Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Mon Mar 29, 2004 2:29 pm
Mam niby Ellifane, bo dawno zakladałem tusobie konto na tym forum, a zmieniac nie bede, a to jets głowny bohater moich opowiadan Treaz uzywam Ozz na innych forach, a to dlatego, ze w American Pier, jeden koles byl Ozzstriker, ucialem i zostało Ozz, bo mi sie podoba
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Mój natomiast wziął się z książki Mika Waltari "Wrogowie rodzaju ludzkiego". Epikaris była osobom która wystąpowała w nieudanym spisku przeciw Neronowi. Zginęła poprzez tortury ;(
_________________ Wtul się w mój kokon zostaniesz Motylem, już...
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Fri Jul 23, 2004 10:33 pm
Mój nick jest....to taka kwestia przypadku troche. W sumie to zaczęłam używać go od niedawna i to raczej z przymusu.
Od czasu kiedy przeczytałam Władce Pierścieni posługiwałam się nikiem Elanor (to chyba każdy wie co to - zimowy kwiat o złotych płatkach rosnący w Lothlorien), ale niestety ostatnio stał się on nieco zbyt....popularny, to znaczy wszczędzie się takie klony pałętają (dziwne - zanim nakręcili ten film to chyba byłam jedyna w sieci). Nawet na tym forum ktoś się juz tak zarejestrował - więc musiałam poszukać jakiegos innego który by do mnie pasował i tak zaczęłam powoli kożystać z Nimue.
Jest to postać występująca w Mgłach Avalonu (Marion Zimmer Bradley), no i przy okazji w niektórych mitach arturiańskich. Była kapłanką Wielkiej Bogini (i o ile dobrze pamiętam córką Lancelota - przynajmniej w Mgłach Avalonu) i jest taka troche mi się wydaje do mnie podobna, tzw. bługie bląd kręcone włosy, jasna cera itp.
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Sat Jul 24, 2004 9:25 pm
Mgły Avalonu! Fantastyczna jest ta książka. Muszę sobie ja kupić i przeczytać ponownie bo czytałam ją już dośc dawno temu i czas sobie przypomnieć. Lektura tej książki przyczynia się do tego, ze jak widzę reklame Króla artura to chodzą mi ciarki pp plecach....z obrzydzenia...
A Nimue występowa też w Wieży jaskółki jeśli dobrze pamiętam...
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Sat Jul 24, 2004 9:32 pm
Wieży jaskółki niestety nie czytałam, ale w Mgłach Avalonu jestem zakochana od pierwszej kartki . Mnie niestety skręca juz po niemal każdych legedach arturiańskich - cóż może zrobić z człowiekiem jednak książka. Za to film może być śmieszny- szczególnie ta ciemnowłosa Ginewra na koniu i z łukiem
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Sun Jul 25, 2004 9:53 am
Nien nie w "Wiezy Jaskółki" tylko w "Pani Jeziora" W sumie w tej częsci Sagi się motywy arturiańskie pojawiają całkiem często, ale tam w ogóle ałe mnóstwo nawiązań do literatury W każdym razie, jako że nigdy sie nie interesowałam królem Arturem i całą otoczką, to twój nick Nimue skojarzył mi się od razy z Sapkiem
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum