Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Nowosci Muzyczne
Author Message
Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun Apr 25, 2004 10:33 am   Nowości Muzyczne

Czyli: na co warto poczekać? co warto kupić? kiedy wyjdzie coś ciekawego? kiedy będzie jakiś dobry koncert? Wszystko o muzyce na niedaleką przyszłość.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Apr 25, 2004 10:39 am   

Warto czekać na nowa plytke Peppersów, za jakis rok :) I mnie osobiscie bardzo ciekawi, co panowie dziadygi z Perfectu mają jeszcze do powiedzenia, czy moga jeszcze zaciekwawci, okaze sie jak wydadza nowy album...

nagg 
Administrator

Posted: Sun Apr 25, 2004 4:26 pm   

No ja czekam na produkcjie Kazika :) :>
Maja sie pojawic w tym roku dwie - KULTowa i KAZIKowa :)

W pierwszej kolejnosci - Kazik "41" Czemu "41" otoz tyle artysta lat skonczyl - chodzily plotki, ze ma byc cover "czterdziestolatka" :lol: lyta ma byc bardziej wysublimowana - czyt. bardziej ciezkostawna niz inne pozycje Kazika. Bardziej takie brzdakanie, dlugie, eksperymentalne... Wlasciwie wszystko jest juz gotowe, plyta ma wyjsc przed wakacjami.

Druga, Kultowa plyta, przypuszczam, ze jednak nie zostanie w tym roku wydana, a jesli nawet, to na jesien (zawsze jesienia jest trasa koncertowa - pomaranczowa :) ) Z ta plyta jest o tyle dziwnie, ze na poprzedniej trasie juz mozna bylo uslyszec ok 4-6 piosenek, Zostal nawet wydany singiel dla fanow (sprzedawany tylko na koncertach - znaczy takie zalozenie bylo). Kawalki z koncertow slyszalem, mam je na kompie - powiem, ze bardzo ciekawie sie zapowiadaja :) Zwlaszcza na tle, nie_tak_fajnej ostatniej plyty Kultu "Salon Recreativo".

Kazik to jedyny artysta ktorego plyty kupuje w ciemno - kupilem wszystkie LP, mimo, ze wlasciwie wszytkie sie u kumpli walaja - bo ja glownie z kompa slucham :)

nagg

nagg 
Administrator

Posted: Tue Nov 29, 2005 8:58 pm   

No i tak jak pisałem. Kultowa płyta nie pojawiła się na wiosne 2004 roku. Nie pojawiła się też jesienią. Nawet jesienią 2005 roku. Ale już jest - zima 2005 - i NOWA PłYTA KULTU!

W poniedziałek w Radiu BIS swoją premierę miała piosenka Kult "Kocham Cię, a miłością swoją" z singla o tym samym tytule, promująca album "Poligono Industrial". Oto jej tekst:

Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym wypełnić cały świat
Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym nakarmić wszystkich Was
Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym poruszyć z posad niebo
Kocham Cię, a miłością swoją rozpalę pożar gdzie potrzeba

To było przecież niedawno tak
To było przecież niedawno jak
Jak okiem sięgnąć zmienił się świat

Kocham Cię tak, jak kiedy w deszczu
na przystanku jęliśmy się całować
Kocham Cię tak, jak gdy na okno ucieczką musiałem się salwować
Kocham Cię tak, jak kiedy okna u kreatury myć mieliśmy
Kocham Cię tak, jak gdy pierwszy raz w domu Twoich rodziców zostaliśmy

Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym wypełnić cały świat
Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym nakarmić wszystkich Was
Kocham Cię, a miłością swoją mógłbym poruszyć z posad niebo
Kocham Cię, a miłością swoją rozpalę pożar gdzie potrzeba

Piosenkę można usłyszeć w Radiu BIS lub... klikając w ten link:
» http://www.staszewski.art...(radio_bis).mp3 -- musicie wkleic caly link w przegladarke

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Nov 29, 2005 10:05 pm   

Początkiem listopada jakoś wyszła "Piła Tango" płyta Strachów na Lachy. Klimat coraz dalszy PP ;) Piosenki... zróżnicowane, trochę pseudokubańskich rytmów, trochę komibnacji i zabawy róznymi stylami :)
W "Dzien dobry, kocham cię" Grabaż pokazuje, ze nie umie śpiewać :green:
Ogólnie płyta pochłania mnie coraz bardziej :) Utwory są rózne, niektóre bardziej... hmm... refleksyjne ;) [w stylu SnL of coz], niektóre bardziej rozrywkowe ;)

K. I. Gałczyński

Robak
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Nov 29, 2005 10:50 pm   

In Flames - Come Clarity (data - 3.02.2006 - ale oczywiści jest juz moja ;] )
Norther - Till Death Unites Us (data - 25.01.2006)

Pierwsze o tyle ciekawe, że wydawać się może, że In Flames powracają do korzeni - mniej śmierdzi komercją i nu-metalem, na szczeście. Bardzo fajnie :)
A Norther - klasa sama dla siebie, zespół który rośnie w siłę i jest nadzieją dla melodyjnego metalu - niesamowicie ciekawi mnie, jak sobie poradzą na nowym krążku...

Galad 
Moderator

Posted: Fri Jan 20, 2006 3:52 pm   

na onecie jest nowy teledysk Buldoga, pewnie był gdzieś wcześniej, ale ja go dzisiaj zobaczyłem. więc co myślicie o tym projekcie, o Kulcie i caqłkiem nowej płycie Poligono Industrial?? Aha, jak ktoś nie widział niech łaskawie kliknie na ten napis, a będzie mu dane
in Mordor where the shadows are."

nagg 
Administrator

Posted: Fri Jan 20, 2006 3:53 pm   

teledysk buldoga jest brand new - nie przegapiłeś go

btw teledysk do pobrania tez od buldoga
http://www.buldog.pl/buld...oja%20panno.mpg

pozwolę sobie zacytować strone buldog.pl
Quote:
BULDOG rozpoczyna nagrywanie płyty
30 stycznia 2006 rozpoczynamy nagrywanie dużej płyty. Będziemy to realizować w studiu Elektra w Warszawie (w tym samym studiu nagrywaliśmy singiel). Pierwsza sesja będzie trwała do 09.02.06. Zgrania i miksy rozpoczną się 01 marca. Wydanie płyty zaplanowane jest na początek maja 2006. Płyta oczywiście zostanie wydana samodzielnie przez Buldoga

to było a propos nowości wydawniczych :)

Nowa plyta Kultu została przez wielu wielu poprostu zjebana - ale taki nastał czas dla zespołu - Kazik wspomiał, że przed OKSK czuł, że jest zbyt pięknie, że wszycy sie zachwycają twórczością jego i Kultu - już wtedy wiedział, że kiedyś pęknie. Teraz odnoszę wrazenie, że narzekanie na Kult jest troche w modzie. Każdy lubi dołożyć legendzie.
Inna sprawa, że PI nie jest płytą wybitną - ale napewno podobać się może - ja naleze do tej wąskiej grupy. Jest parę naprawde świetnych kawałków - Tłuszcza, Ponad Stan, oraz z przymróżeniem oka utwór tytułowy (marski treściowo tekst... ale posłuchajcie ile melodii jest w słowach "Poligono Industrial"!) tworzą klimat tej płyty. Warto nadmienić "Braci" których aranżacja jest typowa dla Kazika (w jednej piosence materiał na conajmniej trzy - rózne melodie, teksty). Niebo lepsza od żałosnego Salonu Recreativo, o niebo gorsza od OKSK.

Pewnie nie każdy wie, że buldog nie jest projektem kazika jeno wieteski - menadzera kulcich. Buldog ma to co maja mlode zespoly, a czego jakby Kultowi brakuje - jakas wewnetrzna motywacje, chec by cos swiatu udowodnic. Teksty na buldogu sa w powszechej opinii duzo lepsze niz na PI - a tekściarz ten sam. Wielu muzykow tez jest z Kultu. Jest jednak lider ktory naciska, koordynuje. I to nie jest Staszewski.
To jest ten problem - kazik przez swoja solowa tworczosc bardzo oddalil sie od estetyki Kultowej - przy ostatniel plycie mocno wyszedl konflikt w zespole. Muzyczna linia jest stworzona przez banana (waltornia) a kazik tylko spiewa. Mimo wszystko jest to chyba dobre rozwiazanie - ja osobiscie wkladajac plyte Kultu do odtwarzacza mam pewne oczekiwania - gdybym otrzymal cos na modle "Kazika" bylbym mocno zawiedziony.

Buldog ma power, ale troszke brakuje tej muzyce pazurka (klasowych solowek:D)

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Dec 09, 2006 12:21 pm   

Grzegorz Turnau - Historia pewnej podrózy.

Turnau wybrał rózne piosenki Grechuty, i te najbardziej znane ["Będziesz moją panią", "Korowód"] jak i te, których wielu słuchaczy nie zna ["Lanckorona", "Nie wiem o trawie"] i spojrzał na nie po swojemu.
Jest delikatnie [poza "Motorkiem", ale ta piosenka jest w innym stylu :P ], fortepianowo, ulotnie. Aranzacje są niekombinowane, gładkie, bardzo dopracowane. Nie ma w nich tej typowej dla Grechuty chropowatosci, ktora czasem sprawiala wrazenie niedokladnego przygotowania materialu.
U Turnaua slychac wszystko. Niektóre wersy czy slowa odkrywam dopiero teraz, bo sa idealnie wyspiewane, slychac kazda litere ;) U Grechuty czasem bywalo niewyraznie, ale tez szybciej i dynamiczniej :)
Płyta jest bardzo sympatyczna. Jak ktos lubi charakterystyczna dla Turnaua, szczegolnie spiewajacego liryke, subtelnosc,marzycielskosc i brak pospiechu, a przy okazji lubi sie rozkoszowac pieknem slowa to polecam :)

K. I. Gałczyński

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: