Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Feb 18, 2007 11:09 pm
W życiu nie byłam w Bytomiu. Katowic unikam, nie lubię.
Moim miejscem na ziemi wciąż są Tychy. Mimo że się zaczęły po moim wykrakowieniu zmieniać i nie jestem z nimi na bieżąco. Tutaj najbardziej czuję się sobą.
A Kraków. Hmm... Osiedle, na którym mieszkam, jest mi bliskie. Może dlatego, że rozmiarami, klimatem w jakiś sposób przypomina mi Tychy. Bo to ubocze, czuję się tam bezpiecznie. Na uczelnię blisko.
Poza tym dzięki temu rzadko bywam w centrum i Kraków wciąż ma dla mnie magię.
A najpiękniejsze są Błonia o poranku, we mgle i złotym słońcu...
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Tue Feb 20, 2007 11:37 am
Ara:) wrote:
Eeee tam Nie znacie się. Jest tylko jedno piękne, cudne, przewspaniałe miasto. Każdy kto był w Krakowie mi przyzna, że nigdzie indziej nie ma takiego klimatu, takiego rynku i takiego EMPIKu. Kraków to miasto artystów, mamy najlepsze obwarzanki, najfajniejszego smoka, największe konwenty. Wspaaaniały music-shop na Grodzkiej, najwspanialszy na swiecie dział z metalem w ww. Empiku, zawsze pełen ludzi rynek i BITa na Św. Krzyża. Aaaa I jeszcze "Śródziemie" gdzie ponoć najdroższe piwo w całym mieście. Czego chcieć więcej?
Kraków ma duszę Miasto artystów, szalenie w dodatku piękne.
Dokładnie tak . Do uroków miasta dodałbym jeszcze Klasztor Dominikanów i ludzi którzy na rynku dają darmowe koncerty, oraz pokazy breakdance, no i oczywiście mimów. Biała dama rządzi .
P.S. Męcząca aura w Krakowie? Od kiedy?
[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 11:40 am ]
P.P.S. Rodowitym Krakusem, żem nie jest ale bywam często. Pochodzę ze wsi co się Miłocice zywie i cieszy mnie to niezmiernie .
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Posted: Tue Feb 20, 2007 1:24 pm
To wszystko ma swoje uroki, ale nie uważam Krakowa za najcudowniejsze miejsce na Ziemi i raczej nie chciałabym tam żyć przez wiele lat
Bo jest np. Jagiellońska, która mimo bliskości Rynku potrafi śmierdzieć uryną. Są kamienice z odbitym tynkiem. Bałagan, śmietnik.
Kraków stanowczo nie wykorzystuje swojego potencjału.
Jednym z najuroliwszych miasteczek w jakich byłam jest Stratford-upon-Avon. Tam się czuje ducha renesansu
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Sat Feb 24, 2007 10:35 pm
"Moooooooooooje miasto..."
Gorzów Wielkopolski, położony nad Wartą, w samym środku węzła komunikacyjnego Berlin/Europa - Szczecin/Gdańsk - Poznań/Warszawa - Zielona Góra/Wrocław...typowe małe miasto... zaledwie 130 tys ludków, ale kocham je...no ale i tak się z niego wyprowadzę kiedyś, bo marzy mi się domek na wsi jakieś uroki to miasto ma? hmm... katedra z XIII lub XIV wieku...chodzimy czasami do niej z Kamilą...oprócz tego Spichlerz z XIIIw i troszkę muru obronnego...co ciekawe, Gorzów, podobnie jak Rzym położony jest na 7 wzgórzach...
ale co z tego jak i tak nikt z Was tu nie przyjedzie
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Sun Feb 25, 2007 2:19 pm
nie chcę mi się na jakieś zadupie wybierać
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum