Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Nasze miasta i miasteczka
Author Message
Keira 
Szara przystań

Posted: Thu May 05, 2005 9:42 am   

Piotrkowska krótka ;o Toż to dłuuuugaśna ulica :D I faktycznie bardzo sympatyczna. Na samej Pietrynie i jej przecznicach jest tyyyyleee cudownych miejsc... :green: Mimo tego, że łódź ma średnią opinię, to dla mnie to jedno z najprzyjemniejszych miast w Polsce :) Szczególnie jak sie ma dobrego przewodnika, który wie jak melin unikac :P

K. I. Gałczyński

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Thu May 05, 2005 6:04 pm   

Kochani, przecież to Malbork jest najpiękniejszym i najwspanialszym miasteczkiem... Rajem na Ziemni... A w tym raju, cóże tu długo mówić, jeno Wielbark, a zwłaszcza Skarpa najcudniejsza... Tak, tak, żadne miejsce na tej planecie ani też na żadnej innej nie jest równe czarowi naszego miasteczka, naszego rozwalonego zamku, naszego skradzionego Starego Miasta, naszego parku, lasu, Nogatu, poligonu, naszych pól, naszych willi, rezydencji, bloków, chat... Ach... Och... :twisted:

Nadto, w owym mieście jestże chata... eeee... cytadela... jeno zwana pieszczotliwie chatą... cytadela z ogrodami... z tarasem Na Skarpie (gdzie odbywa się Techno Party z DJ Errorem) z widokiem na Kałdowo... A w cytadeli owej... mieszka wielmożna pani...

Dobra, co ja wam będę tyle gadać :P
Pozdr.

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Hobbitka 
Mallorny Lothlórien

Posted: Tue May 17, 2005 6:43 pm   

Heh, a ja siedze w małym ale pięknym mieście - Toruniu ;] za dnia może nie jest tak ciekawie, ale wieczorem albo w nocy... Cudnie... :green: fakt, jak w każdym mieście można sie natknąc na żuli i inne ścierwa ale to mało ważne :P masa lasów, wielki poligon, cudne zabytki (chociaż jest ich niewiele) dodają miasteczku uroku... Home, sweet home... ;]
or just fuck off...

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Sat Aug 27, 2005 5:30 pm   

Agatin-K wrote:
Kochani, przecież to Malbork jest najpiękniejszym i najwspanialszym miasteczkiem...

Ooo...Malbork piękny :tak: A dokładniej to zamek... Chciałabym na nim mieszkać, albo chociaż odwiedzać parę razy w roku. Byłam tylko raz, ale wystarczyło, żeby uznac go za najpiękniejszą polską ( niemiecką gwoli ścisłości :P ) warownię... Wawel niech się schowa. No dobra, nie jest zły, powiem nawet, że jest ładny, ale po prostu mi się znudził...Zawsze robię za prywatnego przewodnika, jesli przyjedzie do mnie ktoś spoza Krakowa. I to tylko dlatego, że w przekonaniu moich rodziców wiem o tym zamku najwięcej z całej rodziny. Czasem tego żałuję. Cały czas, słyszę tylko :" Kasiu kochana! Oprowadź nas po Wawelu! Ty tak dużo wiesz!" :evil:
A wracając do Krakowa...
Ara:) wrote:
Nie znacie się. Jest tylko jedno piękne, cudne, przewspaniałe miasto. Każdy kto był w Krakowie mi przyzna, że nigdzie indziej nie ma takiego klimatu, takiego rynku i takiego EMPIKu.

Tak, piękne cudne i przewspaniałe, ale trochę mi się znudziło. ( Ara! Nie bij! ;) ) Mimo to i tak je kocham, i za żadne skarby nie przeniosłabym się do innego... A uwiebiam je zwłaszcza za klimat, idealnie pasujący do fantastyki. Ludzie też świetni :) ( np. ja :D ). A z tym Empikiem to się nie zgodzę :P ( Ara! Jeszcze raz Cię proszę! Nie bij! :P ). We Wrocławiu jest większy :green: Właśnie, Wrocław! Zajmuje drugie miejsce w moim rankingu na naładniejsze/najcudowniesze/najfajniejsze miasto Polski.

Mortai 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Nov 10, 2005 2:53 pm   

Morgul wrote:
Warmińsko-Mazurskie!!! :D Z Elblągiem na czele!!!

ViVa Elbląg i viva Trauma! Poczekajcie jkeszcze troszkę, a z Elbląga wyjdzie jeszcze jeden "dobry" zespół metalowy: "Apology"

A tak poza, to, jak mówił Morgul, chociaż Elbląg to dziura, ale jest fajnie. Nie daleko do morza, do mazur, a i wysoczyzna elbląska czaruje swymi urokami...

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu Nov 10, 2005 8:11 pm   

Zdziwisz się, ale nie tylko Ty masz kapelę :D Teheria się nazywa, gramy black, ale moim zdaniem świetny klimacik, chociaż jestem bassistą raczej nastawionym na death/doom. Szkoda tylko, że w zespole zostałem tylko ja i główny kompozytor... A na czym grasz i co wy gracie?

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Nov 12, 2005 6:05 pm   

Wroclaw...piekne miasto...mialem okazje tam byc...tylko za duzo kosciolow :p ... Krakow...oj dawno temu tam bylem...ale mam mile wspomnienia... Kei, Gorzow przejazdem nie jest piekny, ale tak naprawde ma sliczne miejsca gdzie chce sie siedziec godzinami..."schody do nikad" i piekny widok na Gorzow stamtad... itd. itp.

Platon

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Dec 01, 2005 2:39 pm   

Hm, a kto chce pozabijać elbląskich plastyków za to, co zrobili ze starówką? :evil:

Swoją drogą, co tu się tylu elblążan narobiło? :)

Gavroche 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Thu Dec 01, 2005 6:54 pm   

Święte Miasto,Miasto Świętej Wieży...czy ktoś jeszcze nie wie o czym mowa?
Wieś z tramwajem i tyle,w dodatku ta małomiasteczkowa mentalność...nie jestem lokalną patriotką z pewnością :green:
Jestem natomiast zachwycona Gdańskiem i Wrocławiem,tak,te miasta zdecydowanie mają duszę...teraz natomiast rezyduję w Poznaniu i coraz bardziej mi się tu podoba ;)

zapalka 

Posted: Fri Dec 02, 2005 3:49 pm   

A ja jestem ze stolicy

................ łazienek :/ .... Taki napis widnieje przed wjazdem do Koła1 Po prostu super :D ! Pewnie 80% z was ma kibelki z mojego pięknego miasteczka. Słyniemy też zZakładów mięsnych (Sokołów) no i Mleczarni :) . Jweśli będziecie mieć trochę szczęscia, to zobaczycie nasz ewyroby :D ! Koło jest małym miasteczkiem (ponad 30 000 tys. mieszkańców), ale nie za małym. Takim w sam raz :) . Jest zielone, czyste i spokojne :) . Mamy piękne ruiny zamku pozostawionego przez Kazimierza Wielkiego :) . Oraz dwa zabytkowe kościoły: Farę i Klasztor. Nazwa naszego miasta wzięła się z ta, ze rzeka Warta okrąża Stare mIasto. Jest też pewna legenda związana z Kaziem.. Ale to już sami poszukajcie ;) !

[ Dodano: Pią Gru 02, 2005 3:52 pm ]
Zapomniałam napisać, że moimi ulubionymi miastami (oprócz Koła oczywiście :D !) są Kazimierz Dolny oraz Kraków. Duży sentyment czuję także do łodzi, bo stamtąd pochodzę :) . Czuję się tam jak w domu, chociaż nie jast to atrakcyjne miasto.

Stokrotka 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Fri Jan 13, 2006 7:36 pm   

o nie nie zgadzam sie z tym że bielsko biała i elbląg oraz cała reszta jest lepsza od dąbrowy górniczej.Ona słynie w całej europie że posiada njwiększą hute oraz bogatej przyrodzie oraz o dużej ilości ośrodków turystyczno rekreacyjnych

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Jan 13, 2006 8:32 pm   

Dąbrowa Górnicza. Jesteś z Dąbrowy? :green: No.... prawie po sąsiedzku... :P Za granicą, ale niech będzie, że po sąsiedzku prawie :lol:
Nie wiem czy wielka huta to jest atut dla przeciętnego obywatela miasta :P Chyba lepiej mieć las, łąki, rzekę, wydmy, morze... coś ładnego :P
Pustynię macie. Choć w sumie ona jest juz w Małopolsce, a Dąbrowa to się raczej do Zagłębia poczuwa ;)

K. I. Gałczyński

Ayleen 

Posted: Sat Jan 14, 2006 10:31 pm   

Ja wielbię mój Krakówek :) tak je pisała Milva ma cudowny, tajemniczy klimat, mnóstwo ośrodkow kultury itp, itd, dużo by pisać. Lubie takie skryte zakamarki, picie (soku) nad Wisłą, czy zaśnieżone Planty.
Ze śląskich miasteczek lubie Bieruń :D (Kei powinnaś wiedzieć gdzie to jest) takie malusie, mafajne hałdy (zjeżdżanie rowerem na łeb na szyje z samej góry) no i wogole kojarzy mi się z kochaną koleżanką i nie wiem czemu Akurtem.

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Jan 14, 2006 10:33 pm   

No ba :) Bieruń jest po sąsiedzku ;) Kiedyś to nawet była częśc Tychów, tak mi się zdaje ;) Ale się uniezależnili :)
Jak kiedyś będziesz w Bieruniu to zahacz o Tychy :)

K. I. Gałczyński

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Jan 14, 2006 10:41 pm   

Ja tez wiem, gdzie jest Bieruń! Wybierz mnie! Mnie! :lol:

No, zahacz! My z Kei miłe jestesmy ;)

Ayleen 

Posted: Sat Jan 14, 2006 10:54 pm   

Chętnie :D jak tylko do Groszka (qumpela) pojade czyli prawdopodobnie wakacje. Miałam nawet w listopadzie na koncert Akuratów pojechać, ale nie dojechałam.
Hałdy rulez :]

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun Jan 15, 2006 8:55 pm   

No, to prawidłowe podejście! 8)

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Feb 18, 2007 9:59 pm   

Ah, ostatnio jeżdże sobie po polsce i wszędzie zaczynam się czuć jak w domu :D
Kraków jest piękny, ale już mi się przejadł. Tam jest taka męcząca aura... :> Zdecydowanie toksyczne miasto :)
Katowice, Bytom, coprawda powietrze trujące, ale... Są urocze zakątki :) Nawet dużo. Całkiem sporo. Śląsk ma w sobie coś, ma swój urok... Komunistyczne pozostałości, Skarbek :P I jeszcze Pszczyna, ogród angielski, pałac. Warto odwiedzić :) Kei i Ecik chyba znają te wszystkie miejsca o których pisze :D

Pozdrawiam :)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: