Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Jan 18, 2006 12:29 pm
-> Czary i magia (a czym innym mogląby zajmować się Czarownica? )
-> LotR, LotR, LotR!!
-> Książki i filmy fantasy
-> Koty, smoki i kruki, ostatnio wilki, od kiedy w tym teście wyszedł mi wilk
-> Komp i informatyka
_________________ "Świat dzieli się na tych, którzy czytali Hobbita i Władcę Pierścieni, i tych, którzy dopiero ją przeczytają." SUNDAY TIMES
Posted: Thu Feb 16, 2006 11:11 am
Rzeczy bez których żyć nie mogę:
1. Muzyka, muzyka i jeszcze raz muzyka.
2. Czytanie, ciekawych książek.
3. Dłuuuugie samotne spacery .
4. Surfowanie po necie i pisanie na forum.
Reszta pasji:
1. Pisanie.
2. Rysowanie (chociaż talentu nie mam).
3. Malowanie figsów z LOTRa (kto chce wiedzieć co to proszę wejść na: www.srodziemie.sfan.pl)
4. Myślenie w samotności.
5. Gadanie z kumplami.
Chyba tyle.
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Sat Apr 22, 2006 3:37 pm
Kiedyś pewnie tu wymieniałam moje pasje, ale szukac mi się nie chce W kazdym razie tytułem uzupełnienia:
- kulinaria póki co jestem specem od szarlotki i pycha ciasta czekoladowego Poza tym staram się rozwijać na innych frontach - gotujemy z przyjaciólkami co jakiś czas rózne smieszne rzeczy Ecik rządzi w kuchni, ale mozna co nieco podpatrzeć. BTW, polecam quesadillas
- taniec... od czasu jak zaczęłam chodzić na kurs nie wyobrażam sobie tygodnia bez ruchu tego rodzaju
Przymusowa pasja
- rozwiązywanie zadan z matematyki ale przyznam, ze daje duuuzą satysfakcję
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
aktualizacja :
-w sumie zapomniałam wymienić łucznictwa, które w sumie już chyba ze 3 lata trenuję... i tzw 'rekonstrukcji historycznej' (:
-poza tym co do kuglarstwa, to teraz zajmuję się szczudłami (tylko rzadko mogę gdzieś pochodzić, zwłaszcza teraz, jak nie mam sali, a jest mokro i po placach zabaw mniej fajnie się chodzi ... place zabaw są śmieszne, dzieci biegają między szczudłami i w ogóle trzeba mieć niezły refleks, żeby się zatrzymać przed takim stworkiem ), żonglerką, żonglerką kontaktową i kijem. w planach mam dwa kije, ale muszę poćwiczyć wyrzuty, no i flowerstick, bo dostałam, a bardzo rzadko się nim bawię...
-no i fotografia mi się spodobała ostatnio, ale amatorsko... nie mówię, że się nie staram, ale nie stać mnie na przykład na jakiś zajebisty sprzęt itd.
a, akryl, o którym wspominałam w poprzednim poście, podrożał i kosztuje -bagatela- 355 zł ... ałć.
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Fri Oct 27, 2006 6:11 pm
Nazg, wtedy to się uczyłam podstawowych kroków do roznyuch tancow towarzyskich - walca, cha chy, rumby, jive'a, quickstepa. Teraz juz nie cwicze Ale mam zamiar do tego wrócic
Z pasji... hmm... aktualnie nie rozwijam Staram sie z pasja podejsc do kartografii, ale to ponad moje sily
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Mała aktualizacja .
Historia, historia i jeszcze raz historia! I nie tylko w znaczeniu szkolnym. Owszem, przedmiot lubię jako tako, ale moje zainteresowanie nie ogranicza się tylko do zajęć lekcyjnych...
Ja historię kocham, historia mnie fascynuje, czytam książki historyczne, godzinami mendzę o historii, a efekt jest taki, że cała rodzina wychodzi, przyjaciele biją, wrzeszczą i przezywają od wariatek, bo nie mogą mnie już słuchać .
Prócz tego, przesiadywanie w bibliotekach, księgarniach i antykwariatach. Lepiej mnie do nich nie wpuszczać. Bo jeśli wejdę, to nie wyjdę przez dobre parę godzin . Potrafię oglądnąć, przejrzeć wszystkie interesujące mnie książki. Pod wpływem zapachu farby drukarskiej zapominam o bożym świecie i odpływam .
Cóż jeszcze... Kocham łazić po kościołach. Zwłaszcza po kościele franciszkanów, dominikanów, katedrze i Mariackim... Lubię przyjść od czasu do czasu, usiąść sobie gdzieś na ławeczce i rozmyślać, wdychając zapach kadzideł, starych murów i wosku i gapiąc się w sklepienie ^^ . A najlepiej to wejść do Mariackiego około godziny 19... Gaszą wtedy światła, nie ma wielu turystów, palą się świeczki i jest cicho... A u franciszkanów, wcześnie rano, o 7 czy przed 8, ćwiczą (czasami) śpiewanie chorałów. Można sobie przyjść i posłuchać . I światło wschodzącego słońca wlewa się przez witraże... Przepiękny widok
I jeszcze jedno. Wielogodzinne przesiadywanie na fotelu, bez zbędnego ruchu , z upchniętym gdzieś kotem , kilkoma książkami pod ręką, ze słuchawkami na uszach, pod kocem, i orientalną herbatką korzenną z cynamonem, kardamonem i imbirem .
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Ja co jakiś czas wpadam w różne wielkie pasje!
Aktualnie mam ochote na bycie humanistą (zawsze byłem dobrym matematykiem ) i sportowcem. Dlatego pisze ostatnio artykuły do gazety i postanowiłem wspinać się na ścianke w pobliskim ośrodku sportu .
Jak mi sie znowu coś odmieni to wam napisze
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Mon Oct 30, 2006 7:16 pm
Milva widze, że mamy podobnie... ja też Kocham Historie...i lubie walnąć sie na łóżko, przykryć kocem, upchnąć gdzieś misia od Kamili mieć coś do picia, herbata lub cola i MAAAAAASEEEEE książek historycznych, lub jakiś gazet zazwyczaj po gdzieś 1,5 - 3 godzin ide spać
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Thu Dec 14, 2006 3:14 pm
moje pasje: gra na perkusji, śpiew i gra w siatkówkę
Gra na perkusji wychodzi mi świetnie, śpiew już nieco gorzej, siatkówka fatalnie ale i tak ją lubie
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum