Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Nasze miasta i miasteczka
Author Message
Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Apr 27, 2005 3:06 pm   Nasze miasta i miasteczka

W związku z zagorzałą dyskusją w Ogolnych, zakładam nowy temat, w którym prezentujemy uroki własnych miast i okolic i udawadniamy, że własnie Bielsko-Biała jest najlepszym miastem w Polsce 8)

No to taaaa, jak juz Kei powiedziała - góry, zielono, zero spalin, ok.200 tys wiec wszyscy sie znaja ;) w dodatku za rok mamy Ekstraklase więc i piłka nozna bedzie na najwyzszym poziomie 8)
W ogóle jest fajnie, ale na razie pozwole wam coś od siebie walnąć 8)
Małopolska rządzi - Śląsk śmierdzi :green: (mam do małopolski jakies 5km ;) )
Sorki Kei :green:

Pozdrf.

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Apr 27, 2005 3:24 pm   

zaczne od tego że Śląsk rządzi:P
mieszkam se w żorach, 60 tysięcy ludzi tu mieszka, miasto jest czyste, ładne, mamy pare osiedli z dużej płyty (mieszkam na takim 8) ) i bardzo fajne stare miasto i ładny rynek.
fajny klimat tu jest, i bardzo dziwni ludzie tu mieszkają :green:

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 27, 2005 3:36 pm   

Warmińsko-Mazurskie!!! :D Z Elblągiem na czele!!!

A co?! Elbląg to może dziura, ale najfajniejsza w świecie :D :D:D Wszędzie blisko, jak już wcześniej pisałem, Bażantarnia to genialny las, do sklepu muzycznego niedaleko, ludu nie tak znowu dużo, całkiem fajna starówka (mała, ale spokojnie ze 20 pubów - to tak jak ktoś lubi pić :P ), czasem jakiś fajny koncercik i to nie tak znowu drogo, w mairę spokojnie, blisko do NazgUli :D I ładne panny tutaj mają ^^ Ludzie są w mairę fajni, zazwyczaj (nei mówię, że zawsze) tolerancyjni, w mairę normalni. No i stąd są takie fajne kapele jak Trauma, Demise czy Enter Chaos :D :D:D[/i]

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Apr 27, 2005 4:06 pm   

Eeee tam :) Nie znacie się. Jest tylko jedno piękne, cudne, przewspaniałe miasto. Każdy kto był w Krakowie mi przyzna, że nigdzie indziej nie ma takiego klimatu, takiego rynku i takiego EMPIKu. Kraków to miasto artystów, mamy najlepsze obwarzanki, najfajniejszego smoka, największe konwenty. Wspaaaniały music-shop na Grodzkiej, najwspanialszy na swiecie dział z metalem w ww. Empiku, zawsze pełen ludzi rynek i BITa na Św. Krzyża. Aaaa I jeszcze "Śródziemie" gdzie ponoć najdroższe piwo w całym mieście. Czego chcieć więcej?
Kraków ma duszę :) Miasto artystów, szalenie w dodatku piękne.

A jedynym miejscem w Polsce, choć trochę do dawnej stolicy porównywalnym jest Wrocław. I ładnie tam i fajni ludzie.

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 27, 2005 4:45 pm   

To czas na off-topa :D

Taaak, Wrocław jest cudowny... To się nazywa starówka :D :D:D cóż, tak jak ja Warszawaik, tak moja rodzina z Wrocławia :P Cóż, w tym roku muszę znów tam pojechać ^^

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Apr 27, 2005 6:48 pm   

Dobra Kraków jest piękny, ale niecały :P Stare miasto i owszem :P Tylko że poza tym tez są bloki, spaliny, tłumy ludzi, korki etc. :P

A ja mieszkam w Tychach [ok. 135 tys.] :] Miasto jak na Śląsk zielone, mnóśtwo parków, stawów... Browar :D Muzeum Piwowarstwa i Miejskie ;) Poza tym knajpa, w której przesiadywał Rysiek Riedel ;) I jego grób :) Aż dziw, że Ozz tu nie bywa ;) :P
Miasto, które keidys było sypialnią GOP-u teraz zyje włąsnym zyciem.
To nie stereotypowe miasto śląskie - fabryki, kopalnie, kominy, familoki. E-e. Miasto na skraju puszczy, naprawdę zielone, mnóśtwo ścieżek rowerowych, żadnych kopalń :)
No i z mojego osobistego okna mam widok na Beskidy :)

Pozdr. dla Świra ;)

K. I. Gałczyński

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Apr 28, 2005 12:49 am   

nie wiedzialam ze w tychach widac jeszcze nasze najpiekniejsze polskie góry :D

ja je widze z balkonu mojego kochanego domku w czechowicach dziedzicach.. no ale to juz jest typowe miasto przemyslowe.. kranieć prawdziwego śląska..
kopalnia, rafineria (czasem okropnie śmierdzi :lol: ), kablownia, kontakt (produkuje gniazdka elektryczne) i zapałkownia z której wyrobów korzysta prawie cala polska :D

i nie ma u nas zbyt ładnie.. przynajmnije sklepów mamy pod dostatkiem.. i ci co umieją dobrze szukać to znajdą mimo wszystko wiele uroczych miejsc (wbrew pozorom Ozz :P )

ale i tak zazdroszcze temu bielszczaninowi widoku na gory :tak(:

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Apr 28, 2005 2:05 pm   

Warszawa :D wspaniałe miasto... zawsze mnie zadziwia... :D zwłaszcza, jak się gubię chociaż mieszkam tu od urodzenia ;) Wszystkie drogi prowadzą do Warszawy ;) Mamy coś, czego Wy nie macie... :> pałac kultury :D :D przydałby się jeszcze dostęp do morza i jakieś góry i by było cudnie ;) ;) Nikogo tu nie znam i to jest wspaniałe :D mogę z siebie zrobić durnia na środku ulicy (co często mi sie zdarza) i nic :D :D tylka kilka osób krzywo się spojrzy i pójdzie dalej w swoją stronę.... Wszędzie jest blisko i wszystkiego jest pełno.... co nie zmienia faktu, że kiedyś chyba z 5 sklepów obeszłam i nie znalazłam mięsa mielonego ;) a taką miałam ochotę na spagetti ;)

a do Krakowa bym chciała na konwent... :P ;) :]

Jan Kasprowicz

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Thu Apr 28, 2005 5:18 pm   

A ja mieszkam w małym miasteczku - Ustroń ( niech mnie tylko ktoś spyta czy w Morskim :zona: ). Nie będę pisać, że to najpiękniejsze, najwspanialsze miejsce na świecie bo po pierwsze to nie jakaś licytacja, po drugie jest wiele wspaniałych miejsc. Ale fakt faktem jestem zadowolona, że mieszkam tu a nie gdzie indziej ( jeśli chodzi o Polskę). Mieszkam poza miastem, w wielkim domu z wielkim ogrodem ( nie wyobrażam sobie mieszkania w bloku - jak kiedyś będę się musiała przeprowadzić do bloku to chyba tam zwariuję). Jest cisza, spokój a jednocześnie wszędzie blisko. Z jednego okna mam widok na Równicę, z drugiego na Czantorię ( o! teraz właśnie na nią zerkam ;] ) Czego chcieć więcej?

Tinwenara 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Apr 28, 2005 11:31 pm   

To ja się pochwale moim miejscem zamieszkania, zwłaszcza że Ara wie coś o moim pięknym miasteczku :) (chyba)
Piekne, królewskie miasto (i gmina nawet) Niepołomice!!!
Mamy XIV-wieczny zamek i kościół, zamek królewski (ufundował go Kazimierz Wielki), mamy nawet jakieś mroczne legendy i podobno jakieś tajemne korytaże łączące zamek z kościołem... Jest jeszcze Puszcza Niepołomicka a w niej kila rezerwatów, sa nawet żubry (wprawdzie zamkniete ale są.. :) ), klub jazdy konnej, park, ryneczek, kopiec, ratusz, obserwatorium astronomiczne....
A tak poza tym to mieszka tu (w gminie) ok 21tys ludzi... a miasto jest położone niedaleko Krakowa, gdzieś tak 40 minut jazdy...
A ja mieszkam w centrum i mam widok z pokoju na park i zamek :) niby miło, gorzej jak są dni Niepołomic :/
Nie ma to jak w Niepołomicach (i w Krakowie), nie chciałabym mieszkać nigdzie indziej (jeżeli chodzi o ten świat :] )!!!
Last edited by Tinwenara on Fri Apr 29, 2005 11:13 am; edited 1 time in total  

Galad 
Moderator

Posted: Thu Apr 28, 2005 11:56 pm   

to ja mam najlepsyz argument aby was przekonac ze Wawa i okolice sa najlepsze, najladniejsze (a przynajmniej te okolice) i w dodatku moza wszystko doac:) a miasnowicie ten argument: ktos chce bana? 8) 8) :green: :green: ;] (zartuje, chyba nawete jzu nei moge tego zrobic ale o tym cichoo :) )

no ja jak juz pisalem mieszkam w malej wsi co zwie sie Solec (na niektorych mapach nawet nest zaznaczona). Mamy jakis tam super hiper las (rezerwat jakis czy cos...), spozywczy na koncu wsi (w ktorym ja nigdy nei bylem), bardzo spokojna okoice (oprocz tych gosci co maja spadochron, siedzenie i silniczek... ale planuje kupic wiatrowke.. :) ). a i mam kilkanascie koni5 metrow od domu, moge gapis sie w nei ile chce.. :)
do Konstancina (tak tego Konstancina :) )mam 3 kilometry, czyli 3 kilometry do Alberta :D ogolnie tylko po to tam jezdze. a jako ze codziennie jezdze wdo wawy do szkoly moge pojechac do slawnego blue city :green: centrum i najlepszego empiku na marszlkowskiej :) .
a no i mamy palal jak Riatha napisala 8) i ogolnei fajnie jest :)
in Mordor where the shadows are."

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Apr 29, 2005 2:52 pm   

No to moja kolej.:D
Co można powiedzieć o mojej miejscowości. Hmm. Mszana Dolna to raczej małe miasto w Małopolsce otoczone górami, ale dobrze służące wypoczynkowi na łonie natury. Położone dokładniej na trasie Kraków - Nowy Sącz dla dociekliwych także w sąsiedztwie znanej miejscowości uzdrowiskowej Rabki Zdrój.

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed May 04, 2005 4:17 pm   

Sin - jeszcze Exslicer, hłehłe :D

i Rynkowski, lol :lol:
A tego, że do mnie blisko, nie traktowałabym jak zalety :twisted:
No. Ale Kraków jest ok (w końcu półkrakowianka jestem, tak? :P )

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed May 04, 2005 4:46 pm   

Nazg: jakbym siębawił w szczegóły to ym dopisał Meta[no]l i masę innych :P Ale wymieniłem te bardziej znane :P

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed May 04, 2005 6:38 pm   

haha...chyba kazdy wie jak Gorzow nie lubi Zielonej Gory...tak wiec nie chcac obrazac nikogo... w zielonej nie ma rzeki...nawet nie ma tramwajow...hahaha :tak: :lol: a ja mieszkam w gorzowie...najwieksze gangsta miasto w polsce...tu mieszkaja najlepsi ludzie w kraju...no nie liczac tych z tego forum... ;)

Platon

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed May 04, 2005 8:23 pm   

Ozz - spaliny są wszędzie

Mati_00 - Zielona Góra jest cudna :D Byłam w sobotę :) Naprawdę sympatyczne miaste ;) I mam tam boską rodzinę :P A Gorzów przejazdem nie robi dobrego wrazenia :P

K. I. Gałczyński

Narmo
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed May 04, 2005 9:28 pm   

Wrocław ,Wrocław sie zawsze poddaje ostatni...
Tak Wrocławto naprawde piekne miasto,tyle zabytkow ,kominy elektor-cieplowni strzelaja w samo niebo,no i mamy podziemia,chyba takie jakich nie ma w calej Polsce,tylko zaduzo hipermarketow tu jest,i straszny smietnik miejscami :/ (osobliwie kolo tych hipermarketow)
Aha najwzniejsze,ile tu jest fajnych opuszczonych miejsc :D :D

Galad 
Moderator

Posted: Wed May 04, 2005 11:17 pm   

ja w wroclawiu nei bylem, ale z tego co Ziemianski pisal - bardzo ladne miasto. tata byl tam i mowil to samo. moze keidys pojade ;)

osatnio (znaczy sie w poniedzialem), niektorzy wiedza co bylo... odwiedzilem Lodz i podobala mi sie ;) piotrkowska (sama nazwa jest super :green: ) bardzo ladna ;] szkoda ze taka krotka :? ;]
in Mordor where the shadows are."

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: