Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 25 Aug 2004 Posts: 9 Location: Kraina Wiecznego Mroku
Posted: Wed Jan 26, 2005 10:29 pm Oświęcim-Brzezinka - 60 lecie wyzwolenia obozu
[*][*]*[*]
DLA OFIAR OBOZU OKNENTRACYJNEGO W Auschwitz - Birkenau W DNIU 60 ROCZNICY JEGO WYZWOLENIA
Minęło 60 lat. Wciąż Oświęcim jest symbolem loudobójstwa, terroru mordu - zła.
Ludzie cierpieli . Więziono ich. Traktowano jak przedmioty bez serca.
Nienawidzę Niemców za to.
I NA DODATEK ŚMIE SIĘ MÓWIĆ "POLSKI OBÓZ KONCENTRACYJNY"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech się przyznają! NIEMIECKI OBÓZ!
To , co żydzi, Polacy przeżyli nie da się opisać. Cierpienie , ból. Nie tylko.
Powiedziałam , że nie da sie tego opisać więc nie będę traciła słów.
Getto, obozy. W samym Auschwitz - Birkenau zginęło milion pięćset tysięcy ludzi. Milion żydów. Pięścet tysięcy Polaków. Ocało 40 tysięcy żydów.
Nienawidzę ich za to. Musimy o tym pamiętać. Jesteśmy Polakami.
Nienawidzę ich za to.
To, co się stało 60 lat temu w Oświęcimiu - ból, mord, terror...
Chwała pamięci niewolnikom obozu Auschwitz - Birkenau . Chwała im .
Chwała ofiarom .
Chwałą niewinnym.
Chwała niewinnym ofiarom II Wojny Światowej.
A co ja ostatnio usłyszałam w TV?! że "niesłusznie oskarża się Niemców, bo oni też ginęli w obozach koncentracyjnych"!!!!!!!!! Chyba jak spadali z wieżyczek
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
[*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Niemcy,chcieli by BARDZO zapomniec o tym,i dlatego NIE WOLNO im do tego dopuscic,
Zwykli ludzie zapomnieli juz dawno o poswieceniu Ojcow i Dziadow w wielkiej wojnie
Podczas budowy lotniska na placu Grunwaldzkim zginelo 70tys. ludzi,w walce aby
we Wrocławiu znow mozna bylo mowic po POLSKU zginelo ok 200tys. zolnierzy armii
radzieckiej,dzisiaj w gromadzacych sie ciemnosciach ofiara krwi zostaje latwo zapomniana
przecietny nastolatek zapytany o jakiekolwiek zagadnienie z tej dziedziny odpowiada:
A po co mi to wiedziec....
W tej sytuacji , jeszcze zanim to stulecie dobiegnie konca,znow powstanie takie zlo jak niegdys,historia jest msciwa,okrutnie msciwa....
Posted: Thu Jan 27, 2005 5:05 pm
[*][*][*][*][*][*][*]
Ku pamięci ofiar hitlerowskiego obozu pracy Auschwitz-Birkenau...
[*][*][*][*][*][*][*]
Zbrodnia, która była dokonywana w Oświęcimiu jest niewybaczalna. Nie ma chyba takiej kary, którą mogliby ponieść ludzie odpowiedzialni za to ludobójstwo. Musieliby umierać, a potem jeszcze raz żyć by znów umrzeć, i znów żyć by znów umrzeć w strachu, bólu i cierpieniu. Trudno mówić przy tym o wybaczaniu, ale czy wymierzając tym zbrodniarzom jakiekolwiek kary nie stajemy się po części nimi? Zbrodni nie da się zapomnieć, ale czy mamy być mściwi by zniżać się do ich poziomu? Nie chowam w sobie żadnej nienawiści do Niemców- nienawidzę za to hitlerowców... By zrozumieć mechanizm terroru jaki zaistniał w Niemczech lat 30-stych potrzeba dużo czasu. Nie winię Niemców jako narodu za te okrucieństwa. Winię Hitlera i jego najwierniejsze kundle... W Oświęcimiu istotnie ginęli również Niemcy, a właściwie niemieccy żydzi i ci, którzy żydom pomagali. Z resztą czy ważne KTO ginął w Oświęcimiu? Kim te osoby by nie były, to były LUDŹMI. Ludzie mordowani przez lludzi bez powodu, mordowani z powodu idotycznych wymysłów pewnej nacjonalistycznej świni. Nie wiem czy kiedykolwiek to wszystko można będzie wybaczyć, wiem tylko tyle, że roszczenia Niemców o odszkodowania za utracone ziemie tego nie ulatwią, lecz jeszcze pogorszą nasze spojrzenie na siebie nawzajem. Coś co wyryło się w umysłach ludzi na bardzo długo nie może być zapomniane. Zapomniana może być jedynie nienawiść. Można pocieszac się myślą że TAMTE czasy minęły i że teraz można żyć w zgodzie ze wszystkimi- bez względu na to, czy to są Niemcy czy żydzi czy Polacy. Wszyscy sa tylko i aż ludźmi na równych prawach. Teraz historia, choćby nie wiem jak bolesna, wznogaca nas wszystkich, pokazuje nam co upadla człowieka oraz czego się wystrzegać. Czyńmy tak, by poświęcenie ofiar Oświęcimia i wszystkich obozów Hitlerowskich nie poszło na marne. Oni zginęli nie po to, bysmy się mścili, lecz byśmy poszukiwali wybaczenia dla zbrodni o której nie zapomnimy.
[*][*][*][*][*][*][*]
Ku pamięci ofiar hitlerowskiego obozu pracy Auschwitz-Birkenau...
[*][*][*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*][*][*]
ja oobiścienie byłam w oświęcimiu ale byłam w Majdanku
to co tam widziałam nie da się opisąć i to wszystko zostawia wielki ślad w pamięci
i tym smutnym akcentem chciałam przywitać się.to mój pierwszy post;)
_________________ Ai! lauri?Ť lantar lassi sęrinen,
Y?Šni ęnótim?Ť ve r??mar aldaron!
Y?Šni ve lint?Ť yuldar av??nier
mi oromardi lisse-miruvóreva
Andęn?Ť pella, Vardo tellumar
nu luini yassen tintilar i eleni
ómaryo airet??ri-l?rinen
Posted: Fri Feb 04, 2005 4:16 pm
Po raz pierwszy cos takiego wielkiego.. ku chwale tych martwych.. tych poswieconych dla bezsensownych zalozen Hitlera..
Pisano w gazetach , ze to Polski obóz zaglady.. Polski.. choc to my na tym cierpielismy..
A dlaczego dopiero teraz?.. bo nikt nie miał odwagi powiedziec tego komus w twarz...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum