Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
U mnie w życiu muzyka gra prawie cały czas (rano gdy się gdzieś wybieram, na przerwach w szkole, popołudniu kiedy siedzę u koleżanki lub kumpla, wieczorem gdy się uczę, teraz gdy to pisze). Jak już po prostu się nie da to zawsze mi coś chodzi po głowie (potrafię przez całą lekcje nucić coś – na szczęście kumpela z ławki zawsze uprzedza jak zaczynam za głośno nucić, w najgorszym wypadku wybijam rytm palcami lub nogą).
Jak potrzebuje momentu ciszy to wyłączam na chwile i już za chwile – nawet nie wiem kiedy – znów włączam.
P.S.: Są 3 zdania
_________________ "Czy można mówić o jakim takim porządku,
jeżeli nawet gwiazd nie da się porozsuwać,
żeby było wiadomo, która komu świeci?"
z "Psalm" Wisławy Szymborskiej
Nie będę oryginalna. Muzyka jest ze mną praktycznie zawsze. Nawet kiedy nie mam mozliwości jej włączyc i posluchac, jakas piosenka huczy mi w głowie i zyje tam własnym zyciem
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Mon Jan 22, 2007 1:47 am
Moim zdaniem muzyka jest bardzo ważną rzeczą w życiu młodego człowieka, może zmienić jego ideologie, moze dać poczucie bycie w grupie, a przede wszystkim pozwala się odprężyc/wykrzyczeć/wytańczyć... to chyba tyle
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
Myślę, że można tu jeszcze dodać, że muzyka jest dla nas pewnego rodzaju azylem.
_________________ "Czy można mówić o jakim takim porządku,
jeżeli nawet gwiazd nie da się porozsuwać,
żeby było wiadomo, która komu świeci?"
z "Psalm" Wisławy Szymborskiej
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Thu Feb 01, 2007 11:49 pm
Jedna z najbardziej istotnych rzeczy, których w życiu nie ma, a powinny być, to właśnie muzyka. Ale nie w stylu takim, że sobie ktoś mp3 puści. Chodzi mi o wymiar filmowy - tam, niezależnie od sytuacji, bohaterom towarzyszy, przeważnie niezauważana, ale jednak muzyka. Można się wykłócać, że idąc ulicą człowiek słyszy symfonię silników, klaksonów, rozmów i wszelkiego rodzaju dźwięków, ale... To nie to samo
Do tego stopnia mi to przeszkadza, że raz wyznając miłość jednej z moich wielu obecnych byłych puściłem nam z mp3 najpierw tą nutkę Edyty Bartosiewicz z Nigdy w życiu - ze sceny w deszczu na koncu. Bo i scena była taka. I dzięki temu było filmowo ;D
Pozdrawiam gorąco raz jeszcze
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Fri Feb 02, 2007 7:25 am
Filmowo, wyreżyserowanie,... sztucznie?
Dla mnie muzyka jest tłem tego, co robię. Nie lubię siedzieć w ciszy. Nie mogę się uczyć w ciszy. Muzyka uplynnia atmosfere wokol mnie, łatwiej mi sie wtedy skoncentrowac
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sat Feb 03, 2007 2:36 am
Nie Kei, nie sztucznie ładnie. Nie wiem jak Ci to wyrazić. Taka sielanka. (w ogóle to mam idealną godzinę na pisanie postów - 2.30, na lekkim rauszu, po małej imprezie...)
Jak człowiek naogląda się za dużo komedii romantycznych, to się potem tak ma, no...
Proste Skrzywienie
Pozdrawiam
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Sat Feb 03, 2007 9:49 am
Komedie romantyczne, komediami romantycznymi, ale nie trzeba powielać pomysłów filmowców, żeby stworzyć nastrój. Szczególnie, że powinien być on wyjątkowy, a nie powtórzony za kimś. Poza tym, potem taka dziewczyna moze miec traume, ogladajac film
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Thu Feb 08, 2007 4:27 pm
Keira wrote:
Nie lubię siedzieć w ciszy. Nie mogę się uczyć w ciszy. Muzyka uplynnia atmosfere wokol mnie, łatwiej mi sie wtedy skoncentrowac
O tak stanowczo . Głupio się tak siedzi jak gdzieś z głośnika obok nikt się nie wydziera. Właściwie nawet jak się nikt nie wydziera to coś mi tam w głowie gra. Na lekcjach też się czasem bawię wystukując rytm, ale wtedy się z reguły wkurza osoba z którą siedzę . Zastanawiam się też czasami co jest takiego w muzyce, że wiele subkultur wybiera ją na główną (lub jedyną) formę sztuki którą prezentują? Ma ktoś jakiś pomysł?
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Posted: Fri Feb 09, 2007 6:43 pm
Hmm, gdy ja wracam do domu to zapuszczam na CD albo MP3 swoje ulubione zespoły: Metallica, Pink Floyd, Black Sabbath itp. I do wieczora słucham, a później...czekam na następny dzień Można powiedzieć że częściowo żyję muzyką
U mnie muzyka gra prawie cały czas. Kiedy robię coś na komputerze, uczę się, nawet kiedy czytam. Wychodzę z domu prawie zawsze ze słuchawkami na uszach.
Nie wyobrażam sobie życia bez muzyki, jestem od niej uzależniona;).
Posted: Mon Jun 16, 2008 10:38 pm
kiedyś też tak miałem, że bez muzyki ani rusz...a roweru bez słuchawek sobie nie wyobrażałem (w skrócie pisane ) ... a teraz bywa, że cały wieczór śmigam po necie, a w głośnikach cisza... dziwaczeje na starość
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum