Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Dec 17, 2004 7:20 am Nasze mądre przysłowia
Niedanwo na zajęciach usłyszałem od wykładowców dwie sentencje, których nigdy nie słyszałem, pomyślałem, że można je zebrać. Niech to będą zmodyfikowane znane powiedzenia ale i samoistne mądrości wymyślone przez kogoś. Mogą też być absurdy które usłyszeliśmy w formie świętej prawdy.
Na początek:
Sentencje zmienione - (święta, święta i po świętach)
Podczas składania życzeń nauczycielka pocieszała nas, że wcale nie trzeba się uczyć w święta, że to nie ma sensu, napewno zdążymu przed sesją. I że to nie prawda jak mawiają, że święta, święta, i po studiach
Mądrości własne
Nauczyciel na następnych zajęciach przytoczył mądrość kolegi: życie nas nie pieści, pieśćmy się sami
Absurdy
Pomyłki, czasami są zabawne. Zwłaszcza jak ktoś je mowiący jest święcie przekonany o ich poprawności. Mój znajomy odpowiadał kiedyś z Polskiego, i Japonię nazwał krajem kwitnącej róży. Jakie było jego zdziwienie, gdy tlumaczyliśmy mu, że to wiśnia kwitnie - nie róża...
Posted: Sun Dec 19, 2004 12:56 pm
Hmm takie fajnie cytaty według mnie to np:
"życie jest jak gra, smierć to tylko zmiana planszy"
"Nie warto sie martwić bo to i tak nic nie pomoże a jak sie już stanie to już bede miał tyle tego czasu by sie martwić" bardzo mi sie podobaja te dwa cytaty jeden to nawet moje motto:)
_________________ "życie to kabaret, nie warto z niego zchodzić z niego za szybko" Dudi (Mój wcześniejszy nick "Palmar" Jest to mój nick do testowania forum.
Posted: Sat Mar 05, 2005 1:47 pm
A jest jeszcze takie przysłowie. A raczej czyjeś słowa. A także może być to motto życiowe:
"Jeśli nie masz po co żyć, żyj innym na złość".
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
Posted: Mon Mar 07, 2005 5:20 pm
Dodam 2 przysłowia bardzo fajne. Pierwsze małe motto: "Gdy masz coś zrobić dziś zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego. I drugie: "Urodziłem się zmęczony, żyję by odpoczywać.:):):):)):):)
"Jeżeli wszyscy wychodzą Ci naprzeciw, to znaczy, że idziesz pod prąd" - święta prawda...
Wotz, ja znam łagodniejszą wersję
"Jeśli nie masz dla kogo żyć, żyj na złość tym, którzy Cię nie lubią"
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Mon Mar 07, 2005 7:21 pm
hehehe. Brawo Nazg. Tej wersji nie słyszałem. Ale tak biorąc pod uwagę. Wszystkim łatwej. A co do przysłowi: CHCIAłEM DOBRZE ( HITLER ) )- te słowa dokładnie pasują do sutuacji
Posted: Tue May 17, 2005 6:58 pm
,,Nie bierz życia na serio - i tak nie wyjdziesz z niego żywy...''
,,życie kopie Cię przez cały czas. Jeżeli przestaje to tylko po to aby lepiej przymierzyć''
_________________ here I am
everybody accept me
everybody love me
or just fuck off...
A wiedzieliście ze sa nawet takie 2 przyslowia o Paniach ktore lubia dawac za pieniazki:]
1) Kurwa, Kurwie, a złodziej złodziejowi nie wierzy.
2) Kurwa Kurwie łba nie urwie
Przepraszam za wyrazenia le takie przyslowia wystepuja w jezyku polskim
A tu sa moje ulubione o Polsce i Polakach
- Aby Polska nie zginęła
- Czego sie inny uczyć musi, z tym się Polak rodzi.
- Polacy nie gęsi i swój język mają - Mikołaja Reja
- Polak, Węgier - dwa bratanki i do szabli i do szklanki
- Przy Polaku i Niemiec się pożywi, a przy Niemcu ani pies.
- U Polaka: co w sercu, to i na języku.
Jest tego wiecej ale juz was nie bede zanudzal Pozdrawiam wszystkich
_________________ HiP HoP NoN StOp a RaP To jEgO BrAt
PoZdRaWiAm Z WrOcKa =)
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum