Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Mar 14, 2003 6:08 pm Nasze nicki i imiona
Skąd wzieły się wasze nicki ^^(psedonimy )
Mój wzioł się od słodkiego pokemona o imeniu Mew
plus słówko Light .Daje razem Jasny,świetlisty Mew. (to słówko tak aby odznaczyć to ,że jestem dziewczyną i ,że jestem po dobrej stronie ^^ )
Dla nie wiedzących jak wygląda Mew
Posted: Fri Mar 14, 2003 9:48 pm
Teluumen... No coz... Wypowiadalem sie juz raz na ten temat. Jest to slowo zaczerpniete z jezyka Elfow (wedlug niektorych uzywalem przedawnionego slownika ). A znaczy Sky, czasem takze z przymiotnikami Bright, Clear. A powod dla ktorego go wybralem? W pewnym sensie impuls, a w innym to fakt iz tylko niebo nie skrywa uczuc. Poza tym lubie czasem na nie popatrzec niezaleznie od tego co wlasnie przezywa. Szkoda ze ludzie coraz zadziej to robia...
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Posted: Sun Mar 16, 2003 11:16 am
Heheh... a moj nick wzial sie od dodania jednej litery M do mojego imienia
Magda + M = MMagda
A ten nick powstal dlatego, ze nie mialam zadnego lepszego pomyslu
_________________ Cuio i Pheriain anann! Aglar'ni Pheriannath!
Hmm... "nagg" to skrot nieformalny od Nagash (niekiedy mozna mnie dostrzec pod taka xywa)
krótka historia Nagasha
Quote:
Nagash na samym początku swojej „kariery” sprzymierzył się z Dark Elvesami, od których nauczył się wielu czarów. Był on wybitnie uzdolniony, co pozwoliło mu na uzyskanie po wielu próbach czaru wskrzeszania. Swoją zabawkę zaczął wykorzystywać do ożywiania zmarłych wcześniej Królów mumii. Robił to w mieście o nazwie Khemri, w którym wybudował nawet Czarną Piramidę Nagasha. Następnie zaczął z biegiem lat wskrzeszać coraz to nowe jednostki aż do czasu, kiedy ludzie widzący jego potęgę wypowiedzieli mu wojnę. Wyprawili przeciw niemu garstkę wojowników, którzy wobec rosnącej nieustannie potęgi Undeadów poddali się bez większej bitwy. Nagash wtedy zaatakował Imperium i zdobył twierdzę w Sylwani. Niestety jednak ludzie całą swoją siłą zdołali ją odbić (Elfy też mieli w tym duuużą część udziału). Zdobyli mikstury Nagasha i zawładnęła nad nimi chęć ich wykorzystania. W wyniku nieumiejętnych kombinacji, ludzkie ciała przybrały inny wygląd – ich zęby się wydłużyły, uszy nabrały „Elfiego” kształtu oraz musieli odżywiać się krwią. W pobliżu jednak nie było nikogo oprócz ludzi, więc to właśnie nich Wampiry zaczęły prześladować. Wampiry nie były zbyt silne więc przyłączyły się do armii Nagasha. Lecz po upływie lat w wyniku powstawania nowych rodów Wampiry urosły w siłę i odłączyły się od Undeadów. Kiedy Królowie Mumii się o tym dowiedzieli postanowili także utworzyć osobną armię. W ten sposób Vampire Counts i Army of Khemri podzielili się Imperium Nagasha.
ta amatorski tekst, jaki na szybko znalazlem w necie. Nagash byl potezny czarnoksieznikiem, mierzyl ponad 4,5 m wysokosci.
Fascynacja postacia wywodzi sie z kolekcjownowania Warhammera
Najpiękniejsza z Valier najbardziej z Potęg Świata uwielbiana przez Elfy. Jedna z Aratarów. Quendi ułożyli wiele pieśni o niej i wzywali imienia Elbereth, gdy byli w niebezpieczeństwie. Varda panuje nad wszystkimi strefami Ei. Służebnicą Vardy jest Ilmare. Elbereth jest małżonką Manwego, wraz z którym zasiada w ich pałacu, na Oiolosse. Gdy są razem stają się silniejsi dzięki swej miłości. Varda spotkała Melkora jeszcze przed powstaniem świata i odrzuciła go, odtąd bał się i nienawidził jej całym swym czarnym sercem. Właśnie Varda, zwana tez Tintalle, stworzyła i umieściła na niebie gwiazdy i które Elfy ujrzały przebudziwszy się nad jeziorem Cuivienen. Elbereth napełniła światłem Latarnie Valarów, Słońce i Księżyc. Królowa Valarów, podobnie jak Manwe, najbardziej z Elfów kocha Vanyarów. Jednak zawsze pomagała wszystkim dobrym istotom, gdy potrzebowały pomocy.
Nie wiem co mnie skusilo aby taki przydomek sobie wziąść. Na pewno fakt ,że lubie elfy (no a szczególnie elfickie bóstwa ).
Mam tu nawet linka do jej portreciku:
http://www.tolkien.lo.pl/varda.php?.id=Valinor
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
gg: 3453192
Last edited by Elentari on Tue Mar 18, 2003 7:18 pm; edited 1 time in total
Posted: Wed Mar 19, 2003 5:39 pm
Mój pseudonim wywodzi się od... no właśnie: od czego? Hmm... Od imienia Samantha - genialne nie? No a skróty - Sam, Sami - to skróty od tegoż imienia. No ale to nie jest mój jedyny pseudonim...Np. Vilya - od mojego ulubionego "pierścionka elfów": Pierścienia Powitrza...
Ps. Nimrodel: a ja myślałam, że ten nick to od elfki Nimrodel, a nie od órskiego potoku...
_________________ "Wiatr muska trawy lśniące rosą
Tak lekko, jakby stąpał boso,
Aby nie budzić szmerem ludzi
Śpiących po pracy, która trudzi."
------
"W pewnej chwili wiatr zaczął wiać.
I powietrze wypełniło się mocą."
no to niech ktos zgadnie skad ja swoj nick wzialem no dobra, powiem bez bicia. otoz pewnego dnia, ladnych pare lat temu, moj kumpel widzac mnie w pozie dosc ekwilibrystycznej powiedzial ze mam cialo jak z gumy. pare skojarzen, pare anglicyzmow i juz nawet nauczyciele w szkole do mnie plastic mowia.
Zawsze bylam Miłka, dla doslownie wszystkich, starzy, nauczyciele, znajoi. W sumie to zdrobnienie od imienia Radomiła, ale nie calkiem poprawne. A Milka, bo w necie na ogol sie polskichkrzaczkow nie uzywa, uz pomijajac to, ze wogole ich nie mam, zeby tu pisac to sobie skopiowalam z czyegos posta te ł A _00, bo data urodzenia albo wiek sa banalne
_________________ Chcecie uwolnic sie od prawdy?
Zduscie ja slowami
Guest
Posted: Thu Jun 05, 2003 9:50 am
Moj nick Keira Metz wziął się stąd że na jednym forum była dziewczyna z nickeim Triss. Triss to moja ulubiona czarodziejka z sagi o wiedźminie. Jako że nie chciałam jej powielać wybrałam inną magiczkę, własnie Keire. Imię mi się spodobało i tak już zostało. Tutaj dorzuciłam jedynie nazwisko. Wprawdzie mogłabym zostać u was jako Triss, ale nie chcę sobie robić mętliku w głowie.
moj nick CHICKEN wzia sie od mojego nazwiska (którego nie zdradze ) które kojazy sie z "kurczak" (i tak mnie nazywali w podstawówce) ale ze amerykanizacja nastepuje wiec jestem CHICKEN
PS czasami tez mowia na mnie Kitchen gdyz jeden bardzo obyty z angielskim tak na mnie zacza mowic
_________________ http://theonering.glt.pl -wszystko o Władca Pierścieni
Zagłosujcie na moją stronę
[1][2][3]
A mój nick - Beren - wzioł się z tąd, że właśnie kończyłem Silmariliona gdy zapisywałem się na forum i szukalem jakiegoś fajnego bohatera a że Beren zdobył jednego z Silmarilów z korony Morgatha to wybrałem go.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Ueeeee.... A ja myślałam, że wybrałeś Beren'a, bo on miał taką piękną dziewczynę.... żartuję. Ja wybrałam swój nick, ponieważ Luthien to moja ulubiona postać. Poza tym jestem Tinuviel już dosyć długo.
Tak przy okazji.... Dopiero niedawno skapnęłam się, że jest jeszcze jedna Luthien Tinuviel na tym forum i chcę ją przeprosić za to, że wzięłam sobie taki sam nick.
No..ja sie nie popisze tutaj raczej bo malo orginalny nick;D
A wzial sie z teog, ze poprostu do aktorki grajacej Arwen jestem podobna, no i tak jakos wyszlo..;]
Ale zastanawiam sie nad czyms bardziej orginalnym, ale to wymaga scislego przemtslenia;P
_________________ Ae u Esteliach nad
...Estelio han..
......Estelio ammen
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum