Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Ostatni Wladca Pierscienia- Wojna o pierscien oczami Saurona
Author Message
Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Aug 23, 2004 7:50 pm   

Cóż ja też czytałam Ostatniego Władce Pierścieni i nie powiem - książka mi się podobała, ale jeśli chodzi o rzekomy łatwiejszy styl pisania to bym polemizowała, dla mnie osobiście taki styl jest męczący i troche mnie nudził. Może podobała mi się przez to, ze po jakimś czasie zupełnie przestałam ją łaczyć z właściwym WP - nie wiem, ale ciekawa z pewnością była. A "Ostateczne rozwiązanie kwesti mordorskiej" i elfy jako przybysze z innego wymiaru były czymś dużo mniej dla Mistrza onraźliwym niż np. "Nuda Pierścienia" gdzie to Sam gwałc małoletnie smoki...

Dimlondien 
Na Drodze Do Bree

Posted: Wed Sep 15, 2004 8:09 am   

Każdy ma prawo pisać, mówić i wymyślać co mu się żywnie podoba, jeśli tylko nie godzi tym bezpośrednio w innych. tak samo jak Mistrz miał prawo napisać, że był sobie dobry i szlachetny czarodziej Gandalf, tak samo Yeskov mógł (co zresztą zrobił) napisać, że ów Gandalf pomógł namiestnikowi Denethorowi przeprawić się na tamten świat. Jeśli ktoś może mieć o to pretensje, to tylko ów Gandalf. Jego na razie nie słyszałam ;) .

W Ostatnim WP Yeskov miesza z najgorszym błotem wszystkich, których Tolkien u siebie wychwala. Oszczędzeni zostają tylko Faramir i Eowina. Z tego powodu czytając książkęma się doprawdy dziwne uczucie, że coś jest nie tak. Mnie samej udało się pożyczyć powieść od chłopaka, który w życiu niw przeczytał WP, ale lubi Sapkowskiego. Po kilku rozdziałach wciągnęłam się do tego stopnia, że bardzo żałowałam uśmiercenia jednego z bohaterów, jednak uważam, że jest to ksiązka do której nie warto wracać, a na czytanie prawdziwego WP "tracę" każde ferie i wakacje.

Dany_b 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu Dec 30, 2004 8:40 pm   

Mi za to podobała się dalsza część Wladcy Pierścieni, napisana przez Nika Pierumowa. Moim zdaniem nie bezcześci on tego świata jak inni autorzy, a pomysły ma ciekawe. Po Tolkienie, miał prawo napisać dalszą część. Jest ciekawa, bo nie jest związana z drużyną(tylko główny bohater jest dalekim potomkiem Merry'ego). Uważam, że on tego wątku nie popsuł.

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Mon Mar 28, 2005 9:56 pm   

Straszne! Po prostu okropne! Rok temu przeczytałam ta książkę i żałuję! :evil:
Zupełnie zgadzam się z osobą, która to napisała:
Tarletan ,Umbar, 7 Maja wrote:

Jeśli demokracja polega na tym, że każdy powsinoga może opluć to, co święte, co najdroższe, co nasze i z naszych korzeni- to ja rezygnuję z demokracji! OSTATNI WłADCA PIERŚCIENIA to jawna kpina z nas wszystkich.Tylko- pytam - wodą na czyj młyn jest ta kpina? Kto tam chichocze na drugim brzegu Anduiny?

Dobrze powiedziane. Bardzo dobrze powiedziane! Bardzo NIE polecam tej książki. To czysta kpina!!! :/

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: