Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
chcialbym wam przyblizyc troche wiadomosci o elfach , wprost kocham elfy a to za sprawa ich cudownej symbiozy zycia : sa idealni, przyjazni a jednoczesnie walcza meznie do ostatniego elfa, wspaniale wladaja mieczem i sa doskonalymi strzelcami z lukow(oczywiscie ich lokow , ktore sa szczegolne) posiadaja w sobie zarowno moc, niewinnosc, dobroc oraz wladze ktora dobrze wykorzystuja. Dobra KONIEC glopot a teraz cos z historii
POSłUCHAJCIE :
Loren??? Gdzie to leży
Las Loren to nazwa ogromnej dzikiej puszczy rozciągającej się od środkowej części Gór Szarych aż po Przeskok. Elfy wyróżniają parę "regionów" w swym leśnym królestwie. W samym sercu Loren leży Wieczny Zagajnik. Miejsce to jest bardzo cenione przez Elfy jak, że stąd pochodzi drewno, z którego wyrabiają swoje łuki i strzały. Na zachód od Zagajnika znajduje się Mroczna Polana. To bardzo ponury zakątek lasu. Tutaj wykonuje się egzekucje na złapanych intruzach. Na Polanie odbywają się również zebrania rady magów. Zachodnią granicę lasu stanowi Dzika Ostęp. Jest to obszar przypominający step. Na kamieniach znajdujących się tam są wyryte ostrzeżenia dla wędrowców. Na południu Loren żyją dzikie koni. Ich ujarzmianiem kieruje Equos - jeden z elfickich szlachciców.
Athel-Loren
Athel-Loren jest to miasto ukryte w Lesie Loren w Bretonii. W lesie tym, co ciekawe, nie widać drogi, więc nie-elfom lub postaciom bez elfiego przewodnika dojść jest bardzo trudno (elfy kierują się głosem serca) Las ten czasami się zmienia i łatwo się w nim zgubić. Chodzą po nim różne zwierzęta (od zajęcy do wilków),. Jeżeli już się dostaniesz do elfiego miasta, znajdziesz tam: fryzjera, który potrafi zrobic dowolną fryzurę (bardzo duży wybór cena - 10 zlotych monet) , bank, pocztę, Gildię Podróżników, oraz gildie Lesnych Elfow. sklep i skup skór (paradoksalnie w ogole nie wykorzystywany) Mowiąc krótko, jest to piekne i ciche miejsce, dom dla wielu przedstawicieli najpiękniejszej z ras.
_________________ ELFY sa stworzeniami DOSKONAłYMI !!!
Posted: Wed Dec 10, 2003 8:22 pm
Elfy nie są stworzeniami doskonałymi. A to co napisałaś o nich to się może tyczyć wszystkich ras. Elfowie byli jak wszystkie inne wolne ludy Śródziemia.
_________________ "Tolkien - był Gandalfem, Czarodziejem bez wieku kształtującym przeznaczenie wielkich królestw."
Joined: 09 Jan 2004 Posts: 159 Location: wysłanniczka Gwiazd
Posted: Tue Jan 13, 2004 2:48 pm
Quote:
Elfy nie są stworzeniami doskonałymi
- tutaj, Strażniku, masz całkowitą rację.
Quote:
Elfowie byli jak wszystkie inne wolne ludy Śródziemia.
Z tym jednak nie mogę się zgodzić. Elfowie są bardzo specyficznym i charakterystycznym ludem, różniącym się swą natura i chechami od pozostałych, podobnie jak krasnoludowie, hobbici czy entowie.
Ludzie to nienajleprza rasa [według mnie(ale z wyjątkami)], są zdradziedzcy, zakłamani, zachłanni, egoistyczni i wiele innych złych cech, ale są też i tacy co są szlachetni, dobroduszni, pomocni, ofiarni i wiele innych dobrych cech. Podsumywując nie darze ich wielką sympatią, wole elfy.
_________________ Lord Draco
"Niech Moc Cię Prowadzi"
Ja osobiście do elfów nic nie mam, ale wolę ludzi. Oni to są bardziej skłonni do poświęceń, ofiar, są bardziej bezinteresowni. Hmmm ... Chyba gdybym miała przenieść się do Śródziemia, pozostałabym człowiekiem, ale z wysokiego rodu np. potomkiem króla Elessara.
Posted: Thu Oct 20, 2005 3:51 pm
Ta... elfy pisane przez u otwarte zdecydowanie nie są idealne
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Thu Oct 20, 2005 4:35 pm
ach, ja się zaliczam się do niektÓrych elfy jak elfy, nie były takie święte I chociaż nie uważam elfÓw za najlepSZą rase to ich cenię. Mieli duzy wkład w tworzenie jednej z najpiękniejszych, najbardziej magicznych cywilizacji Śródziemia.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Joined: 31 Oct 2005 Posts: 50 Location: Z koziej dupy traba
Posted: Tue Nov 01, 2005 7:37 pm Elfy...
Elfy maja łuki zrobione z wierzbowego drzwa...najlepiej strzelaja z łuku...maja gracje..
Lecz ja wole Krasnoludy,one maja klase...Sile,mocny łeb(duzo piwa),otrafia bezbłednie władać toporami i młotami...nigdy sie nie poddaja...lecz maja wady-mala zwinnąsć i zrecznosć...
CAM7CDUZ.jpg Elf...
1480 Time(s) 3.78 KB
CAGBDZQ2.jpg Krasnolud...
1480 Time(s) 5.5 KB
_________________ Zawsze znajdzie sie ktos kto uzupelni braki
Kto podniesie na duchu, za to dzieki chlopaki...
Tak krasnoludy to lud który zna sie na rzeczy i umie reagowac w kazdej sposobnośći.Są fajni mają różne specjalizacje, mocny lep jak juz kolega $Glutek$ to powiedzial,asertywni raczej ih harakter oceniam na chaotyczny neutralny.
To rasa która naj bardziej lubie i tyle jest fajna i podoba mi sie ich nawet poakzna sila
choc maja taki maly wzrost.
Posted: Tue Oct 17, 2006 5:04 pm
Elfy, rzeczywiście są istotami (prawie) doskonałymi;) W podręczniku do D&D są o nich same naj;) myśle że dobrze mieć przed sobą ideał;) oprócz tego b. podobał mi się elf Legolas we Władcy Pierścieni przecież zagrał go njlepsiejszy aktor na świecie;)
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum