Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Oficjalna zapowiedz Heroes of Might and Magic V
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Thu Mar 31, 2005 6:49 pm   Oficjalna zapowiedź Heroes of Might and Magic V

za http://www.gry-online.pl/s013.asp?ID=18822

Opowieść ta rozpoczęła się w 1995 roku, w porośniętych pajęczynami laboratoriach zespołu New World Computing. To właśnie tam powstała pierwsza część najpopularniejszej na świecie turowej gry strategicznej, o bohaterach, mocy i magii. Saga Heroes of Might & Magic liczy jak na razie cztery wyśmienite części. Dziś oficjalnie potwierdzono, iż trwają prace nad piątym rozdziałem tej kultowej już baśni.

Jak pamiętamy, firma wydawnicza 3DO, wraz z pracującym na jej zlecenie zespołem developerskim New World Computing, w 2003 roku ogłosiły bankructwo. Pomiędzy siedmioma korporacjami (Microsoft, Ubi Soft, Eidos, JoWood, Namco, Turbine i Crave) nastąpiła wówczas zażarta walka o aktywa 3DO. W starciu tym, firmie Ubi Soft udało się zdobyć prawa do serii Heroes of Might and Magic, a na światło dzienne wyszły informacje o pracach nad jej piątą odsłoną. Do plotek tych podchodzono z dużym dystansem. Do czasu, gdy w maju 2004 roku na jednym z forów internetowych, pracownik Ubi Softu i zarazem kierownik produkcji najnowszej części Heroes of Might and Magic V - Fabrice Cambounet, udostępnił nowy artwork z gry. Dziś możemy z przyjemnościom potwierdzić wcześniejsze przypuszczenia. Wszelkie wątpliwości związane z nowymi Herosami rozwiewa bowiem oficjalna zapowiedź firmy Ubisoft.

Piąta odsłona serii przeniesie nas w bardziej „dojrzały” (trochę mniej bajkowy) niż dotychczas świat fantasy, który powinien przypaść do gustu nie tylko fanom cyklu. Wciąż jednak rozgrywka będzie opierać się na założeniach, jakie pozwoliły na odniesienie sukcesu poprzednim częściom gry. Nie zabraknie więc heroicznych bohaterów, systemu rozgrywki turowej, elementów RPG, rozbudowanych oraz ciekawych scenariuszy i zróżnicowanych frakcji. Dodatkowo modernizacji ulegnie grafika (nowoczesne 3D), zapowiada się także rewolucja w systemie rozstrzygania bitew (na razie brak w tej sprawie jakichkolwiek szczegółów).

Stworzenie piątej części Heroes of Might and Magic spoczywa na barkach programistów z zespołu Nival Interactive, których dotychczasowym dorobkiem są takie tytuły jak: Blitzkrieg, Silent Storm i Etherlords. Światowa premiera gry ma nastąpić wraz z początkiem roku 2006.

Więcej informacji o grze, w tym lepszej jakości screeny, należy szukać na oficjalnej stronie programu (http://www.mightandmagicgame.com/teaser/uk/).
Last edited by nagg on Thu Mar 31, 2005 10:00 pm; edited 1 time in total  

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Mar 31, 2005 7:47 pm   

jak narzie najbardziej lubię HoM&M III :] Czwórka nie miala już takiego klimatu, co poprzednie części... niektore stworki były zbyt kolorowe... takie przeslodzone... i cos mi sie wydaje, ze z V bedzie ten sam problem....

Jan Kasprowicz

nagg 
Administrator

Posted: Sun Apr 03, 2005 1:54 pm   

Ja tez ubóstwiam "III". "IV" byla tandetna, ale z tego co wiem zostala wypuszczona "na szybko" bo NWC mialo malo kasy i liczyli, ze ludzie kupia jak matoly (ja kupilem :( ). Jednak sie przeliczyli i zbankrutowali. Prawa zostaly przejete przez inna firme. Jako fan serii (gralem we wszystkie czesci, kupowalem orgianly od "II", ale "I" tez mam orginalna :D ) z ciekawoscia sledze poczynania tworcow. Postaram sie tutaj wrzucac jakies newsy.

Co do kolorow - to ja nie mam nic przeciwko duzej ich liczbie - jednak to wymaga pewnego styli zwanego heroic fantasy (tak jak Warcraft) a "HoMM V" cos zmierza w tym kierunku (patrz concept art Archaniola z wielkim mieczem ;) )

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Apr 04, 2005 1:39 pm   

ja kocham IV!!

III jest już za prosta :P

co Ci nagg'u nie pasuje? :dark:

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Apr 04, 2005 3:10 pm   

III za prosta? tu się nie zgadzam... gram w herosów od bardzo dawna... wlasciwie to chyba jedna z pierwszych strategii, ktorą pokochalam (pierwszą był Clash ;) ) i nawet dziś zdarza mi się, że mam problem z pokonaniem komputera (na najwyższym poziomie ofkors)... skoro już rozmawiamy o herosach... to ja mam taki jeden problem z 3... a raczej z dodatkiem "cień śmierci"... kilka razy zabierałam się do kampanii... przeszłam wszystkie cztery podstawowe... kilka razy... i nigdy nie otworzyly mi się kolejne kampanie... :hmm: nie mam pojęcia dlaczego... nikt nie był w stanie mi tego wytłumaczyć... moze ktos z Was? :]

Jan Kasprowicz

nagg 
Administrator

Posted: Tue Aug 09, 2005 12:58 am   

Widzieliście http://www.mightandmagicg...er/uk/index.php ?

3 spore filmiki, FAQ i pare screenow - wyglada apetycznie :)

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Aug 09, 2005 1:09 am   

Hirołsi? :D :D:D Odzywają się wspomnienia... Jak klepałyśmy w klawiaturę i myszkowałyśmy wściekle po ekranie, żeby tylko pokonac te wredne potwory z maj dijer friend :D :D:D Jakie były walki :green:

Btw, III była genialna 8)

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Aug 09, 2005 10:26 am   

hm.... rzeczywiście... :] przejrzałam te "pare screenów" i wygląda całkiem, całkiem :] i te cztery nowe miasta ^^ niepokoi mnie tylko logo ubisoft.... czy to będą ci sami herosi, co za czasów 3do....

Jan Kasprowicz

Ozz 
Hooliganin

Posted: Tue Aug 09, 2005 11:04 am   

Szkoda tylko, że te screeny do złudzenia przypominają inną podobną gierkę - Etherlords 2 :roll:
Kto widział ten wie... Do Ubisoft mam wielki szacunek i sentyment za Raymena, ale panowie chyba idą na łatwizne...

Pozdrawiam.

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Aug 10, 2005 1:27 am   

piekne 3d... :( na moim kompie nie pojdzie... chyba ze ktos sie zlituje (czyt. rodzicielka) i kupi mi nowego kompa... eh.. cudownie by bylo...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Aug 10, 2005 2:03 am   

ja widzialem filmik na hyperze :D ...normalnie juz sie nie moge doczekac az beda dostepne piraty... a co do moego kompa...jak poszedl na nim battle for middle-earth to HoMaM tez da rade ;]

Platon

Lord
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Oct 30, 2005 6:39 pm   

Gra podoba mi się az za bardzo.Świetna jest cala seria a piątka musi byc leprza 100%.
:) :P

$Glutek$ 

Posted: Tue Nov 01, 2005 12:41 pm   To jest gra....nie da sie zapomniec...

Herosi III są najlepsi,w IV troszke za bardzo chcieli urozmaicic...chcialbym miec juz V...ide an tibie

żegnajcie...

Mortai 

Posted: Thu Nov 17, 2005 10:24 am   

Riatha wrote:
III za prosta? tu się nie zgadzam... gram w herosów od bardzo dawna... wlasciwie to chyba jedna z pierwszych strategii, ktorą pokochalam (pierwszą był Clash ;) ) i nawet dziś zdarza mi się, że mam problem z pokonaniem komputera (na najwyższym poziomie ofkors)... skoro już rozmawiamy o herosach... to ja mam taki jeden problem z 3... a raczej z dodatkiem "cień śmierci"... kilka razy zabierałam się do kampanii... przeszłam wszystkie cztery podstawowe... kilka razy... i nigdy nie otworzyly mi się kolejne kampanie... :hmm: nie mam pojęcia dlaczego... nikt nie był w stanie mi tego wytłumaczyć... moze ktos z Was? :]

U mnie wszystko chodzi dobrze. Może jest jakoiś patch? Musisz poszukać...

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: