Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Apr 10, 2007 5:49 pm Nasze małe uzależnienia
Chyba każdy z nas ma takie małe uzależnienia które czynią świat milszym. Ja np. jako wielki wielbiciel herbaty z cytryną i cukrem kiedy słyszę, że w domu nie ma cytryny zaczynam się irytować i przekazywać werbalnie swoją irytację wszystkim którzy są akurat pod ręką, nawet jeśli akurat nie piję herbaty, ale świadomość tego, że mogę wypić kiedy chcę jest prawie tak samo miła jak czucie ciepłego płynu spływającego do żołądka i od razu podnosi mnie na duchu. Niewiele rzeczy jest mnie w stanie wyprowadzić z równowagi tak jak brak cytryn(herbata w domu jest zawsze, musi być!). Na razie pomijam inne uzależnienia i zapytuję się, co wy drodzy użytkownicy o tym myślicie, jak wygląda to u was itd, itp, etc...
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Ja również jestem wierną fanką herbaty z cytryną - szczególnie czarnej lub miętowej. Codziennie wstaję o 4.30 rano i idę sobie pobiegać. Zanim jednak wyjdę z domu, odczuwam konieczność wypicia jednej, małej czarnej z dwoma kostkami ( tylko i wyłącznie kostkami, nigdy w potsaci sypkiej ) cukru i mlekiem. Nie pogardzę też cappucino, ale to już rzadziej, w kryzysowych sytuacjach czyt. brak kawy.
Mam też małą "obsesję" na punkcie takiego jakby jogurtu pitnego z mlekovity - owocowej freskovity. Gdy w mojej lodówce zabraknie tego produktu, potrafię gnać nawet o 22.00 do spożywczaka, który jest niecałe 1,5km od mojego domu
Uzależnienia...hmmm chyba też herbata. Ale głównie zielona, czerwona, miętowa lub z bratka. Ewentualnie pokrzywa. No i lody, włoskie lub miętowe. Zimą też
Oprócz tego muzyka zawsze i wszędzie. Bez niej nie potrafię funkcjonować.
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Również herbata. Tak jak Elveryn, ja też muszę mieć cytrynę w tym niezwykłym napoju . A jak nie ma, to w ostateczności wypiję samą (bez cukru - z samym cukrem jest nie do wypicia
Tak jak Nimloth, nie potrafię żyćbez muzyki
Jeszcze jestem bardzo uzależniony od... powietrza - bez niego nie byłoby mnie tu
_________________ Wielki Optymista
"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"
Na pierwszym miejscu - książka. Dzień bez książki - dzień stracony.
Quote:
Oprócz tego muzyka zawsze i wszędzie. Bez niej nie potrafię funkcjonować.
Właśnie. To też.
Prócz tego, również herbata . Jakakolwiek. Wypijam hektolitry. Często kilka szklanek pod rząd.
Często miewam chwilowe obsesje i manie jedzeniowe, które mijają po paru tygodniach, czy miesiącach.
Jeszcze jakiś czas temu, codziennie zjadałam 3-4 kubki kisielu , albo kakao. Cóż jeszcze? Uzależnienie od czekolady . Mmm, na przykład orzechowa czy pół-gorzka... Potrafię zjeść ze 2, 3 tabliczki na raz. Ale któż nie kocha czekolady?
Ach, no i guma do żucia. Miętowa, ta zielona, Orbit. ZAWSZE muszę mieć przy sobie gumę.
I ser parmezan . Jeśli pojawi się w domu, to znika po kilku-kilkunastu minutach.
A ostatnio namiętnie pochłaniam sok wieloowocowy Tymbark z magnezem .
Poza jedzonkiem - uwielbiam malować paznokcie xD i czesać się - zawsze mam przy sobie szczotkę.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 387 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Tue Apr 10, 2007 10:42 pm
uzależnienia kategorii 1:
herbata waniliowa Dilmah (polecam !! ),
czekolada mleczna Wedel,
muzyka rockowa
uzależnienia kategorii 2:
alkohol,
narkotyki,
produkty nikotynowe,
gwałty,
zabawa bronią...
żartowałem
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Wed Apr 11, 2007 5:26 pm
Herbata! Moja miłość, namiętność, pasja! Najbardziej lubię czarne. Może być w torebkach - Dilmah, Lipton Ale wiadomo - najlepsza sypana. Uwielbiam te z kwiatkami - różanymi pączkami, płatkami słonecznika, bławatkami, nagietkami Są słodkie i pięęęknie pachną. Poza tym korzenne! Z karrrrdamonem! Lubię też czarne owocowe - wiśniową, cytrynową Generalnie prawie każdą czarną. Zielone mniej, ale Sencha Exotic albo z drzewem sandałowym są ok
Muzyka. W jakimś stopniu, bo nie przepadam za ciszą, szczególnie jak siedzę sama w domu
Czekolada. Albo inaczej: słodycze. Często mam przemożną i niepokonaną ochotę na czekoladę, galaretkę, princessę wiśniową... Mrrr
Od komputera nie jestem uzależniona. Od internetu troszeczkę Tzn. jak mam za dużo czasu to potrafię go strawić przed monitorem Ale jak np. jadę do domu po 2 tyg. nieobecnosci tamze to komputera moglabym nie włączać ;P
Poza tym, choć na duuuużo mniejszą skalę i bardziej okazjonalnie: scrabble [jak jestem w Tychach to musze, musze zagrac!], wakacje w Jurgowie [jak mnie tam nie ma, to mi potem brakuje poczucia, ze bylam na wakacjach], teledyski bollywoodzkie, poezja...
No i od ludzi jestem uzalezniona. Ale to inna kategoria ;P
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Wed Apr 11, 2007 5:48 pm
Książki, książki, książki. I to nie tylko ze względów, nazwijmy to, zawodowych.
Komputer z włączoną muzyką. Komputer bez włączeonej muzyki. Komputer z zamkniętą klapką. Z otwartą. Pod łóżkiem. Na stole. Pod kotem. Można wymieniać w nieskończoność
Herbata kiedyś. Teraz mam wstręt. Ale yerba mate jak najbardziej, zwłaszcza pita na Plantach
Takie tam.
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Fri Apr 13, 2007 9:00 pm
No to ja jeszcze coś napiszę sobie . Kolejne uzależnienie, już o nim mówiono, a mianowicie książki. Uwielbiam, ubóstwiam, żyć bez nich się nie da. Ostatnio przeczytałem pierwszą część "Gry w klasy", tą którą trzeba i pod koniec jej czytania byłem prawieże w niebo wzięty(oczywiście przy herbacie ).
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Posted: Sat Apr 14, 2007 1:11 pm
Tę Grę w klasy Julia Cortazara?
Chyba powinnam cię z miejsca pokochać!
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Oj, tak Codziennie mam ochotę na co innego : raz baton, to raz chipsy, to żelki ( uwielbiam je wprost ^^ ). Zawsze szukam czegoś do pochrupania w schowku koło kuchni, nie zważając na to, że większość słodyczy jest niezdrowa i mogę nieżle przytyć
Każdy lubi czekoladę, a ona ma nas euforię... Ma nam sprawiać przyjemoność... Po to ona jest, dlatego, każdy się odniej (chać w najmniejszym stopniu) uzależnił
_________________ Wielki Optymista
"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"
Posted: Thu Apr 19, 2007 10:51 pm
BAT wrote:
Każdy lubi czekoladę, a ona ma nas euforię... Ma nam sprawiać przyjemoność... Po to ona jest, dlatego, każdy się odniej (chać w najmniejszym stopniu) uzależnił
ja mogę przeżyć bez czekolady...jak jest to zjem...jak nie ma to nie płaczę
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum