Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Oj nie rozumiem tych dziewczyn..
Author Message
Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Sep 23, 2004 8:51 pm   Oj nie rozumiem tych dziewczyn..

Dalczego tak wiele dziewczyn ma tak niską ocene o samej sobie?? Dlaczego tak wiele z was mysli ze nie jest ladna, albo ze nie moze sie podobac...albo ze nikt jej nie pokocha...dlaczego powiedzcie mi D L A C Z E G O ??
No it's not!
It's the Dark side

Ozz 
Hooliganin

Posted: Thu Sep 23, 2004 10:03 pm   

Aj zadajesz głupie pytania :) To tak jakby pytać dlaczego słońce świeci, albo dlaczego Ziemia wokól niego krąży.
Takie rozczulanie się nad sobą, kompleksy, to jest podstawa życia przeciętnej 13-14-15, tu juz sie chyba kończy-latki... Tak było, tak jest i tak będzie, kwestia dorastania, hormonów i innych ;)
Lepiej zapytać pani z Biologii :lol:

Pozdrf.

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri Sep 24, 2004 7:53 am   

Ozz jaki ty jesteś nieuczuciowy... :P

kobieta to mówi po to, zeby ja ktoś dowartościował!!!

czujemy się niekochane jeżeli nie ma przy nas chłopaka, który prawie bez przerwy obsypywałby nas komplementami...

pamiętajcie, żeby mówić kompelmenty swoim dziewczynom!!!

pozdroofka :D

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Sep 24, 2004 11:05 am   

Czy facetów muszą nurtować tak dziwne pytania?
Zgadzam się ze zarówno z Ozz jak i Scoia'tael, chociaż to pierwsze mam akurat dawno za sobą i wcale tak źle nie znosiłam. To jest odpowiedź na twoje pytanie.
Poza tym kobiety muszą się czymś wyróżniać od facetów, bo zamiast nimi zajmowalibyście się tylko swoimi kumplami. :/
A tak macie się kim opiekować. :D

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri Sep 24, 2004 11:21 am   

Ja nigdy nie miałam takiego etapu. Nie uważam siebie za jakąś [światową pięknoś ale po prostu i całkiem zwyczajnie akceptuję siebie. Są rzeczy, których się nie zmieni więc po co się zadręczać. Oczywiście lubie usłyszeć komplement ale kiedy jest ich za dużo to po pierwsze tracą moc, po drugie staje się to dla mnie podejrzene.

Quote:
Dalczego tak wiele dziewczyn ma tak niską ocene o samej sobie?? Dlaczego tak wiele z was mysli ze nie jest ladna, albo ze nie moze sie podobac...

Uważam, że równie dużo jest tych dziewczyn, które mają zbyt wygórowane mniemanie o sobie. Choć to chyba jest zazwyczaj odwrotnie proporcjonalne do ich inteligencji, a wprost proporcjonalne np. do rozmiaru biustu.

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Sep 24, 2004 1:41 pm   

Nienor wrote:

Quote:
Dalczego tak wiele dziewczyn ma tak niską ocene o samej sobie?? Dlaczego tak wiele z was mysli ze nie jest ladna, albo ze nie moze sie podobac...

Uważam, że równie dużo jest tych dziewczyn, które mają zbyt wygórowane mniemanie o sobie. Choć to chyba jest zazwyczaj odwrotnie proporcjonalne do ich inteligencji, a wprost proporcjonalne np. do rozmiaru biustu.

ładnie to ujęłaś :)

Mati facet chyba nigdy nie zrozumie osobniczki płci pięknej :) Ze wzajemnością zresztą :P
Najpierw się dziewczyny często użalają jakie to są brzydkie i w ogóle, bo chciałyby zeby ktos zaprzeczył, zainteresował sie nimi :P Kompleksy to w sumie normalna sprawa ;) Potem to raczej marudzą, że czeka je staropanieństwo, ale akurat tę obawę jestem w stanie zrozumieć:)
Poza tym Mati...media kreują wizerunki samych lasek po przeróbkach a na pewnym etapie są dziewczyny, które chciałby wyglądac jak te poprawiane gwiazdy :) I tutaj wychodzi, ze one w sumie nie tyle czują sie brzydkie, co uważają że inne panny są ładniejsze ;) Ale czy to nie ejst troche zabawne jak powiedzmy 12 laka chciałaby wyglądac jak powiedzmy Britney :P Przeciez rózncia wieku jest kolosalna, a poza tym w wygląd gwiazd jest włozone tyle silikonu, pudru itd, ze mozna zgłupiec.
Trzeba dojsc do tego ze naturalnosc jest w cenie i nie ma co się zmieniać na siłę. Najłatwiej jest zaakceptowac siebie jak się ma kogoś, kto kocha i wspiera ;) Wtedy potrzeba poprawiania wyglądu zmniejsza się, bo czuje się akceptacje i osiągnęło się jakis cel :P :green: Poza tym...każda potwora znajdzie swojego amatora, wiec nie ma co szalec tylko trzeba poczekać :P

B. Leśmian

Ozz 
Hooliganin

Posted: Fri Sep 24, 2004 1:59 pm   

.... czego przykładem jest ta oto tu Kei :P :P

No chyba wszystko zostało powiedziane. W dzisiejszych czasach, gdzie otoczenie wywiera taką wielką presje na pojedynczą jednostke, i dyktuje jak sie ubierać, czego słuchac, i wyklucza z tego grona osobniki nieatrakcyjne, które w cieniu tej dzisiejszej młodzieży snują swój nędzny żywot ;) Takich przypadków jest masa, reszta to ta grupa, czyli na dzis dzien Dzieci HH i Techno, i osobniki oryginalne, których też jest sporo. Dlatego z powodu faktu, iz wygląd bardzo determinuje przynależność, każda mała kobitka :P w wieku który wcześniej podałem sie przejmuje. Heeee, cóż za naukowa opinia, ile mądrych słów :D

Narazka.

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Sep 24, 2004 3:00 pm   

A żebyś wiedział Ozz :P Jestem potwora, co ma amatora :lol: :lol: Taaak.... i tu wychodzi, ze faceci bywaja przydatni ;) Przynajmniej pomagają, nieświadomie, gasic kompleksy :P

B. Leśmian

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Sep 24, 2004 3:29 pm   

dobra...juz chyba odpowiedzieliscie mi na wszystki pytania, nawet na te ktorych nie zadalem.... :twisted: ....i tak uwazam ze wszystki dziewczyny (sa wyjatki) sa super....a szczegolnie pozdro dla pauli, klaudii, kamili
No it's not!
It's the Dark side

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Fri Sep 24, 2004 4:41 pm   

No coż, Ozz, ja np. największe kompleksy w swojej karierze mialam rzeczywiscie niedawno-w 6 klasie, czyli na przelomie lat 12 i 13. Ale, ale... Nie mialabym aż takich kompleksów, gdyby ktos mi tego kiedys nie powiedzial. "ale brzydula z ciebie"-durne 15-16 letnie kur*y,, "jesteś brzydka"-jakis kolo którego widziałam w szkole-zaznaczę, ze nawet neiwiem jak sie nazywa i nie obchodiz mnie to, "ale ty masz male oczy"-co prawda koleżanka nie miala złych intencji, ale... Ta sama koleżanka "powinnaś troche schudnac","piekno to glównei figura", "wyzszi są ladniejsi"... Obgadywanei przez tych gó*niarzy, moich rowieśnikow-glównei tyłka, śmianie sie że mam "balony" (hehe, to ATUT niewiem z czego sie smiać, ale obgadywanei zawsze boli), rożne gadanie na temat mojego nosa (to, co najbardziej w nim nie lubię, to fakt, ze odziedziczyłam go po rodzinie ojca) tego wszystkiego troche się uzbierało... Dlatego miałam aż takie kompleksy. Chyba nie dziwota. Skoro inni mi wmowili jaki mam wyglad, to naturalne u małej dziewczynki ze uznała ze liczy sie zdanie innych... Ale to sie powoli zmienia.

Teraz staropanieństwo-wiecie, mam na tyle negatywny wzor z malzxeństwa mojej matki, że sama raczej nie popełnie błędu małżeństwa. Wolę życ w konkubinacie.

Miłosć... No, tu są problemy. Taka mała 13-letnia dziewczynka jak ja jeszcze nie kochała, ale cos mi się zdaje, i chyba niebezpodstawnie-że facet, w ktorym ja sie zabujam nie będzie mnie chcial. A to jest straszne...

Przyjaźń-przyjaciele nie patrzą na wygląd. Jeśli to robią, nie są przyjaciółmi. Ale i tak ja nie mam przyjaciół \, jedynie na gg... Ale to nie jest to samo...

A'propos-chłopcy (bo mężczyźni-dojrzali i doświadczeni to inna sprawa) nie zrozumieja dziewczyn... Oczywiscie odwrotnie idzie w tą samą stronę.

Wiecie, skad wziely sie komleksy i te inne? Bo tym swaitem rządzi seks i kasa... Z tym też wiaże sie kult ciała. Wiecie jaki jest ideal kobiety? Wysoka, szczupł,a duze cycki, owalna twarz, duze usta, i najlepiej blond włosy (cóż, mnie na przykład blond sie nie podoba) dlatego to wszystko. Która dziewczyna jest ładna, ma kasę, dobre oceny w szkole i sie puszcza ta ma najwięcej ":przyjaciól" i "przyjaciółek"... ładna (ale tym razme normalna) dziewcyzna ma duze szanse na znalezienie osoby która ja kocha...

To długi temat, można go drążyc w nieskończoność. Ja narazie sie zamykam. Nie chcę udawac ze za duzo wiem na ów temat, ale przeciez ja jestem jeszcze dzieckiem, i nic nie rozumiem. Chyba logiczne... Bo przecież 13-letnie dziewczyny jeszcze powinny bawic sie lalkami, włazić na drzewa, budować zamki z klocków Lego i odrabiać lekcje zaraz po przyjściu ze szkoły, czyz nie?
Eloooo!

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Andunaphel
Na Drodze Do Bree

Posted: Sat Sep 25, 2004 3:00 pm   Dlaczego?

Myślimy tak, bo nie wierzymy, że są jeszcze faceci, którzy nie myślą najpierw o cyckach, tyłku czy brzuchu kobiety- a najpóźniej - o niej samej, o ej charakterze etc..
:/ :/ :/
Zawsze tak było i będzie- mamy dość ! Nie jesteśmy jakimiś szmatami czy przedmiotami żeby o nas tak myśleć!

.....::::.....

Na wpół lodowata dłoń
Zimne Twe usta...
A jeszcze nie dawno
Ogień tlił...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Sep 25, 2004 3:51 pm   

Andunaphel....sa jeszcze chlopacy (naprzyklad ja) ktorzy nie patrza na tyleczek dziewczyn i po tym oceniaja je....
No it's not!
It's the Dark side

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sat Sep 25, 2004 4:00 pm   

On ma rację kochanie... rozumiem, ze napisałaś to w dużej złości, bólu... wiem, rozumiem... ale nie każdy taki jest... ja najpierw zastanawiam się jaka jest dana dziewczyna, na wygląd staram się nie patrzeć... sam nie jestem jakimś strasznym przystojniakiem... pozatym teraz jesteś dla mnie jedyną dziewczyną... pamiętaj :] Kocham Cię i nie wstydzę się tego mówić nawet wśród forumowych przyjaciół :*

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sat Sep 25, 2004 4:59 pm   

No, no, dowiedziałam sie przed chwilą ze jestem "strasznie brzydka weź ty sie schowaj i zakryj uszami gdybym wyglądal tak jak ty to bym miał straszne kompleksy i nie wychodzil z domu" Phi! :lol: podpisał sdie jako "nieznajomy"... Skoro nie chce sie przedstawic to jest widocznie slaby... Nie traktuje tego poważnie, bo konflikt "za plecami" jest pozbawiony honoru, cios poniżej pasa...

Ale widzicie-najpierw szanowny gatunek męski obraża dziewczyny, a potem dziwi sie ze mają kompleksy :/ ie rozumiem tego.

A jeśli na moim blogu napisał to ktos z tego forum... Tedy go wyśmieje, i powiem pare słów:
-Mam cie w 4 literach
-Skoro juz cie tam mam to cie pu8szcze z wiatrami
-Fak ty
-Dziękuuję :twisted:

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sat Sep 25, 2004 5:14 pm   

nie przejmuj się... sorry, że nie ocenzuruję, ale taki gośćto zjeb i tyle... nie każdy musi być ładny... a po wyglądzie ocenia jedynie facet, który jest "płaski" w sensie rozumowania... cóż, nistety większość facetów jest taka, ja na całe szczęście wolę z osobą pogadać i niech sobie będzie nawet potworem z Loch Ness, niż nie móc sięskupićbędąc wręcz zszkowany pięknem... problem w tym, że tak naprawde piękno i brzydota to pojęcie względne... każdy ma troszke inny gust... Ja wybrałem sercem, nie panem Wacławem :P fakt, że to był niezły zbieg okoliczności i Andunaphel wcale nie jest brzydka, ale cóż, nie lubi zdjęć :( kilka jej zrobię, by miećcośdla siebie... ale cóż, szkoda że nie mogęjej zrobićwielu, by później wybrać najlepsze... cóż, różni sąludzie :]

PS. Dla wszystkich członków Bractwa od razu prostujęsprawę - mimo iż Lady Naamaah jest moją miłością, wcale nie znaczy że będą dla niej ulgi w sesji czy Bractwie... Bractwo to inna sfera więc nie bójcie się, że będę stronniczy.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Sep 25, 2004 6:43 pm   

wlasnie...70% chlopakow w moim wieku (15 lat) mysli tylko jak pochodzic z dziewczyna przez pare dni...pojsc z nia do lozka i zerwac na drugi dzien rano...ja takich ludzi nie szanuje bo uwazam ich za ************************************************************************************* (cenzura)....no ale niestety znam takich duuuuzo i niestety musze dusic to w sobie..no ale kiedys nie wyrobie jak tak dalej pojdzie...
No it's not!
It's the Dark side

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Sep 25, 2004 8:57 pm   

hm..
bo po prostu ten Typ tak ma :P
niektóre tak maja i tyle.. nie widza tego, co próbuja im powiedziec inni.. :] ]

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Sun Sep 26, 2004 5:17 pm   

Mati_00 wrote:
Andunaphel....sa jeszcze chlopacy (naprzyklad ja) ktorzy nie patrza na tyleczek dziewczyn i po tym oceniaja je....

oj mati.. przyjdzie czas, ze zaczniesz :)

i będzie się działo... :D

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: