Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Rosyjski film, podobno efekty a la Matrix; Opinie co do fabuly bardzo podzielone, jedni sa zachwyceni (okreslaja Matrixa przy tym jako amerykanska papke) a inni zalamani...
Posted: Mon May 30, 2005 11:41 am
Wygląda całkiem obiecująco.
Ja akurat pod tym tytułem znałam tylko jakąś sensację z tytułowym obrazem "Nocna Straż", ale z dawna.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Mon May 30, 2005 10:44 pm
A ja znam taki obraz Rembrandta ale jak ściągnęli z niego warstwę brudu to się okazało, że to wcale nie nocna straż i że nie dzieje się w nocy ale że to "Wymarsz Strzelców"
O, i się temat urwał. Niedobrze.
Właśnie, widział ktoś?
Ja widziałam, mi się zdecydowanie podoba. Chociaż pół sali wyszła w trakcie seansu, a jakieś na oko młotkowate towarzystwo marudziło, że nie wiadomo, o co chodzi. Czego tam można nie rozumieć?
A film jest taki inny, efekty też w porządku.
Poza tym ja kocham ruski jazyk!
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
i niestety bardzo się zawiodłem film jest po porstu nudny naprawdę pierwszy raz zdażyło mi się zamknąć oczy na dobre kilka minut z zamiarem pójścia spać fakt, cała reszta tj. scenografia, efekty są na najwyższym poziome, ale co z tego?
może obejrze go jeszcze raz na dvd, ale dopiero gdy przecenią go mocno, ale na następne części do kina już raczej nei pójdę.
a i nie wiem, dlaczego ciągle mówią o tym "rosyjski matrix"?
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Wiedziałam, że jestem inna .
A spałam do tej pory tylko na "Starej Baśni" i... hmm... "Obcym z głębin"? W IMAXie, ale głównie dlatego, że w nocy nie spałam w ogóle (wycieczka szkolna i wszystko jasne).
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Podobno w Polsce w ogóle nie będą wyświetlać "Dziennej straży". (chyba że już gdzieś wyświetlali, tylko Elbląg jest zapóźniony). Takie ploty krążą.
Jeszcze ma być trzecia część...
Film jest łatwiejszy do przełknięcia, jak najpierw przeczyta się książkę... chociaż różnią się dość mocno, jak zwykle. W ogóle, film jest tak z grubsza na podstawie jednego rozdziału książki. Nie wiem, jak mają zamiar zrobić z tego trylogię filmową, jeśli książek ma być 4, a oni się nie wyrabiają nawet z jedną... Poza tym film kończy się inaczej niż książka i albo wprowadza widzów w błąd, albo też całkowicie zmienia treść.
[ Dodano: Czw Paź 26, 2006 11:13 pm ]
Noo więc, widziałam dzisiaj Dzienną Straż.
Pierwsza część jest zdecydowanie lepsza, druga jakaś taka nudna, dłużyzny, niepotrzebnie dodany drugi wątek romansowy i naciągane zakończenie... Pozmieniana fabuła, wcale nie na lepsze... Dzienną się rozczarowałam.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum