Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Pilka nozna

Która drużyna zwycięży w sezonie 04/05
Wisła Kraków
25%
 25%  [ 4 ]
Amica Wronki
50%
 50%  [ 8 ]
Legia Warszawa
6%
 6%  [ 1 ]
Lech Poznań
18%
 18%  [ 3 ]
Cracovia ;)
0%
 0%  [ 0 ]
Voted : 1
Total Votes: 16

Author Message
Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Mar 10, 2004 3:40 pm   

Owszem ,zgodzę się ale mi chodzi o generalizowanie...chyba mam rację w tej kwestii...Aragornka przedstawiła Cracovię jako klub pseudokibiców i pod nich podciąga wszystkich innych...a czy zastanowiłaś się Aragornko nad tym czy Cracovia nie ma innych kibiców....oddanych od dzieciństwa...dla ciekawostki powiem Ci ,że Papież Jan Paweł II jest sympatykiem tego klubu...więc jest hooliganem tak?Cracovia ma swoich sympatyków w całym kraju...i nie można podważyć faktu,że obok Legii jest najbardziej klimatycznym klubem w Polsce....zastanów się na drugi raz....czy o normalnych kibicach ktoś będzie pisał...? NIE,a dlaczego? a wszyscy mają to daleko...ale jak są burdy to wtedy jest temat....nie masz pojęcia ilu ten klub ma KIBICÓW nie pseudokibiców(ich jest garstka w porównaniu do tej drugiej grupy)
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Mar 10, 2004 4:22 pm   

Owszem Feanorze są prawdziwi kibice ale w dzisiejszym ganiającym za "sensacją" świecie na peirwszy plan wysuwaja się pseudokibice. Przepraszam bardzo...ja bym na mecz ligowy nie poszła. Bo jeszcze cenię swoje zdrowie. Jaką opinię mają potem kluby od razu widac. W innych dyscyplinach sportu jakoś nie ma tylu bójek, tylu zagrożeń na trybunach. A za atmosferę sa odpowiedzialni nietylko pseudokibice. A to oni powoduję że normalni ludzie na mecz boją się pójść, że na kibiców padł blady strach...

B. Leśmian

Mojso 
Lord Sith

Posted: Wed Mar 10, 2004 4:35 pm   

Ja na mecze ligowe Jagi chodzę. Na szczeście nie ma tak dużo zamieszek. Narazie to się obawiam co będzie jak będzie mecz Jaga-LEgia bo też ide na niego.

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Mar 11, 2004 11:37 am   

Drogi Feanorze!
Szkoda, ze nie odpowiedziałeś na pytanie skąd klikasz, bo bardzo mnie to ciekawi. Niestety o zamieszkach nie wiem tylo z doniesień prasowych, lecz z własnego doświadczenia. Jestem z Krakowa. Nie przeczę, że Cracovia ma wspaniałych kibiców, ale musisz przyznać, że stanowią oni mniejszość (przynajmnie w Krakowie). Kiedy pomyślę o Cracovi to przychodzą mi na myśl sceny z dyskotek szkolnych kiedy to 25% obecnych stanowią często pijani kibice z szalikami w rękach. Dziwne, że nie ma ani jednego kibica Wisły. Dlaczego? Bo im bardziej podnosi się poziom gry klubu, tym bardziej podnosi się poziom kibiców. Cracovia to wspaniały klub z tradycjami, starszy od Wisły i bardzo to szanuję, ale mam podobne odniesienie jak do Legi - klub jest OK, kibice nie ... Nie mogę sie doczekać awansu Cracovi do 1 ligi. Mam nadzieję, że wtedy trochę się uspokoi, choć pierwsze derby mogą być krwawe.
Znam też oczywiście kibiców C. takich jak Ty - kulturalnych i normalnych ... Szkoda, ze jest ich w Krakowie tak mało
Co do tendencji do faworyzowania bogatych i dobrych klubów. Oczywiście sama jestem dokładnie taka jak piszesz. Np. lubię od pewnego czasu Grodzisk. Dlaczego ? Bo wcześniej nie wiedziałam praktycznie nic o tym klube. Niestety nie posiadam dekodera Canalu+ i nie mogę ogladać meczy ligowych. Pozostaje tylko radio, ale to już nie to samo. Kiedy Wisła spadnie do 2 ligi, a w 1 bedzie Cracovia to będę kibicować Cracovi, bo będzie ku temu okazja. Myślę jednak, ze o Wisełce tak szybko nie zapomnę !!!!!
Pozdrawiam - Aragornka:)

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Mar 11, 2004 4:59 pm   

Z dyskotekami...nie mieszkasz czasem w strefie wpływów Cracovii???to może wszystko tłumaczyć...nie jestem z Krakowa ,ale zapewniam cię,że o kibicach z całej Polski wiem bardzo dużo,a raczej pseudokibicach....nie jestem jednym z nich,ale znam wielu(np koneksje rodzinne)...o Legii też za dużo nie wiesz...na stadion przychodzi jakieś 10000 z czego wielu do pseudo,ale nie masz pojęcia ilu warszawiaków kibicuje temu klubowi...identyfikują się z nim....

Co do twoich preferencji klubowych to szczerze współczuję....rozmowa z tobą w sprawie kibicowania całkowicie mija się z celem...skoro tak podchodzisz do tych spraw....na nieszczęście takich jak ty jest wielu...o wielu więcej niż takich jak ja...na szczęście są tacy na całym świecie bo niewyobrażam sobie braku kibiców na meczach np Herthy Berlin czy Celty Vigo a ich gra pozostawia wiele do życzenia.Klub przędzie cieńko to się trzeba przerzucić...postawa godna podziwu naprawdę.
w blasku pochodni.

Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Mar 12, 2004 11:39 am   

Drogi Feanorze !

Mieszkam owszem w jednej z gorszych dzielnic Krakowa, ale daleko od stadionu Cracovi i nie jest to z pewnąścią strefa wpływów tej drużyny. Jak już pisałam najwięcej pseudo jest w Nowej Hucie choć osobiście znam paru ogroooomnych entuzjastów Wisły z tamtych okolic.
Co do Legi to nie chodzi mi o pseudo, bo ich nigdzie nie brakuje. Chodzi mi o tych normalych, podobnych do ... Ciebie (stąd domyślam się, że klikasz ze stolicy). Bo niestety znakomita większość Warszawiaków to narcyzy, które złego słowa nie potrafią o Legi powiedzieć, lekcewazą inne kluby, uważają, że to oni są najlepsi, pomimo, iż zajmują mało zaszczytne miejsca w Lidze (mniej zaszczytne niż drużyn, które krytykują). Ich postawa to coś więcej niż czyste kibicowaie i miłość do swojego klubu. To ochydny narcyzm ....

Poruszę jeszcze temat swojego podejścia do piłki nożnej. Dziwi mnie Twoja postawa. Najpierw wmawiasz nam, że jesteśmy tacy, a nie inni. Kiedy się do tego nie przyznajemy uznajesz to za brak odwagi lub tp. , a kedy ktos to potwierdzi wyśmiewasz go ... No ale to śwadczy tylko O TOBIE !!! Nic więcej do dodania nie mam, bo wszystkie argumenty przedstawiłam w poprzednim poście.

Pozdrawiam Aragornka

P.S : A potem dziwisz się, że powstaje przeciw Tobie opozycja ...

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri Mar 12, 2004 12:29 pm   

Quote:
Jak już pisałam najwięcej pseudo jest w Nowej Hucie choć osobiście znam paru ogroooomnych entuzjastów Wisły z tamtych okolic.

No więc ja im szczerze współczuję :? Zła sława Nowej Huty jest dobrze znana nie tylko w Krakowie ale niestety tekże poza nim.

Aragornka a w jakiej dzielnicy Krakowa mieszkasz jeśli można wiedzieć? :D

Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Mar 12, 2004 2:39 pm   

Niestety jest to Podgórze ... Os. Rżąka jeśli to Ci coś mówi, choć wątpie, bo zdecydowana większość Krakowian nie zna tego osiedla :evil:

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri Mar 12, 2004 8:56 pm   

Aż tak dobrze Krakowa nie znam, żeby wiedzieć gdzie jest to osiedle, ale przynajmniej wiem, w którą stronę jest Podgórze :D

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri Mar 12, 2004 9:56 pm   

Aragornka:) wrote:
Drogi Feanorze !

Co do Legi to nie chodzi mi o pseudo, bo ich nigdzie nie brakuje. Chodzi mi o tych normalych, podobnych do ... Ciebie (stąd domyślam się, że klikasz ze stolicy). Bo niestety znakomita większość Warszawiaków to narcyzy, które złego słowa nie potrafią o Legi powiedzieć, lekcewazą inne kluby, uważają, że to oni są najlepsi, pomimo, iż zajmują mało zaszczytne miejsca w Lidze (mniej zaszczytne niż drużyn, które krytykują). Ich postawa to coś więcej niż czyste kibicowaie i miłość do swojego klubu. To ochydny narcyzm ....

Poruszę jeszcze temat swojego podejścia do piłki nożnej. Dziwi mnie Twoja postawa. Najpierw wmawiasz nam, że jesteśmy tacy, a nie inni. Kiedy się do tego nie przyznajemy uznajesz to za brak odwagi lub tp. , a kedy ktos to potwierdzi wyśmiewasz go ... No ale to śwadczy tylko O TOBIE !!! Nic więcej do dodania nie mam, bo wszystkie argumenty przedstawiłam w poprzednim poście.

Pozdrawiam Aragornka

P.S : A potem dziwisz się, że powstaje przeciw Tobie opozycja ...

I tu Cię zmartwię bo nie ze stolicy....z Rzeszowa choć Legie uwielbiam i mam w sobie bardzo duuuuuużo,a może nawet więcej z opisu Warszawiaka..."nie ma cwaniaka nad Warszawiaka" zapewniam ,że nie trzeba być z tego miasta by być narcyzem (uwielbiam ten wyraz)...ja uważam,że Legia jest najlepsza...nie przeczę i złego słowa raczej nie daję powiedzieć.....zdarzyło się kilka razy siedzieć na "żylecie" ,a po tym nie sposób Legii nie pokochać....poza tym trzech kuzynów (stali bywalcy "żylety" a oni mają swoich kumpli,których cieszę się,że znam bo nie straszno mi chodzić po ulicach....

Co do odczuwania piłki to weź dziecino przeczytaj UWAżNIE moje posty a potem pisz jakieś bzdety...

Opozycja....dziwi mnie to???...gdzie ja to napisałem...jestem za bardzo wyrazisty i wzbudzam za wiele kontrowersji bym miał samych zwolenników....tak jak kryształy z tego forum...to mnie nie dziwi...to mnie wręcz raduje....mogę potrenować....

PS:Przeczytaj te posty ,a potem argumentuj bo to co napisałaś powyżej to....tak naprawdę to nie wiem czy się śmiać czy płakać...

PPS: LEGIA-Odra 2-1....

Zobaczymy kogo jeszcze będzie na górze....Legia się odradza i to już się zaczęło...będzie stadion ,będą pieniądze...będzie WIELKA LEGIA sprzed 8-10 lat Yeah
w blasku pochodni.

Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Mar 13, 2004 12:06 pm   

F?Ťanor wrote:

Co do odczuwania piłki to weź dziecino przeczytaj UWAżNIE moje posty a potem pisz jakieś bzdety...

???? Nie wiem co napisać ... To inteligentne zdanie przekreśliło całą moją nadzieję na inteligentną konwersację. Ale i tak odpiszę.
Nie matw się, pomimo, że jestem w Twoich oczach dzieckiem, potrafię czytać ze zrozumieniem i to całkiem nieźle. Mimo to pofatygowałam się i przeczytałam Twoje posty raz jeszcze i tylko utwierdziłam się w swoich przekonaniach.
F?Ťanor wrote:
)....śmieszne jest to,że każdy kibicuje tylko tym,którzy są na fali i wy się do nich zaliczacie...ja od wielu lat mam kilka swoich ulubionych zespołów,a nie zbiorowisk gwiazdorów....

Tak właśnie wmawiasz nam, że nie jesteśmy PRAWDZIWYMI kibicami (choć to pojęcie względe...). Nie dajesz się nikomu przekonać, bo Feanor wie wszystko. Ale gdy ktoś przyznaje się do Twoich niesprawiedliwych względem ogółu ocen, to zaczyna się inna gadka. Czy to nie dziwne ??

F?Ťanor wrote:

Zobaczymy kogo jeszcze będzie na górze....Legia się odradza i to już się zaczęło...będzie stadion ,będą pieniądze...będzie WIELKA LEGIA sprzed 8-10 lat Yeah

Wygrana z Odrą nie znaczy jeszcze wielkiego odrodzenia. Zajmowała po rundzie jesiennej 9 miejsce w lidze, czego nie uważam za wielki sukces. Co do Legii myślę, że w tym sezonie nic już nie zwojuje i Wisła zostanie misrzem Ekstraklasy. ITI wybrało Legię, ale nie zapominaj o Telefonice, która sponsoruje Wisłę.

Pozdrawiam Aragornka

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Sat Mar 13, 2004 12:25 pm   

Przestań szafować słowem inteligencja bo jest głupie....

Podtrzymuję....przeczytaj jeszcze raz UWAżNIE i znów napisz zrozumiały post....jakoś w ząb nie pojmuję twojej lichej argumentacji.....wypowiedziałem o was całą prawde a ty nawet się do tego przyznałaś...szczerze ci współczuję....od początku mojej egzystencji na tym forum rozumiałem wszystkie posty,ale tych twoich powyższych nie potrafię odszyfrować...może je jakoś kodowałaś....zrozum,że piszesz takie bzdety,że nawet nie potrafię ich zrozumieć :idea: :idea: ....na Legii dopiero będą tworzyć zespół...pewne jest,że ten sezon jest stracony ,ale poczekaj na koniec rundy i na okres transferowy....będzie pare hitów z ich strony a Socha już o to zadba....

Znasz może wynik meczu Legia-Wisła w Warszawie w rundzie jesiennej???
4-1 dla Legii...ten wynik daje satysfakcję nawet jeśli sezon jest przegrany.
A i jeszcze jedno co ostatnio znalazłem najwyższa porażka Wisły to mecz z Legią w 56 (12-0...tak dawno a dalej cieszy cholernie).....tabela wszechczasów I ligi miejsce 1.Legia Warszawa YEAH.....musiałem się pochwalić....
w blasku pochodni.

Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Mar 13, 2004 1:23 pm   

To że nie rozumiesz moich postów to Twój problem. Nie mam zamiaru się powtarzać... (ile razy można ?)
Co do Legii to nie mam nic przeciwko aby zajęła miejsce w pierwszej trójce, bo przynajmniej nie będziemy się wstydzić w pucharze UEFA. Ale czy awansują na pierwsze miejsce ?? Czas pokarze. Już pisałam, że Wisła też ma sponsorów i też dobrych zawodników. Nic nie jest przesądzone. No i nie zapominajmy o Amice!
P.S Nie kibicujesz ukochanej Legii w PP ??

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Sat Mar 13, 2004 1:28 pm   

PP ma dla mnie drugorzędną rolę...Legia gra o Puchar bo to jedyne trofeum na jakie ją stać w tym roku....co do postów o kibicowaniu to już więcej ich nie pisz bo ciężko Ci idzie tłumaczenie...nawet gorzej niż ciężko.

Pozdrawiam...
w blasku pochodni.

Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Mar 13, 2004 2:13 pm   

To moja sprawa czy będę je pisać czy nie i Ty nie masz na to wpływu, ale dobrą radę przyjmuję...
Prawdziwy kibic jest ze swoim klubem zawsze. Czyż nie ?? Sam prezentujesz postawę godną naśladowania... Skoro to jedyne trofeum na jakie Legia ma szanse to doping jest jej potrzebny tym bardziej ... Ale to tylko moje zdanie ...
Jeszcze co do wyrazu 'inteligencja' to nie wykreślę go ze swojego słownika. Lubię go tak bardzo jak Ty słowo 'narcyzm'.
P.S Nie chcę być złośliwa, ale... http://sport.onet.pl/885684,wiadomosci.html

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Sat Mar 13, 2004 2:30 pm   

No cóż...sędzia ma zawsze rację.....
w blasku pochodni.

Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Mar 13, 2004 2:33 pm   

A jednak .... Sa przypadki kiedy sędzia nie widzi, ale FIFA tak

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Sat Mar 13, 2004 2:41 pm   

Ale bramka pozostaje bramką....co najwyżej sęzia ma pecha...
w blasku pochodni.

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version