Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
"Opowiesci z Narnii" dla chrzescijan
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Sun Nov 27, 2005 3:13 pm   "Opowieści z Narnii" dla chrześcijan

Zdaniem stowarzyszeń religijnych "Opowieści z Narnii" według książki Clive'a Staplesa Lewisa promują wartości chrześcijańskie. Wiele brytyjskich kościołów organizuje w związku ze zbliżającą się premierą specjalne imprezy dla dzieci i dorosłych. Wiele grup przygotowuje inscenizacje powieści, a także spotkania na jej temat. Jeden z kościołów w hrabstwie Kent rozdał samotnym rodzicom 10 tysięcy biletów do kina na film na projekcje w okresie świątecznym.

Promocja superprodukcji wśród brytyjskich grup i organizacji religijnych rozpoczęła się już na początku lata. W Stanach Zjednoczonych Disney sprzymierzył się w walce o dusze wiernych widzów z firmą Outreach, producentem artykułów religijnych, oferując jej m.in. pomysły na związane z Narnią wydarzania kościelne czy przedpremierowe pokazy filmu dla księży. Wytwórnia współpracuje także z Motive Marketing, odpowiedzialną za promocję "Pasji" Mela Gibsona, Campus Crusade for Christ oraz the National Association of Evangelicals.

Uroczysta światowa premiera produkcji "Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa" odbędzie się 7 grudnia w The Royal Albert Hall w Londynie. 8 i 9 grudnia film wejdzie do kin w kilkunastu krajach europejskich, a także w USA. W Polsce oglądać go będziemy mogli od 6 stycznia.
za onet.pl

krawczan 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Jan 24, 2006 5:58 pm   

No wiesz - Lewis był chrześcijański do bulu.Normalnie to on pisał opowieści religijne.Tylko Narnia jest inna od jego innych dzieł, chociaż również jest mocno katolicka.

SztukaSpadania 
Martwe Bagna

Posted: Mon Dec 04, 2006 2:05 pm   

zwłaszcza nowa "narnia" w ostatnim tomie... tu nie można nawet powiedzieć że to aluzja to nieba... to jest chrześcijańskie niebo :D

jankow 

Posted: Tue Dec 26, 2006 12:08 pm   

Włóczykij wrote:
zwłaszcza nowa "narnia" w ostatnim tomie... tu nie można nawet powiedzieć że to aluzja to nieba... to jest chrześcijańskie niebo :D

wow nie no na serio jak ty na to wpadłeś mi to chyba kilka stron wyrwali nigdzie tego nie było :gitara: :gitara: :gitara:

SztukaSpadania 
Martwe Bagna

Posted: Tue Dec 26, 2006 1:29 pm   

tempy jesteś jak tego nie zauważyłeś, czytaj dokładnie a nie byle jak, domyśłam się że nawet nie przeczytałeś całej seri ;/

Legolas14 
Na Drodze Do Bree

Posted: Mon May 07, 2007 6:16 pm   

:sun:

Orchidea 

Posted: Thu May 10, 2007 8:08 pm   

Ja nie czytałam Opowieści z narnii i jakoś mnie nie ciągnie do tej książki... wg mnie jest to bajka dla dzieci, choć nie chce nic mówić, bo nie czytałam, a nie chce być jak jakiś polityk, sorry nazwiska nie pamietam, który powiedział że Kod Da Vinci to zły film, który mija się z prawdą i nie powinno się go oglądać i nie podoba mu się, choć później przyznał, iż owego filmu nie widział.
Jednak coś mnie odpycha od tej książki

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: