Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Fri Apr 09, 2004 10:15 am Orrtos(świat) - charakterystyka
Orrtos - normalny świat, jakich wiele w opowieściach fantasy i sf, jednak tak jak i inne niezwykły w swoim całokształcie. Podział adimnistracyjny jest podobny jak w śiecie ówczesnym wiele krajów o różnych ustrojach, od barbarzyńskich prymitywnych państewek, po patriarchalne, najpotężniejsze, jakby dowodzące wszystkim królestwo Tannor, ze stricte teologicznymi poglądami. Wygląd innych krajów, zostawiam własnej wyobraźnie, jednak na tym właśnie trzeba się skoncentrować. Po wynalezieniu syntezy w niedalekiej przeszłości technika z ogromnym impetem ruszyła naprzód. Teraz obok gspodarstw i młynow, stoją nowoczesne, stalowe budynki, a polączenie człowieka z maszyną, dało nowe rozwiązania, również zapoczatkowano tam dzięki temu badania genetyczne. Broń również znacznie się unowocześniła, obok mieczy i kusz, używana jest tam "zwykłe" brońna ostrą amunicje, i dość niezwykła, zauważona tylko u gwardii Patriarchy broń laserowa (taki blaster ). Całość zaczyna się jakiś rok po tym, gdy kilkanaście królestw mających dość terroru i panowania teologicznego państwa, zjednoczyły się i wypowiedziały wojne. Więc jest to wojenna zawierucha, a to jest najlepsze:) Na początku dzięki syntezie własnie, koalicja(wymyślcie nazwe) ponosiła wielkie straty, każda większa potyczka kończyła się dotkliwą porażką. Mimo to zajadłość zjednoczoncyh była bardzo wielka, i działając dywersyjnie, zaczęli również wygrywać. Przełomowym momentem, było przechwycenie "wynalazcy" syntezy, dr. Carla Marlesona, co zapoczątkowało produkcje, zwykłej jak na razie broni, przez królestwa koalicji. tannor mimo to, wprowadza coraz to bardziej niszczycielskie metody walki. Kraje otaczające Tannor bezpośrednio, to Alladar, Vedrania i Coredun.
Tak to mniej więcej wygląda. Wymyśliłem to na pcozekaniu, w ciągu pisanie tego w temacie Najlepsze są przygody podczas wojny, kto czytał wiedźmina - wie, mam andzieje, że będzie fajnie. Uwagi, pytanie do tematu Zmierzch Tannoru - uwagi/pytanie
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum