycie były drużyny, które są otoczone w Europie legendą. Taki finał był mimo wszystko niespodzianką i trochę ejszcze potrwa zanim przyzwyczaję się że takie a nie inne drużyny znalazły się na szczycie. Strącono z piedestałów starych i wyreklamowanych "mistrzów".
W skrócie w mojej głowie zapisał się jakiś stereotypowy mistrz= kasa, "wielkie" gwiazdy, głośne nazwiska etc. To nie znaczy ze dla mnie liczy się tylko nazwa. Liczy się serce do gry i "wielkie" kluby w tym roku miały go za mało, zlekceważyły rywali. Cenię Porto, jestemm pełna podziwu dla pólfinalistów, którzy przed sezonem nie byliby pewnie typowani na to miejsce.

Myślę że teraz się rozumiemy Feanorze. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się takiego kazania, bo w moim mniemaniu nie umniejszyłam nic-a-nic drużynie Porto. Byc moze skrót myslowy był za duzy.

Co do Realu, ten sezon mnie zawiódł. Mam jednak nadzieję ze pod wodzą nowego trenera, byc moze nowego prezesa i z nowymi zawodnikami pokażą na co ich stać. W końcu odnieśli mnóstwo sukcesów. Pomyłką było dla mnie sprowadzenie Beckhama - nigdy go nie lubiłam, był dla mnie przereklamowany i jego transfer dośc mnie zabolał. Uważam jednak ze tacy piłkarze jak Raul, Zidane czy Figo mają umiejetnosci. Tyle ze np. Luis nie ejst juz młody (jak na piłkarza of coz) i jego mozliwosci sa mniejsze. Miło by było zobaczyć w los blancos Joaquina. ;) Wierzę , ze w przyszłym sezonie ich gra sie poukłada i będzie o niebo lepiej ;]

B. Leśmian

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri May 28, 2004 6:06 pm   

Keiro szczerze Ci współczuję tego stereotypu kasa=sukces.Ale jak już tak się stało to ciężko Ci będzie to wyplenić....ja od dobrych paru lat kibicuję tym samym drużynom...PSG,Newcastle,Liverpool,Besiktas,Schalke a sama chyba przyznasz, że dla Ciebie to żadne drużyny...mała kasa...zero gwiazd (Shearer się zestarzał)...

Co do Realu....szczerze ich nie lubię i kibicuję zawsze ich przeciwnikom....ostatnio wszystko się sprawdza bueheheehhe.... :lol:

Beckhama cenię wyżej od Figo i Raula razem wziętych a przejście do Realu było błędem :/ przereklamowany dla mnie jest właśnie Figo...Beckham może grać słabiej bo to nie jego styl....w MU grano schematami a w meczach Realu panuje CHAOS....i jeszcze czytam, że chcą kupić Vieirę...jeszcze jeden galacticos....niedługo pomoc Realu będzie liczyć 6 zawodników.....Real musi zmienić politykę transferową...trzeba inwestować w perspektywstycznych (Werder,Stuttart,Valencia,PSG) a nie w nazwiska, które lata prosperity mają za sobą.....

Im bardziej przypatruję się Realowi tym bardziej rośnie moje uwielbienie dla drużyn takich jak FC Porto, AS Monaco czy OL. Lyon.
Najzwyczajniej w świecie kieruję się starą maksymą, która w dzisiejszych czasach jest już nieaktualna....

NAZWISKA NIE GRAJĄ

Real lubiłem dawno temu....jakieś 6 lat wstecz ( Illgner,Hierro,Sanchis,Karanka,Carlos,Seedorf,Karambeu,Suker,Mijatovic,Ze Maria,Jarni)...to był Real...

Teraz ta drużyna nie ma ani krzty charakteru...są bezbarwni i można ich scharakteryzować jednym słowem "GWIAZDORZY"
w blasku pochodni.

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri May 28, 2004 6:20 pm   

Feanorze nie musisz mi wspólczuć. Zresztą zaraz zbudujesz sobie mój obraz pt: zaślepiona fanka Realu, Chelsea, Milanu etc. I tu popełniłbyś błąd. Kibicuję Realowi od czasu jak kilka lat temu zachwyciła mnie ich gra, serce mi rosło jak widziałam finał LM dwa lata temu. Było blisko od porażki, a jednak wygrali :green: Ogólnie bardzo dobrze życzę drużynom hiszpańskim: i Valenci i Deportivo ;] Barcelony nie znoszę :twisted:

W Anglii najbliższy jest mi Liverpool (dobrze przecytałeś :P ).
Jak byłam jeszcze małą dziewczynką to kibicowałam PSG :P Choć wtedy to głownie podobała mi sie ich nazwa...ile to ja wtedy lat miałam? Z 6? 7? :lol: Wciąz żywię sympatię do klubów francuskich, choc gownie z sympatii do Francuzów jako ogółu. Monaco mi okropecznie zaimponowało w tym sezonie LM. Choć w lidze popisali się +\- tym samym co Real, roztrwonili spora przewagę.Włoski futbol mnie nie interesuje, niemiecki też nie, choc mistrzostwo Werderu mnie ucieszyło, bo nie przepadam za Bayernem.

Zbliża się Euro2004. I będę kibicować Hiszpanom. (co do Raula sie nie zgadzam. teraz ma kryzys,ale przez wiele lat grał na bardzo wysokim poziomie). Od mundialu i tego horroru z Koreą Pd. z tym beznadziejnym sędzią i meczu rozstrzygniętym nie fair :/ Mam nadzieję ze Raul, Moro, Helguera, Etxeberria i spółka zagrają dobrze. Na poprzednich ME kibicowałam Francuzom i Portugalczkom i teraz jesli wygra któras z tych druzyn nie będe płakać :P

B. Leśmian

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri May 28, 2004 6:40 pm   

Moje dwa ukochane kluby to Real i Liverpool :) :) Do Liverpoolu mam niesamowity sentyment, zawsze im i tylko im w Anglii kibicowałam, nawet jak już spadaaaaali, sercem jestem z nimi ;) Fajni są i tyle :green: Mogliby w przyszłym roku troszku bardziej się postarać i coś wygrać ładnie w Anglii, chociaż z takimi przeciwnikami jak Arsenal, ManU, Chelsea, to może to się okazać dość trudne... Dlatego też to 4. miejsce w tym roku uważam za dobry wynik :) Jakby się sprężyli to mogliby wygrać puchar UEFA, zawsze prestiż :) Serduszko oddaję własnie Liverpoolowi ;)
Kolejny to Real. Tutaj nie chce mi sie wypisywać, bo wszystko napisała już w moim mniemaniu Kei i całkowicie się z nią zgadzam. Real też lubiłam od zawsze i zła polityka transferowa (jak dla mnie - szaleństwem było zwolnienie Vincente i zatrudnienie tych wszystkich super-ekstra-hiper-nowych, bo Real nawet dwa lata temu był jeszcze świetny :) ) sprawia tylko, że mnie to smuci, ale nie znaczy to, że od razu przestanę kibicować Realowi... Zostaję przy nim sercem i nadzieją, że jeszcze im się lepiej ułoży :)

A w Mistrzostwach Europy (zresztą Świata tak samo) zawsze Anglia i Hiszpania. Bo tak :green: Bo ich lubię, bo dobrze grają, bo podobają mi się ich style... Okrrropnie przeżyłam tą niesprawiedliwość względem Hiszpanii na ostatnim Mundialu, mam nadzieję, że w tym roku będzie sprawiedliwiej :)

Galad 
Moderator

Posted: Fri May 28, 2004 6:59 pm   

Feanor: do tego skaldu srzed kilku lat to ja bym jescze dodal: Redondo :)
On to dopieor gral i jak dobze pamietam jesczze jakis rok czy dw alata temu czasmi byl na boisku ale no coz jak wszyscy sie zestarzal i juz tak nei blyszczy. A i pamietam ten stary Real z dzecinstwa. Takie fajne bialo niebeskie koszulki mieli (znaczy w niebieskie kwadraciki...) nazwisk jzu raxczej nei pamietam ale twarze co po niektorych pamietam.. a no i Hierro - swietny obronca ale juz pod koniec gry w Realu gral gorzej, za wolny byl (za stary..). Dla mnei najlepszymi (najbardziej wartosciowymi)graczami w Realu sa: Salgado, Carlos - byl news ze do Chealy sie przenosi - ak z tym?, Zidane, Helgera(ale nei wiem czy tak si episze) i tak spolsze bo tez nei pamietam jak sie dokladnei pisze: Casijas :) , chcac nei chcac Ronaldo - jakis taki wolny ale bramki strzela i na koncu Figo. A i mysle ze z Bechamem bedzie jak z Zidanem na poczatku, Zidane tez slabo gral anwet pamietam jak sie zloscilem ze przyszedl do Realu i psul cala gra ale pozniej juz bylo b. dobrze. Trener w tym roku tez lsaby bardzo, jakby nei wiedzal co ma zrobic ze wsyztskimi zawodnikami co oni maja wlasciwie robic... A zobaczymy w przyszlym sezonie.. A i mgli by kupic przynjamniej jednego dorgo srodkowego obronce...

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: