Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
czas wakacji - czas czytania! (znajdź kto mi czas w ciągu roku )
na szczęście ni ebyło tragedii w postaci 3 przeczytanych książek, co mi groziło, doszło do 4
i tak:
'przygoda z owcą' - hurakami murakami, czy jakoś tak.. takie czytadło lepsze, ale z opini zasłyszanych wiem, że wszystkie jego książki są takie same, przeczytaj jedną, znasz wszytskie... od biedy. taka pseudo filozoficzna, ponoć duża ilość nastolatków na to teraz leci. niech lecą.
zapomniany człowiek - hmm.. niby krymianał, ale... książka sama w sobie całkiem całkiem, ale jako kryminał średnia.
i teraz mam problem.. chyba 'zaułek szkieletów' - ian rankin. very good. czytałem jego 2 poprzednei to przepaść.
'powieść szpiegowska' - Akunin. tak, dobry, dobry, ale nie jets to arcydzieło. po prostu b. dobra.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
A ja znowu cykl wiedźmiński Sapkowskiego-drugi raz.Jestem przy czwartej części sagi.Ale może coś polecicie,bo skończę i nie będzie co czytać...
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
A czytałaś "Trylogię husycką", też Sapkowskiego? Bo ja zdecydowanie ją polecam. Czasem zastanawiam się, czy nie podoba mi się bardziej od "Wiedźmina" ...
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
A czytałaś "Trylogię husycką", też Sapkowskiego? Bo ja zdecydowanie ją polecam. Czasem zastanawiam się, czy nie podoba mi się bardziej od "Wiedźmina" ...
Przebrnęłam przez pierwsza część,i dalej nie dałam rady.Po prostu nie zaciekawiła mnie.Jak dla mnie-Wiedzmin znacznie lepszy,ale moze kiedys do tego wrócę
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Tinuviel15 wrote:
rzebrnęłam przez pierwsza część,i dalej nie dałam rady.Po prostu nie zaciekawiła mnie.Jak dla mnie-Wiedzmin znacznie lepszy,ale moze kiedys do tego wrócę
Trylogia husycka jest świetna, moim zdaniem zupełnie inna od 'Wiedźmina', chociaż co do niej wracam, mam ochotę przełozyć głównego bohatera przez kolano i potraktować paskiem
Dukajową 'Perfekcyjną niedoskonałośc czytam'
I mam straszną chrapkę na to, o czym pisała Milva, czyli o Elżbiecie Bathory.
Milva, czy tą książkę można gdzieś w krakowskich księgarniach dostać, czy tylko za pośrednictwem internetu?
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Fri Aug 10, 2007 10:43 pm
Neith, mój brat, bynajmniej nie nastoletni, czyta Murakamiego i chyba lubi, skoro już 2 jego pozycję wziął, a czytać dla przyjemności czasu nie ma
U mnie wakacyjnie - "Sprawiedliwość owiec". Urocze Spojrzenie na świat ludzi z perspektywy owieczek mnie momentami rozbrajało zupełnie. Intryga kryminalna mniej mnie ruszyla, ale jako pretekst moze byc ;P
A teraz wzielam Maruqeza. "Milosc w czasach zarazy". I jak na razie mi sie podoba. Urzeka mnie bogactwo jezyka i ciepla atmosfera ksiazki. I ten cudowny humor
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
mam ochotę przełozyć głównego bohatera przez kolano i potraktować paskiem
Nie tylko Ty masz na to ochotę . Ale potem trochę zmądrzał .
Quote:
I mam straszną chrapkę na to, o czym pisała Milva, czyli o Elżbiecie Bathory.
Milva, czy tą książkę można gdzieś w krakowskich księgarniach dostać, czy tylko za pośrednictwem internetu?
Zdaje mi się, że widziałam ją w Hetmańskiej, aczkolwiek nie jestem pewna. Swoją kupiłam na targach książki, ale myślę, że w którejś księgarni się znajdzie. Są stojaki z książkami wydawnictwa "Książnica", na przykład w Matrasie. Tam powinna być.
Karol Dickens
Zdaje mi się, że widziałam ją w Hetmańskiej, aczkolwiek nie jestem pewna. Swoją kupiłam na targach książki, ale myślę, że w którejś księgarni się znajdzie. Są stojaki z książkami wydawnictwa "Książnica", na przykład w Matrasie. Tam powinna być.
Mam! Merlin mi przysłał w końcu, bo nie mogłam znaleźć, przeczytane, podobało się, ojciec do USA podstępem porwał
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Zabrałam sie właśnie do "Medicus" N.Gordona i jak na razie (tzn.po 120 stronach) jestem zadowolona-wciaga, i co ważne obszerna powieść.
Poza tym cierpliwie czekam aż do mojej biblioteki wróci 1 tom "Achai"...
Posted: Thu Nov 08, 2007 3:44 pm
ja przeczytałem już trzeci tom sagi o Wiedźminie (czytam czwarty), zamierzam jeszcze w najbliższym czasie przeczytać tom piąty i "Kłamce" Jakuba Ćwieka.
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
Tai-pan. kolejna pozycja od Clavella. i kolejna genialna książka! polec całą jego sage azjatystką, czyli Shoguna, Króla Szczurów, Tai-pana. do tego Noble House i Gai-jin, ktorych nie czytałem jeszcze... nie mogę ich dostać
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sun Nov 11, 2007 12:43 pm
Zaczęłam "Podróże z Herodotem" Kapuścińskiego, ale raczej szybko nie skończę. Ostatnio chodzę spać na tyle późno, że nad książkami zasypiam, a do tego czytam podręcznik do historii odkryć geograficznych, bo muszę jakąś recenzję napisać, a to się w miarę dobrze czyta... W miarę.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
czytam podręcznik do historii odkryć geograficznych
A więc geografia ma jakieś pozytywne strony !
A ja faszeruję się podręcznikami uniwersyteckimi ( taaa ) o rozbiciu dzielnicowym, pochodzeniu książąt śląskich, a ponadto "Lot nad kukułczym gniazdem", na który nie mam czasu.
Karol Dickens
"Lot nad kukułczym gniazdem", na który nie mam czasu.
Ooo, to jest książka! Świetna, a film tylko odrobinkę gorszy (no w końcu jest tam Nicholson )
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum