Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Sep 15, 2004 12:42 pm
JAk byłeem na obozie to na disce włanczli O-zona i dychas ię roskręcała ale nie mnie łeb mnie już od tej ...muzyki boli(nie do wytrzymania )
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Posted: Wed Sep 15, 2004 3:54 pm
Mati_00 wrote:
boze!!!!!!!!!!!!!!! jak mozecie wogole mowic ze to jet "fajne"....to jest kompletne gowno....
No bo to jest fajne. Fajne nie znaczy dobre, ambitne i tak dalej. Fajne bo wywołuje usmiech. Tylko ze dla mnie O-zine miał urok z Esk Jak nam nieźle odbijało, jak smiałysmy sie jak nawiedzone. To jest hit tych wakacji. I mi sie bardzo dobrze kojarzy Pewnie juz wiecej o O-zone nie usłyszmy, wiec niech sie panowie cieszą chwilą popularnosci. A widzicie...my mamy tyle tandetnych wokalistów a nikt nie zwojował tyle co oni...
Mati_00 mamy zupełnie inny gust muzyczny. Jak ja słyszę 52Debiec to mam taki sam ubaw jak przy O-zone
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sat Sep 18, 2004 3:24 pm
Ja jak słysze Dębiec53 to niewiem czy mam go słuchać czy niebo nie wiem co to jest... zapewne HH Ale ściągne se w Emule to się dowiem
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Posted: Thu Sep 30, 2004 8:53 pm
HH to najlepsza muza jaka jest...szczegolnie 2PAC...a polski HH?? rulez...te piosenki maja przeslanie...WWO...52debiec....wsluchajcie sie w tekst piosenek to zrozumiecie o czym mowia...one sa jak wiersz... albo 18l..."twoje miejsce"...itd. itp....przyjazn...normalnie nie ma lepszej muzy niz HIP HOP!!!!!!!!!! potem jest metal i rock(rammstein co to jest?? tezs metal??)...potem POP...ale zalezy kto...potem techno...a potem wszystko jedno...mowie wam...tak mowie ja BOBER!!!!!!!!a bober zawsze ma racje...a jesli nie ma racji to patrz wyzej
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Fri Oct 01, 2004 2:06 pm
Brrrr...Mati ty lubisz polski hh, a wiele osób nie, wiec nie sądze żebys ich przekonał Dla mnie z polskiego hh można się nieźle posmiac Bo kazdą rzecz mozna rpzekazac na rózne sposoby, a jakos panowie rerezentujący hh, nie dosc ze wszyscy wygladaja dla mnie tak samo, to ich przekaz do mnie nie trafia. Po prostu sobie cos tam gadaja i tyle Jak juz musza tworzyc to niech to będzie pogodne wolę cos spokojnego z przesłaniem, poezję ...
HH to najlepsza muza jaka jest...szczegolnie 2PAC...a polski HH?? rulez...te piosenki maja przeslanie...
Mati ... zawiodlem sie na tobie, hh ma przeslanie, no kurwa przestan. Te teksty sa tak samo ambitna jak nieodzalowana "Za krew naszej rasy" Konkwisty 88, mialy sens jak bylem w twoim wieku. Teraz uwazam, ze muza sluzyc do zabawy i te wszystki pseldointelektualne brednie sa nudne, porostu nudne (sa oczywiscie wyjatki, ale to szczegol). A ten caly wielce zyciowy hh ma tyle z zyciem wspolnego co kostka brukowa!!
"Dragostea Din-Tei" puścili nam na dysce Gdybyście to widzieli... Setka osób podskakujących z rękoma w górze, dracych sie na całe gardło I jeszcze piski 'różowych dziewczynek'.
Co do polskiego hh... Ponizej dna. Ale mogę zrozumieć kogoś kto go słucha, ale słuchał go przed modą na hh. Ale 90% skejtów przerzuciłoby się na metal, gdyby wszyscy słuchali metalu... I to mnie naprawdę denerwuje. Robienie czegoś ab być fajnym i lubianym... I te określenia - 'jedwabiście', 'ale polew' albo 'prochacz'. żenada !!! Ja kocham rock To dla mnie jest naprawdę muzyką
Posted: Fri Oct 01, 2004 7:11 pm
mam nadzieje ze nie myslisz ze slucham HH tylko dlatego bo inni tego sluchaja....nie jestem rowniez sk8'em....widzicie...dla mnie ta muza to jest muza....ale nadal sadze ze w ich tekstach jest wielka prawda zyciowa...o zyciu ludzi mlodych...i tak chyba wlasnie mnie wysmialiscie...ale co ja wam bede mowic...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Sat Oct 02, 2004 8:04 am
Co do HH to też nie znoszę. Chodzi o styl śpiewania, bo co do tekstów to myślę, że masz Mati rację przynajmniej w tych, które miałam okazję usłyszeć kiedys przypadkiem. Rzeczywiście mówią o tym co czują.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Sat Oct 02, 2004 12:24 pm
uh, dzisja widziałam teledysk do jakiejś innej piosenki O-zonów Dla mnie to brzmi tak samo jak to pierwsze...ale nie są w samolocie tylko gdzieś indziej
Posted: Sat Oct 02, 2004 5:33 pm
Też widziałam Taki kolorowy jest, jakas dyskoteka czy coś Tylko, ze taki urok letnich hitów... "Dragostea..." była czymś nowym Poza tym było lato,a latem sie słucha mimo wszystko róznych rzeczy, anwet sprzecznych z gustem A jak cała płyta jest taka sama, wszystko an jedno kopyto, w jednym stylu, to jesienią milknie Wrzesien jeszcze ciągnie letnie hity, a potem wraz z depresją listopadową zmienia się muzyka, której potrzebujemy. Dlatego pewnie coraz rzadziej bedizmey słyszeć O-zone To jest muzka na lato albo na karnawał A na jesień coś z klimatem....
Posted: Sun Oct 03, 2004 7:37 am
Tu się z tobą zgadzam, Keira. To raczej chwilowa moda. Ja w ogóle nie kojarzyłam zespołu O-Zone zanim nie rozdmuchano tej ich "Dragostei...". Nawet początkowo nie umiałam powiedzieć kto to śpiewa.
Z tzw. letnimi przebojami jest tak, że raczej szybko się o nich zapomina i wraca do ulubionej muzyki z dawnych czasów.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
straszne.... ozone sie rozpadło
tak wogle to jak se wypije to lubie to śpiewać i jak na imprezie to puszczą to jest ogólne szaleństwo... ale jak normalnie to słysze w ciagu to mi sie nóż w kieszeni otwiera:p
aa 5 2 Dębiec jest zajebisty, tyle że ten jego pierwszy klip jest kijowy i dopóki tylko to znałem to także twierdziłem że jest daremny
ale np. takie piosenki jak Państwo Policyjne albo Pies to dla mnie coś pięknego
I to Jest właśnie to czego nie rozumiem w tej muzyce, skąd taka niechęć do Policji,bo co,ścigają za rozbijanie szyb,za malowanie po murach,za ćpanie,picie??w Ameryce to może i faktycznie ma sens,ale nie w Polsce ,tu policja nie jest aż taka brutalna. A jak jakiś badyta dostanie pałą to przecież na niewinnego nie trafiło,dopóki nie dopuścisz się czynów zabronionych to wszystko jest ok,i jak tylko cię spisują to nic nie zrobią (chyba że się wyskakuje z jakimiś textami typu,"psy".itd <-wtedy też dostaniesz pałą ale patrz wyżej^)
Poza tym uważam że te texty przedstawiają rzyczywistość z perspektywy kogoś kto niewidzi dobrych stron życia bo NIECHCE a nie dlatego że ich nie ma....
Ogólnie cały HH to w zasadzie wzorowanie się na czarnych z amerykańskich slumsów,tylko że tu jest Polska ,nie ma uprzedzeń rasowych i nie trzeba się zachowywać jak zaszczuty bezbronny człowiek uciekający przed rasistowskim szeryfem
nie powiesz mi że policja jest święta, z resztą nieraz mieliśmy ze znajomymi niesłuszne problemy z policją
i jak by niebyło muzycy grający cieżką muze też jadą po policji. przykład:
Sepultura-Anticop
po prostu w rapie jechanie po policji poszło że tak powiem troche dalej:P
a piosenka "Pies" nie ma nic wspólnego z policją, żeby niebyło:p
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum