Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Feb 08, 2008 4:41 pm
Milva wrote:
A ja już przeczytałam nowego Pottera. I jestem mile zaskoczona . Naprawdę fajne. To znaczy, najbardziej podobała mi się 3 część, ale 7 jest zdecydowanie lepsza od 6 czy 5. Bardzo zdecydowanie. I wciąąąga, a to najważniejsze, bo traktuję tę książkę jako miłe czytadło. I spełniła swoje zadanie, bo nie dość, że nie mogłam się od niej oderwać to jeszcze sensownie napisana. Bardzo mi się podoba .
Mogę się pod tym z czystym sumieniem podpisać. Bardzo dobre zakończenie serii. Nawet epilog, choć pachnie ckliwością, jest w porządku. Może dzięki humorowi i nowej roli Neville'a
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Hmmm...zachęcacie mnie do kupna książki a chwilowo mam kilka wydatków związanych z łucznictwem...ale nie-najpierw skończę trylogię,bo przy zmianie nastawienia naprawde świetnie sie czyta
Ale skoro lepszy od 5 części,to naprawdę musi być coś...
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
Posted: Fri Feb 08, 2008 7:49 pm
Tinuviel lepszy-gorszy rzecz względna W końcu każdemu się może inny tom podobać Ja akurat najmniej lubię 5 Za dużo dłużyzn jak dla mnie [nie biorę tu pod uwagę 1 i 2, bo z nich już zdążyłam dość wyrosnąć ]. 7 jest dla mnie za 3 i tak na równi z 4
Nawet epilog, choć pachnie ckliwością, jest w porządku.
Ja już wolę ckliwe epilogi i happy endy, niż pisane na siłę, łzawe, smutne i tragiczne zakończenia (czytaj - Sapkowski i jego "Trylogia husycka") . Bo zbyt mocno zżywam się z bohaterami, potem rozpaczam, strasznie przeżywam, jestem nieprzytomna i w ogóle usycham. Choć podobno dramaty bez szczęśliwych finałów lepiej zapadają w pamięć.
Bardzo dobrze, że tak się to wszystko skończyło. Bardzo dobrze.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Mon Feb 11, 2008 5:19 pm
No cóż, Rowling i tak wybiła całkiem spore stadko bohaterów. Mi najbardziej żal tego najmniejszego, który się tak strasznie dla czarodziejów poświęcił...
Ja już wolę ckliwe epilogi i happy endy, niż pisane na siłę, łzawe, smutne i tragiczne zakończenia (czytaj - Sapkowski i jego "Trylogia husycka")
Ja też .(Ale u mnie to bardziej można czytać jako Sapkowski i jego cykl wiedźmiński)
[ Dodano: Pią Lip 11, 2008 10:39 am ]
Ostatnio...Potop
Znalazłam "Achaję" i dobrze mi sie czytało-książka inna niż wszystkie jakie dotychczas poznałam,choć są podobieństwa do stylu Sapkowskiego wg.mnie.
Utknęłam trochę w drugim tomie ale pewnie dla tego że równocześnie od nowa zainteresowałam sie serią A.Szklarskiego.
W każdym razie jak zwykle-wakacje-duuużo tomów
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum