Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Zawsze można mu "i" urąbać. I będzie Mat_00. Też ładnie.
Mój nick wziął się od imienia postaci z książki Mc. Kiernan'a. Z postacią się nie utożsamiam, ale imię mi się spodobało. Przylgnęło do mnie do tego stopnia, że per "Ri" nazywają mnie zarówno znajomi ze szkoły, jak i ludzie poznani przez internet.
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Wed Dec 27, 2006 9:35 pm
Keira_Metz wrote:
Jak sądzicie... obciąć nazwisko?
Obciąć. Zdecydowanie lepiej brzmi krócej.
A moja "Amarylis"? Powstała całkowicie przez przypadek przy wymyślaniu dawno temu imienia do postaci w Baldur's Gate. I potem tak zostało w necie tu i tam. W świecie realnym noszę całkowicie inny "pseudonim artystyczny" - Pancerna. I nie, nie jestem ogromna, silna i wieeelka. Po prostu ktoś tak przekręcił moje nazwisko. i zostało.
_________________ "Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem Twojego życia."
Milvuś, moje przyjaciółka ma taki zestaw imion, że hej: Magdalena Bernadeta Konstancja. Liter a liter, ale brzmi dumnie
Też tak chcę. Ale moje będą brzmiały równie dumnie -
Katarzyna Iwona ( cholera, to psuje efekt powinno być coś dłuższego ) Konstancja, albo Katarzyna Iwona Gryzelda, albo Kunegunda, albo Scholastyka.
Chyba będę przedstawiać się wszystkimi .
Hmm, a można mieć właściwie więcej niż trzy imiona? Chyba można... To wtedy będę Katarzyną Iwoną Judytą Kunegundą Eufrozyną Konstancją Gryzeldą Sybillą etc.etc. Całe stadko się uzbiera .
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Scholastyk ma na imię mój ludzik wspinający się po dreadzie
Też nie poszlam do bierzmowania. Co tydzien te przygotowania, kiedy trzeba było się uczyć na testy...niezbyt dobry pomysł...poza tym kościół jest zbyt zbiurokratyzowany, więc nie biorę w tym udziału.
\
Galad wrote:
Piotrek, pospolicie okropnie, niestety, ale lubię swoje imię
Bardzo ładne imię. O!
Kei, nie skracaj nicka, tak brzmi dumnie "Keira Metz" , a i tak wszyscy mówią do Ciebie Keira albo Kei.
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Thu Dec 28, 2006 5:38 pm
Nimloth wrote:
Kei, nie skracaj nicka, tak brzmi dumnie "Keira Metz" , a i tak wszyscy mówią do Ciebie Keira albo Kei.
No właśnie, skoro wszyscy tak mówią, to po co mi to nazwisko?
Ono odwołuje mój nick do konkretne bohaterki literackiej, w dodatku średnio sympatycznej
A samo imię jest neutralniejsze
Nie będę robić wielkiej rewolucji, choc ciągnie mnie do imion Shayla czy Ishya
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Tue Jan 30, 2007 6:59 pm
No mój dlatego, że akurat mi się gollum "spodobał" a stworzony został jak miałem 12 lat. Teraz właściwie już go nie używam, tylko krążę po necie jako "egzemplarz". Po prostu kiedyś chciałem sobie jakiś fajny nick wymyślić i tak mi przyszedł egzemplarz do głowy i już się do niego przywiązałem.
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Posted: Fri Feb 02, 2007 3:05 pm
Ciern - początkowo wziął się od imienia smoka z trylogii dziedzictwa. Smok należał do Murthaka, nazywał się Cierń, zmieniłem(czyt.usunąłem) kreseczkę nad ,,n" i powstał nick, taki trochę po Rusku jak sie dosłownie przeczyta
Posted: Wed Feb 14, 2007 4:27 pm
A to ja się jeszcze pochwalę przezwiskiem szkolnym jeśli można . Ponieważ spanie w nocy jest czynnością rzadko przeze mnie praktykowaną do szkoły prawie codziennie przychodzę zaspany, z bolącymi oczami i nie do końca kojarzę co się ze mną dzieje. Biorąc pod uwagę, że mam długie, nie zawsze uczesane włosy, często rano wyglądam jakbym był po ciężkiej imprezie, więc kumple wymyślili na mnie przezwisko ćpun i jakoś się tak przyjęło(pominąłem, że na pierwszych lekcjach i przerwach często sobie drzemię). Zastanawiałem się, czy by sobie nie zmienić nicka forumowego na ćpun, ale jakoś mi nie pasuje. Co wy na to? Poza tym w mojej klasie jest jeszcze "zielarka", jak się domyślacie powód nadania jej tego przezwiska jest podobny jak u mnie.
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Mam na imię Bartosz, przez co mój pierwszy nick był "Bar". Ponieważ ta nazwa nie za bardzo podobała mi się, zmieniłem nick na "Bart". Ten też mi się w końcu "znudził". I tak powstał aktualny po dziś dzień nick "BAT"... Bardzo mi się podoba, gdy pisze się go z wielkich liter...
tyle
_________________ Wielki Optymista
Moje posty nigdy nie wyrażają w całości mojego zdania, gdyż w danej chwili nie wszystko potrafie ubrać w słowa...
Dano mi imię Iwona, więc tworzyłam przeróżne kombinacje z tymże imieniem, co mi się ale to szybko znudziło.
Hm, mój nick wziął się, sama nie wiem skąd. Dumałam, dumałam, aż wkońcu powstało to, co widzicie ^^
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum