Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 09 Jan 2004 Posts: 159 Location: wysłanniczka Gwiazd
Posted: Thu Jan 15, 2004 10:22 am
Oczywiście, że nie .
:shock: Swoją drogą jestem w szoku, poniewaz dotychczas, zawsze kiedy na jakimś forum wyraziłam sięnieentuzjastycznie na temat tej książki (mówię o forach tolkienowskich, co najciekawsze), zostawałam momentalnie wyklęta. Ciekawe z czego może to wynikac...?
Posted: Thu Jan 15, 2004 2:30 pm
hehe.. ja tego nie rozumiem..
skoro zwoellnicy tolkiena a w w koncu na temat HP dac sie wypowiedziec nie mozna.. hehe..naprawde nie wiem..
jak juz to powinna obowiazywac tolerancja..
hm..mysle ze czesc forumowiczów jest bardziej zwolenikiem HP niz LoTR
Posted: Thu Jan 15, 2004 2:44 pm
No to skrajnie fajnie
Nimrodel napisała:
"..mysle ze czesc forumowiczów jest bardziej zwolenikiem HP niz LoTR"
Skoro tak, niech sobie wychwalają tę, wątpliwej, moim zdaniem, jakości książkę na forum miłośników Pottera. Kto im broni? A ja po prostu na takowe wchodzić nie będę, jeśli nie mam ochoty o tego czytać, proste i logiczne.[/quote]
O Portierze i jego kumplach powinno się pisać w jakimś poświęconym mu topicu... Od razu będę wiedział, by nie wchodzić... Ja Portiera nie lubię, choć na moje nie szczęście rodzina kupuje mi każdy tom... Tolerancja owszem, ale niestety jak słyszę to imię szlag mnie trafia, choć może nie tak mocno, jak to teraz brzmi... No nic, nie będę nikogo nawracać, ale mam małąprośbę. Jeżeli chcecoie pisać HP piszcie w oddzielnym topicu, jeden taki już jest, więc wystarczy tam, bądź jeżeli chcecie pisać gdzieś indziej, piszcie najpierw dużymi literami: UWAGA! JEżELI NIE TRAWISZ HARREGO POTTERA, NIE CZYTAJ! i tyle by starczyło... wiem, wiem - za duży zamęt wprowadziłem....
Posted: Thu Jan 15, 2004 2:57 pm
Ja się tam z Tobą, Morgulu zgadzam i również przychylam się do tej prośby.
Btw.- ja to kiedyś czytałam 12 lat młodszemu ode mnie bratu (1i 2 cześć) i było to traumatyczne przeżycie...
Posted: Thu Jan 15, 2004 4:43 pm
Za co Cię wyzywali, Nimrodel? Za to, że lubisz Pottera? A mnie z kolei wyzywali za to, że nie lubię.
Tak to jest, ludzie ograniczeni zawsze będą święcie przekonani, że ich poglądy i gusta są jedynymi słusznymi na świecie.
Posted: Thu Jan 15, 2004 10:06 pm
oł bosze co się dzieje na tym świecie... to już nawet lubić albo nie lubić spokojnie czegoś nie można?
Ja tam uważam, że tych dwuch książek porównywać się nie powinno bo mają się do siebie jak piernik do wiatraka. A czy ktoś lubi czy nie lubi? Dla mnie to żadna różnica. Ja potrafię zrozumieć ludzi, którzy nie lubią Tolkiena. To jest specyficzny klimat. Nie wszyscy lubią czytać fantastykę.
Posted: Fri Jan 16, 2004 11:11 pm
Tak, to prawda. książki, które wyszły spod pióra Mistrza Tolkiena nadają się do czytania dla wszystkich, natomiast jeżeli chodzi o WP(od 10/11 lat), o silmarillion(ok14)---tak jak ksiąga zaginionych opowieści i niedokończone opowieści oraz HoMe(history of Middle earth).
WP z tego względu powyżej 10, no 11 lat ponieważ w tym wieku człowiem może sobie o wiele więcej przyfsoić. Wiadomo, gdy przeczytasz WP w wieku młodszym na pewno będziesz musiał jeszcze raz je kiedyś przeczytać.
silmarillion, NO i Ksiega ZO to już coś o wiele ambitniejszego.
To są już cięższe książki i należy je czytać z BARDZO DUżĄ UWAGĄ.
są one obfite w mnóstwo wątków, które sie przeplatają nieustannie.
Jeżeli chodzi o mnie to WP przeczytałem w wieku ok 13 lat. Myślę, że jest to odpowiedni czas.
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
ja się nie będę klócić co do Harrego Pottera, ja uważam że HP jest świetny i nie lubie pana Wiedźmy (wszyscy wiecie ze chodzi o wiedźmina), a wy sobie uważajcie odwrotnie. I tak w prawdziwym życiu raczej musze się chwalić ze lubię harrego pottera i kryć się z moją miłością do WP... Bo, w życiu prawdziwym nie ma tolerancji. A wy mam nadzieje czy lubicie HP, czy Wiedźmina to będziecie mnie tolerowali tak jak ja was. Bo ja nie toleruję tylko nietolerancji... I nawet nie podaję swojego prawdziwego wieku bo wiem, że jak się dowiecie to mnie całkiem zlekceważycie, nawet, jesli w was wierzę... Pozdrawiam.
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum