Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ale tutaj chodzi o wspaniałych ,wybitnych wojowników, dowódców. Dlatego najbardziej pasuje Gil Galad. Feanor nie był wojownikiem, Legolasowi jeszcze troche brakuje to legend. Jeszcze Ektelion i Glorfindel mogli by być.
_________________ Memoriał:
Zabić go mógł tylko feniks...
Posted: Sun Feb 06, 2005 10:26 am
Istotnie trudny wybór, bo każdy w sumie się czymś wykazywał z tej listy. Naj bardziej w sumie skupiłam się na trzech: Finrodzie Felagundzie w końcu nawet jest mowa o jego potedze, Gil Galadzie, który istotnie był potężnym królem i walczył dodatkowo przeciw jednemu z najiększych wrogóe Śródziemia oraz na Ekthelion, który walczył z balrogiem. Ostatecznie zagłosowałam na tego ostatniego, bo w sumie walka z tak przerażającą istotą dodała mu potegi w moich oczach.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
blazej Guest
Posted: Tue Feb 08, 2005 11:49 am
GIL_GALAD.Ale jakoś nikt nie wspomniał o Elrondzie który też był w mordorze
Posted: Thu Feb 10, 2005 12:14 pm
blazej wrote:
Ale jakoś nikt nie wspomniał o Elrondzie który też był w mordorze
Masz rację, że był godny uwagi, ale jednak pozostaje poza ankietą.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Thu Feb 10, 2005 1:06 pm
nie czytalem Silmarilliona ani Niedokonczonych Opowiesci wiec nie wiem zbytnio jakie zaslugi mieli inni...ale z tego co tu wyczytalem to stawiam na tego co walczyl z Balrogiem...to trzeba byc kozakiem zeby bic sie z takim czyms jak jest Balrog...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Największy elfi wojownik??? Uhh...trudny wybór W ankiecie zaznaczylam oczywiście pana Feanora, ponieważ jest moim ulubionym ( no, nie tylko on) bohaterem. Ale zdaje mi się,ze on nie był największym WOJOWNIKIEM elfów w dosłownym tego słowa znaczeniu. Owszem, odznaczał sie wielką mądrością, sprawnością rąki i umysłu itp. itd, ale nie rąbał mieczem jak inni bohaterowie. Tak więc, oto lista( oczywiście według mnie) największych wojowników ( dosłownie ) :
Na pierwszym miejscu oczywiście :
1. Fingolfin
2. Echtelion ( za Gothmoga)
3. Finrod
4. No i oczywiście Gil-Galad
Ja za największego elfiego wojownika uznaję Berena. W końcu to przecież on, razem z Luthien, wykradł silmaril Morgothowi! Ale z tych wojowników w ankiecie wybrałam Gil-galada.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum