Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Oct 26, 2004 8:10 am Olimpiada Tolkienowska
Mam pytanie, a mianowicie, czy ktoś z Was bierze udział w Olimpiadzie Tolkienowskiej, zwanej w skrócie Tolkienadą, organizowaną prze 2LO w Bydgoszczy???
Pytam się, bo zmienili w ty roku zasady i w tym roku III edycja jest przeznaczona dla całej Polski północno - zachodniej... Jest więc szansa, że więcej zrzeszonych fanów dowie się co dobre...
W skrócie zasady są takie:
Olimpiada podzielona jest na dwa etapy: pracę pisemną (do wyboru są cztery tematy) i test wiedzowy (twórczość Tolkiena, jego biografia). Aby przejść do drugiego etapu trzeba napisać naprawdę świetną pracę, bo sprawdzać ją będzie profesor z Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu...
Ach i jeszcze jedno przedział wiekowy=>licealny (gimnazjum w sumie też może, mnie pozwolili )
Tolkienada jest świetna, wiem bo brałam udział w zeszłym roku...
Więcej wiadomości można znaleźć u polonistów, a najlepiej szukać na oficjalnej stronie konkursu, czyli TU.
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Sun Oct 31, 2004 7:58 pm
Cóż brałam w tym udział rok temu i zrobiłam super głupote bo pojechałam do Grudziądza (tam też to było) i myślałam ze będą one połączone a chyba nie były. W Grudziądzu miałam chyba 6 miejsce więc też za dobry wynik to nie był (bo chyba pisało tam około 60 osób) cóż....człowiek uczy sie na błędach - czyli pojade do Bydgoszczy i sobie coś nie coś poczytam zanim pojade (bo znowu nie czytałam władcy od dośc długiego czasu o całej reszcie nie wspominając)
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Wed Feb 09, 2005 11:37 pm
no wlasnie...zawsze tak jest...najpierw wysylasz a i tak cie nie biora do next etapu...a szkodza ze nikt z forum nie wzial udzialu bo moglismy zareklamowac nasze FORUM
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
czy po zakończeniu Tolkienady ktoś mógłby zamieścić pytania? chętnie bym spróbowała własnych sił... mieszkam w Warszawie... i jeszcze nie słyszałam o jakimś większym konkursie...
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Fri Feb 11, 2005 10:17 pm
Na stronie Olimpiady w dziale testy (zdaje się) są zeszłoroczne pytania, a raczej ich część...
A tak w ogóle to są już wyniki z pierwszego etapu... Powiedzmy szczerze: poniosłam porażkę, ale nie przejmuję się, gdyż uniknęłam komplikacji (w zeszłym roku nagroda główna nie doszła do skutku... Zabrakło funduszy?... Kto wie, lecz był to niesprawiedliwe, bo mój znajomy, który zajął pierwsze miejsce nie otrzymał za to rekompesaty podobno...)
PS. Czemu takie rzeczy wypisuję... Hm, pewnie ze złości, że mi się nie udało, ale cóż... Los tak chciał....
_________________ Conreeaght von Kampfer - Barvon
TO WSZYSTKO WINA MUNDURÓW! *___*
Anarie Guest
Posted: Sat Feb 12, 2005 8:52 pm
Quote:
tak w ogóle to są już wyniki z pierwszego etapu
jeżeli już są, to proszę mógłby ktoś podać linka gdzie
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum