Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Nowosci kinowe - opinie, bez spoilerow!!!
Author Message
awa 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Sep 18, 2005 9:18 pm   

keira, na Aleksandrze wszyscy spali :tak: albo robili ciekawsze rzeczy. Właściwie nie miałam na co, ani nawet na kogo popatrzeć. Wynudziłam się jak mops, Troja też mi się nie podobała. MOim zdaniem była tak beznadziejna jak Aleksander. :evil: na szczęście Aleksandra oglądałam w domu, to chociaz mogłam uderzyć w kimę.Po jakimś czasie sie obudziałam i znowu było nudno. :elf:

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Oct 02, 2005 10:42 am   

Niach, niach, niach... Już niedługo "Gnijaca panna młoda" Burtona :D W dodatku w Polsce bez dubbingu!!! :D A głos w oryginale podkłąda np. Johnny Depp :green: i Danny Elfman :D No, jak tylko wejdzie na ekrany kin to ja śmigam :D Burtonowski klimat, głos Johnny'ego, muzyka Elfmana, fajna grafika... mniaaaam :D

K. I. Gałczyński

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Oct 02, 2005 11:04 am   

Też się ciesze, bo szczerze nie sądziłam, że będę mogła zobaczyć 'Gnijącą pannę'. Ale obiecałam Kei, że siepodzielę z tobą moimi wrażeniami z 'Fabryki...'. Może jestem infantylna ale ja byłam zachwycona. Uilbiam takie bajki ;] Klimat Burtona, świat jaki buduje, jego praca światłem, kolorem, scenografia -to dokładnie coś co lubię. I Johnny był oczywiście cudowny ( choć nieco blady ;) ). Aczkolwiek zgadzam się z ogólnie panującą opinią, że małe dziecko może się wystraszyć. Mały Wonka wygladał dość koszmarnie z tym średniowiecznym narzędziem tortur na zębach a scena z wiewiórkami mogłaby śnić mi się po nocach... :D

Byłam też na 'Broken flowers' Jarmuscha. Jeśli ktoś lubi poczucie humoru Jarmuscha to polecam, choć moim zdaniem w porównanie z 'Kawą i papierosami' wypada na korzyść 'Kawy'. Bardzo podobał mi się Bill Murray ;]

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Oct 02, 2005 11:26 am   

Ja akurat wczoraj oglądałam "Kawę i papierosy" :) Fajny film, ciekawa obserwacja świata, świetny klimat :) Najbardziej mnie ubawiła etiuda z rodzenstwem White'ów o cewce Tesli :P Inne tez bardzo fajne. Na "Broken Flowers" miałam isc, ale czas się skurczył :roll:

Iii tam, to nie infantylizm :] Po prostu Burton kręci zachwycajace filmy :) Przy tym bardzo specyficzne, wiec jak ktos lubi jego twórczosc to zawsze znajdzie cos dla siebie. Mojej mamie tez się bardzo podobało :D Poszukuje muzyki do "Charliego...". W 2 sklepach w necie znalazłam, ale stanowczo za drogo... :tak(:

K. I. Gałczyński

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Sun Oct 09, 2005 1:44 pm   

Keira_Metz wrote:
Ja akurat wczoraj oglądałam "Kawę i papierosy" :)

Też oglądałam ;) I muszę przyznać, że bardzo mi się podobało :] Jarmusch kręci naprawę świetne filmy. Klimat genialny, wszystko w dwóch kolorach- czerni i bieli, idealna obsada: Roberto Benigni, Cate Blanchett, Alfred Molina, Bill Murray, Yggy Pop czy Tom Waits :P . Do tego te kawiarnie, dialogi. Całość daje niesamowity efekt. Film lekki, nie wymaga specjalnego nastroju czy nastawienia. Cudny. Polecam.

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Mon Oct 31, 2005 12:00 am   

Przed momentem skończyłam oglądać film, który dość przypadkowo wpadł mi w ręce. Właściwie byłam dośc zaskoczona, bo nie wiedziałam nawet, że taki film 'się kręcił' - a jest z tego roku. Tutuł brzmi "Green Street Hooligans", a całość opowiada o kimś/czymś co my nazywamy psełdokibicami. Rzecz dzieje się w Londynie, gdzie każdy klub piłkarski ma swój...'gang' choć sami bohaterowie twierdzą, że nie są gangiem. W każdym razie te ugrupowania po każdym meczu walczą między soba o hmm...'prestiż'. Dość krwawo walczą rzecz jasna. Pod koniec film robi się całkiem nieprzyjemny. Gdyby nie kilka wzniosłych frazesów wygłoszonych na poczatku i końcu przez głównego bohatera, film byłby całkiem wporządku ( chciałam napisać przyjemny ale to złe słowo). Ale główny bohater jest Amerykaninem więc wzniosłe frazesy do niego pasują. Oprócz tematyki, podoba mi się bohater drugoplanowy, brytyjski akcent i stadion West Ham United. Ach, wzmianka, że Arsenal ma świetną drużynę ;] UWAGA! Główną rolę gra Elijah Wood :D

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Oct 31, 2005 9:34 am   

A ja własnie wczoraj byłam na "Tim Burton's Corpse Bride" :) Animacja, czarny humor, musical... nie wiem jak to dookreślić ;)
Pomysł świetny, realizacja cudowna. Przepiękna grafika :) Bardzo fajny klimat ;) Dużo fajnych tekstów, humoru sytuacyjnego ;) Charaktery ludzkie świetnie zarysowane ;) Do tego dubbing: Depp, Bonham-Carter, Lee, Elfman, Finney ;)
Dla fanów Burtona pozycja obowiązkowa ;) Innym też polecam ;)
Na zachęte:

K. I. Gałczyński

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Oct 31, 2005 10:20 am   

Tak! Tak! Tak! Ja przyznaję, że film jest przecudowny :D Najfajniejsze są pieśni szkieletów :lol:

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Oct 31, 2005 10:36 am   

Szkielety wymiatają 8) Jak grają na sobie, rzucają głowami itp :P Najczystsza magia kina :D

K. I. Gałczyński

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Oct 31, 2005 3:34 pm   

I jak wywijają szczekami śpiewając :ban: To dopiero imprezka :D :D :D

Milva 

Posted: Tue Nov 01, 2005 4:29 pm   

Bardzo rzadko cokolwiek oglądam, ale przez ten długi weekend nadrobiłam zaległości ;)
Pianista - mieszane uczucia. Film całkiem, całkiem, ale nie jest aż tak rewelacyjny, żeby wychwalac go pod niebiosa. Zreszta mało jest filmów, które można tak wychwalać ;) Daje dużo do myślenia. Zwłaszcza Niemcom :/
Aviator - W porządku. Niec nadzwyczajnego. Może być. Owszem, pan DiCaprio ( uch, jak ja go nie cierpię :x ) pokazał wreszcie jakiś ułamek talentu aktorskiego.
Ciało- :] Ten emot mówi sam za siebie :] CUDO! oglądałam go już 8 razy i za każdym jest tak samo dobry. Jeśli wkrótce o wszytskich polskich filmach będziemy mogli powiedzieć to samo, co o Ciele, to poziom naszej kinematografii bardzo się polepszy :]
Roboty - ciekawie zrobione. Fajna grafiki i dubbing ( oczywiście w oryginale) Z jednej strony kreskówka dla dzieci, z drugiej nie do końca. Nie wszytskie z nich zrozumieją do końca o co dokładnie chodzi, nie zrozumieją niektórych dialogów, zdarzeń. Fajne.
Narzeczona diabła - pisałam już o tym filmie, w temacie o horrorach ;) Śmieszne i fajne :lol: Horror ( komedia moim zdaniem) z lat 60tych. Rola główna Christopher Lee. Jeśli gra on, to film musi być dobry :P Nawet jeśli jest tak kiczowaty jak ten ;)

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Nov 01, 2005 8:32 pm   

A propos Pianisty. Powiem szczerze, że się zawiodłam. Spodziewałam się lepszej produkcji zwlaszcza biorąc pod uwagę fakt, że film wynoszono pod niebiosa ;) I jeszcze jedno, może to dziwne i takie trochę... nie wiem nawet jak to określić (:lol:), no ale do rzeczy: brakowało mi chociazby jedego polskiego słowa wypowiedzianego w filmie. Bo napisy były, ale można je było też wyartykułowac ;)

Milva 

Posted: Thu Nov 03, 2005 7:01 pm   

Taak :] Dziwnie ogląda się film o polakach rozmawiających nie po polsku...

Byłam w kinie na Planie Lotu. Uch, film jest przeciętny i nie specjalnie mi się podobał. Niektórzy chwalą go, że niby świetny thriller, trzyma w napięciu, ciekawy... Ale na mnie nie wywarł większego wrażena. Lekko nudnawy, o mało nie zasnęłam ( musiałam jescze wstać na 8:30 ! Uch, nie ma to jak wycieczka do kina z klasą...), fabuła może i oryginalniejsza od niektórych filmów, ale... Uch, po prostu najzwyczajniejszy w świecie hollywoodzki film. Na dodatek wszystko utrzymane w sennej, szaro-niebieskiej kolorystyce... Zakończenie typowe :/ i wszyscy żyli długo i szczęśliwie... Co do aktorów... Jodie Foster nie zagrała fenomenalnie i wydaje mi się, że stać ją na wiele więcej.

Hobbitka 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Nov 17, 2005 3:17 pm   

a ja bym chciała pójść na Egzorcyzmy Emilly Rose... ale nie wiem czy warto... heh, no i nie mam z kim... a sama iść do kina do dość żałośnie... :]
or just fuck off...

Milva 

Posted: Sun Nov 20, 2005 1:33 pm   

Gnijąca panna młoda ;] - genialne. Boże, jak ja dawno nie widziałam takiego cudnego filmu :) Fajne wykonanie, dubbing, Bohaterowie (!) i szczegółowość... No po prostu brak mi słów. Postacie powaliły mnie na kolana :) Każda inna, ich charaktery, zachowanie, sposób chodzenia ( ach, i te ich nogi :P ) , gestykulacji, mówienia... Kolorystyka, klimacik dziewiętnastowiecznego miasteczka, muzyka... Naprawdę warto obejrzeć! :green:

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Nov 20, 2005 5:19 pm   

Nogi boskie :D Victor cudownie biegał po lodzie w lesie ;) Dubbing cudny ;) Aktorzy ulubieni przez Burtona: Bonham-Carter, Finney, Lee, ze o Deppie nie wspomne :P Muzyka... w traielrze była maksymalnie odlotowa ;) Elfman doprawił Czajkowskiego ;) Grafika jest przecudo i oryginalna. Ja chcę, zeby dostali Oscaaaraaa :D

K. I. Gałczyński

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Nov 20, 2005 6:09 pm   

No super, super! Gnijąca panna młoda była czarująca ;] te jej spojrzenia hehe. Ja mam tylko jeden zarzut - czemu to było takie krótkie?

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Nov 21, 2005 7:51 am   

Jakby go wydłużyli mógłby się zrobić ciąąągnąąący się. Myslałam, ze mi minie szybko, a jeko nie czułam tego, ze to tylko chwilka :) Długosc była ok :P Inaczej zrobiłoby się zgniłe spaghetti ;)

K. I. Gałczyński

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: