Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Feb 02, 2003 3:19 pm Oprawa graficzna & Funkcjonalnosc dod. opcji Forum
Tak sobie dumam... Aby dac Forum troche magicznego kopa i poprawic oprawe graficzna. Przynajmniej utrzymac ja w klimacie LotR jak na stronie glownej WP.com. Bo to co jest troche przypomina Red Dragona, albo go juz dawno nie widzialem. Przysylajcie jakies ROZWAZNE i PRZEMYSLANE rozwiazania wygladu Forum. Zmiany moga dotyczyc wszystkiego poczawszy od czcionek po kolorki oczek na tych nieszczesnych emotikonkach.
Co do Funkcji Dod. to za pierwszym razem udezyla mnie ta mnogosc i moze pozorne zaawansowanie Forum. inne sa znacznie bardziej uproszczone i doprowadzone do max. funkcjonalnosci. Moze to tylko dlatego ze mam bzika na punkcie funkcjonalnosci... Czekamy na ewentualne uwagi... Czy ROZWAZNE propozycje...
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Inne przedewszystkim nie maja po 2 dni... Teli, daj zyc!
A co do wystroju, zreszta funkcjonalnosci tez, wszelkie pomysly miel widziane! NIe gwarantuje, ze udami sie wszystkie, nawet te fantastyczne uiscic (jestem tylko Adminem :mrgreen: ) ale zrobie wszystko co w mojej mocy
nagg
Posted: Mon Feb 03, 2003 8:41 pm
Moim zdaniem najgorsze jest to ze bardzo chetnie pomoge w nadaniu tego kopa graficznego takze jezeli nie wyrabiasz z graficzkami to jedz do Teluumen'a... Pomysly beda niedlugo...
Posted: Sat Feb 08, 2003 3:33 pm Nowa szata w przygotowaniu
Słowo Pana Teluumena cialem (obrazkiem - lewy gorny rog) sie stalo, niestety mamy tam dosyc malo miejsca, wiec kunszt graficzny dziela nie zoastal w pelni uchwycony (no i pozatym obrazek musial byc nieco skompresoany z ponad 10k kolorow do starych poczciwych 256...) Niebawem pojawi sie system rang, oczywiscie obrazki, jak ustalono w sasiednim topicu, beda runami "by Teluumen" Dziekuje, w imieniu swoim, i kazdego, komu Twoja praca przypadla do gustu!
nagg
Posted: Mon Feb 10, 2003 10:06 pm
Przypuszam ze wymiany wymagaja ikonki informujace o postach i tym podobnych rzeczach. Moze zastosowac znaki wyryte w kamieniu? Chociaz chetnie zrobilo by sie animowane gif'y. Czekam na propozycje... Bo jakos ostatnio tu nikt procz mnie i Nagg'a nie zaglada...
Posted: Thu Feb 27, 2003 12:53 am Rozbicie Forum OGÓLNE
Rozbilem ma 2 forum Ogólne (na Ogólne i Ogólne Tolkienowe) spowodowane jest to wzrastjaca liczba uzytkownikow i postow. Rozdzielenie porawi przejrzystosc forum, a przez co poprawi funkcjonalnosc.
Przy okazji prosze o wszelkie komentarze dotyczace forum tu albo na priva. Nie milczcie tak
Na pewno przydałyby się jeszcze numery GG użytkowników a ikonki pod postami (tj www, irq itp.) przydałoby się "stolkienizować". Poza tym przy tej ilości zarejestrowanych użytkowników możnaby wrzucać ich emblematy na wasz serwer. Pozdrawiam.
_________________ ...bębny...bębny grają w głębinach...
Posted: Mon Mar 03, 2003 2:20 pm
No to się odezwie (nie mówie ,że mądzrze). Nie znam się tym ,ale na jakiejś stronie widziałam taki fajny szczegól. Wokól kursora myszy były iskierki i gwiazdki (strasznie to napisałam ,ale coż ja poradze- nie znam się na tym ) i może jeszcze coś innego tylko nie wiem co. ach tak kolry. Bardziej by mi się podobał jeszcze ciemny zielony, ale to taki wymysł.
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Mon Mar 03, 2003 8:40 pm
Najchetniej to bym zrobil jeszcze takie linorosla wookol kazdego postu... Oczywsicie zmienil kolorystyke itd itp... Mowisz animowany kursor... Pomysl odrzucam na wstepie bo nie lubie kursorow jakich kolwiek oprocz domyslnego a po drugie zazwyczaj strony z animowanym kursorem pachnialy kiczem i przelukrowaniem... Niech zostanie tak jak jest... i jeszcze jedno... Ciekzo nam jest wprowadzac zmiany bo by trzeba bylo zmieniac caly system pisania Forum.
Wiecie co, forum ogolnie nie brzydkie, layout tesh nie zly, ale kolor czcionki jest fatalny, Bo ja czytajac to wszystko slepne ;DDD
Niedlugo bede musiala przez was nosic okulary:D
Ale ogolnie calkiem przyjemne;]
_________________ Ae u Esteliach nad
...Estelio han..
......Estelio ammen
Ja mam tylko jedną prośbę, by zamiast tych dziwnych znaczków było normalne s z kreseczką, czy u zamknięte. Ale goólnie wszystko jest okay, mi się podoba.
Luthien.Tinuviel: To znaczy, ze masz inne kodowanie ustawione, niz te w ktorym forum jest napisane. Proponuje iso-8859-2 czyli w IE 5 -> Widok -> Kodowanie -> Srodkowo europejscki (ISO) a nie (Windows)
*Arwen*: Hmm... jesli uslysze jeszcze inne skargi dotyczace koloru czcionki, to zminienie, ale do tej pory nikt mi sie nie skarzyl... Mnie sie taki podoba
Elentari: Wiecje obrazkow? To znaczy tak, nie bedzie wiecej z 2 powodow:
Smiem przypuszczac, ze forum to przegladaja tez urzytkownicy modemow, a kazdy kolejny kilobajt dla nich jest smiertelny
A dwa - coz, serwer nie jest darmowy, a ja place z WLASNEJ KIESZENI na utrzymanie forum. Konkretnie place wlasnei za transfer (wiec im wiecej grafik, tym wiekszy transfer, wiec tym wieksze koszty) I bynajmniej banner allegro nie pokrywa mi tych obciazen finasowych... nawiasem mowiac nie wiem co bedzie dalej z forum, jesli nie bedzie sie zwracalo przez banner
nagg bo moze nikt nie ma monitoru wielkosci kostki do gry:DDDDD
ale nie nie, no jakos zyje, zastrzezenia mozna miec jeszce do dyskusji., Tzn no ja iwem ze to jest zalezne tylko i wylacznie od ludzi ktorzy sie udzielaja, ale tak jakos tutaj spoojnie i cicho;D No ale oki oki,
I mam jeszce jedna prosbe, jak cos piszesz skierowanego do mnie, nie musisz pisac *Arwen* wystarczy arw;]
arw, wiec nie wiem, o co ci chodzi zmonitorem wielkosci kostki do gry... chyba ze maly? Coz ja niestety mam 15'' - niestety Moze to porostu kwestai ustawien monitora/ jego wieku? Jesli masz analogowy (wiem to z doswiadczenia) to z czasem moze "zaciemniac" obraz
A z logownaiem to faktycznie ja nie wiem czemu tak sie dzieje, i przyznaje sie bez bicia... nietety moje PHP nie stoi na tak wyskokim poziomi, bym sam mogl znalesc ten bladi naprawc go... Ale zdaje sei,z e juz nowa wersja PHPbb wyszla, to w wakacja ja zaimplementuje
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum